Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli kardeşi olan memurlar tayin olmaksızın bulunduğu yerde kalabilirler mi?

adana01

Yeni Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
0
merhabalar ..ben 25 yıllık kas hastasıyım %90 raporum var.el ve ayaklarımda güç kaybı mevcut. hayatımı ailemin yardımı olmadan sürdüremiyorum.annem ve babam 64 yaşında ayrıca babam kalp hastası 15 sene önce kalp ameliyatı olmuştu ve şu anda kalpte pek çok sorun var.malumunuz annem ve babamın hem yaş hemde sağlık sorunlarından dolayı bana bakıp ihtiyaçlarımı gidermelerei çok zor.doktor kontrolündeyim ,arasıra dışarı çıkıp dolaşma gereksinimimi ve daha pekçok şeyi abim ve yengem yapıyor.abim polis memuru ve bu sene rotasyon sebebiyle tayini çıkma durumu var.abimin burdan gitmesi durumunda benim hayatım dört duvar arasında geçecek ,doktora bile gidemeyeceğim,annemin veya babamın en ufak bir rahatsızlığında bakıma muhtaç duruma geliyorum abim ve yengemin burdan gitmesi durumunda benim halim ne olacak.devlet memurlarının engelli kardeşe,hasta babaya bakması sebebiyle bulunduğu yerde kalma hakkı varmıdır?

arkadaşım bende aşagı yukarı aynı durumdayım 2001 yılında kardeşim antepte memur olarak çalışıyordu tayinini benim bulundugum yere almak için doktordan rapor aldım kardeşim birde dilekçe yazdı özürlü kardeşinin oldugunu anne ve babanın yaşlı oldugunu bakımını yapamayacaklarını ve sürekli doktor kontrolü altında olması gerektigini belirten kardeşime bakabilmem için .... yere tayinimin yapılmasını diye dilekçeyi raporumla beraber verdik 2 ay sonra tayini çıktı

çok teşekür ederim.bağlı bulunduğu kurum böyle bir şey yok diyormuş .kardeşinin üstüne kayıtlı olması gerek demişler .böyle bir saçmalık olabilirmi .kardeş olmamızı ispatlamak bu kadar zor olmasa gerek.fiziksel hastalığım yanında psikolojimde bozuldu.kardeşimin tayini çıkarsa halim ne olur sorusu beynimi kemiriyor.

ben % 90 engelliyim babamda kalp yetmezliği var.bütün ihtiyçlarımızı abbim karşılıyor.polis memuru ve tayininin çıkma durumu var.abim bana ve babama bakmakla yükümlümü benim abimin üzerine kayıtlımı olmam gerekiyor ?tayin durdurmak mümkünmü

İLO;
arkadaşım kardeşinizin görevi neydi ve nasıl bir yol izlediniz acaba?kardeşinizin üzerine mi kayıtlısınız?

kardeşimin üzerine kayıtlı değilim kendisi saglık memuru tayini çıkma durumu yoktu tayininin çıkmasını bizzat kendisi istedi benim durumumu mazeret gösterdi raporlarımla beraber müracat etti dedigim gibi 2 ay kadar sonra tayini çıktı

OturanBoğa;

abim polis memuru ve bu sene tayin gitme durumu var. 90 engelliyim ve bakıma muhtaç durumdayım.abim bana bakmakla yükümlümü.yönetmeliğe baktırmış ancak sadece eş çocuk anne ve babanın olduğunu söylemişler.ancak bir kanuna rasladım ne anlama geliyor acaba.abimin üzerine kayıtlı değilim.5378 sayılı Özürlüler Kanunu 21'inci maddesiyle 657 sayılı Kanuna aşağıdaki ek madde eklenmiştir:

EK MADDE 39.- Devlet memurlarının, hayatını başkasının yardım veya bakımı olmadan devam ettiremeyecek derecede özürlü olduğu sağlık kurulu raporu ile tespit edilen eşi, çocukları ile kardeşlerinin, memuriyet mahalli dışında resmî veya özel eğitim ve öğretim kuruluşlarında eğitim ve öğretim yapacaklarının özel eğitim değerlendirme kurulu tarafından belgelendirilmesi hâlinde, ilgilinin talebi üzerine eğitim ve öğretim kuruluşlarının bulunduğu il veya ilçe sınırları dahilinde kurumunda bulunan durumuna uygun boş bir kadroya ataması yapılır.

KArdeşler bakmakla yükümlü kişi sayılmıyor. Eğer anne-baba yoksa ve abi olmadan ortada kalacaksa kişi, o zaman abi bakmakla yükümlü kişi olur...

OturanBoğa;
anne baba yaşlı ve hastaysa artık bakımı sağlamakta zorlanıyorlarsa durum nedir?

anne babada hasta kerdeşte hasta. hastaneden durumunu açıklar bir rapor alsın yani bu kişilerin kendisine ihtiyacı olduğuna dair.sonra bu raporla birlikte rotasyondan muaf olmak istediğini yazsın ve kurumuna versin.kurum bir karar veremezse zaten ankaraya bakanlığa gönderirler. bakalım sonuç ne olacak.

Üst Alt