Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli kamu personelinin servis hakları hakkında..?

Konular
3
Reaksiyonlar
0
İyi günler,

Engelli kamu personelinin servis konusunda her hangi yasal bir hakkı var mıdır?

Son zamanlarda servisçi ve ne yazık ki bazı meslektaşlarımdan belirli bir noktaya kadar yürümem için çeşitli söylemler dile getirilmekte. Şuan ki hali ile zaten 150m yürüyorum istenilen nokta 400m ye kadar çıkmakta. Zaten kaldırımı olmayan emniyet şeridinden terse yürüyerek ve lambası olmayan bir kavşaktan geçerek geldiğim nokta daha da zorlaştırılmak istenmekte. %60-70 civarında görme engelli biri olarak bazıları 2dk fazla uyusun, servisçi 50kuruş daha az yaksın diye benim daha fazla yürümem gerekiyor. Hayır gerçekten hesapladım istenildiği şekilde yürürsem 20-21 kişilik serviste en uzun yürüyenlerden ilk 3 e girerim. Millet kapısının önünden biniyor. Bu güzergah dedikleri olay bir kanun mudur, değişmez mi düzeltilemez mi.

Şimdiden teşekkürler.

memur servisi ana caddelerden geçer kimsenin ikamet ettiği konumdan geçme gibi bir mecburi durumu yoktur isteyen biner isteyen binmez herkes için şart konulsaydı ozaman şartlar kurallar çıkardı bu şahsi bir durum kurumun memurlara ulaşımda kolaylık tanındığı bir durum ben iki yıl oldu görevliyim servise en fazla 4 5 defa bindim bulumduğum yerden geçmiyor 1 km uzaklıktan geçiyor bazen belediye otobüsü ile gider önceden beklerim yada kurum servisi kullanmadan giderim

suat65

benim iş yerim taşra toplu taşıma ile gitmeye kalksan öğle yemeğine yetişirsin servis zorunlu bir hizmet bizim kurum için. yanlış anlaşılma olmasın evim zaten ana arter üzerinde ve kapıdan alınıyım demiyorum o yüzden zaten yürüyerek geliyorum bir yerlere kadar. ama anladığım kadarı ile servis güzergahı ilk çizilirken orda olan seçilmiş insanlardan olmamız lazım. çünkü servis taksi gibi ara sokaklarda geziyor gayette. Ama bana gelirken sıkıntı oluyor servisçimiz bir sonraki servisine yetişemiyor tabi.

Ben sadece bunun yasal bir zemini var mı merak ediyorum engelli personelin istihdam edilmesinde ulaşımının da sağlanması açısından bir düzenleme.

bunu servis işler ile ilgilenen idari amirle görüş yada dilekçe yaz durumunu mağduriyetini dle getir kuruma gönder servis şöförüne söylenile bilir hal edilecek bir durum ama işte kimse engellinin içindeki acıyı anlamaz görmez :(

servis si düzenleyen mudurluğe gidip durumunu anlat güzergahı değişirler ulan milletin uğraştığı şeylere bak

Mağdur olduğun bir durum varsa bunu birim amirine ya da servis amirine söyleyebilirsin misal ben kuruma yakın ev tuttum yürüme mesafesinde ama ona rağmen bana da servis verdiler bu tamamen birazda onların insiyatifine kalmış bir durum bir de görmeyle ilgili sıkıntı varsa bence güzelce söylemelisin

Üst Alt