Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli kardeşim maaşı ile ilgili çok zorluklar çıkarıyor. Önerilerinizi bekliyorum?

ackurt19

Üye
Konular
88
Reaksiyonlar
0
ben engelliyim 2022 den maaş almaktayım.3 tane çocuğum var okuyorlar.32 yaşında bir engelli erkek kardeşim var.hem 2022 hem de evde bakım maaşı almakta.yani annem onun bakıcılığını üstlenmiş annem alıyor gözüküyor.bakıcı maaşını alan annemle her maaşta tartışarak maaşı elinden alıyor.2022 maaşını da alıyor.annem babam ben ve engelli kardeşim aynı evde oturuyoruz.engelli kardeşim evin giderlerine hiç katkıda bulunmuyor.ben evleneceğim diyerek nakit biriktiriyor.yıllardır aynı şekilde devam ederek bugünlere geldi.sakladığı paralar tedavülden kalkıyor haberi olmuyor.hani euro dolar altın alsa tasarruf yapıyor diyeceğim ama onuda yapmıyor.annem ve babam kalbi kırılmasın ve komşulara rezil olmayalım düşüncesi ile ses çıkarmıyorlar.ama her gün tartışma yaşanıyor evde.ne yapacağımızı şaşırdık.evin bir sürü ihtiyacı var varlık içinde yokluk çekiyoruz.bu konuda ne önerirsiniz bana..

zor bir durum.
yakın çevrenizden sözü geçen birilerinden yardım isteyiniz.konuşarak ikna edilebilir.veya psikoloğa götürün kardeşinizi faydası olur.annenizin maaşını eger anneniz istemezse kardeşiniz annenizin elinden alamaz.zorla almaya kalkarsa bulunduğunuz yerdeki kolluk kuvvetlerinden yardım isteyiniz.polis veya jandarma hangisi varsa bildirin.en azından bundan sonraki maaşları alırken korkar.

kardeşim resmi görevlilerden çok korkuyor.köyde oturuyoruz kaymakamla görüşsem jandarmaya talimat verip bir uyarı yapmasını sağlayabilirmi acaba diyorum.

bir dilekçe yazın durumunuzu ve talebinizi açıkça belirtin.kaymakam veya ilçe yazı işleri müdürü havalesiyle jandarmaya gider dilekçeniz. kardeşinize gerekli uyarıyı yaparlar.

Tabi tabi:) kaymakam da bakıma muhtaç özürlüyü sizin sözünüzü dinleyip kolluk kuvvetleriyle korkutur tabi tabi:)
Şaka mı yapıyorsunuz yahu siz burada?
Ya da dalga mı geçiyorsunuz?
Bu arada çok titiz bir uyesin sen accurt. yersiz ödeme vs söz konusu oldugunda ya da bir sorun oldugunda didik didik araştıran birisin ve takip edersin.
Aylar önce şöyle bir soru sormuşsun şurada:http://www.engelliler.biz/forum/202...apip-sgk-primi-yatirabilir-mi.html#post870854
Şunu merak ediyorum:
kardeşin yıllardır paraları alıyor ve biriktiriyordu ise ve kimse o paraya dokunamıyordu ise böyle bir sorudan ziyade bu sorunu niçin gundeme getirmedin? Annenin elinden zorla alıyordu ama senin elinden zorla alamaz mıydı yoksa?
Ayrıca konuyu ciddiye almadıgım için uzun uzadıya yazacak değilim. sadece 2022 ile ilgili yazayım. O maaş onun hakkı ister çöpe atar ister yer. buna kimse karışamaz!

kardeşin aklı başında ise istdiği gibi yer içer evlenmek için biriktiriyor diyorsun evlenmek istediği zaman evlenmesine katkıda olcakmısın kardeşin bence çok akıllı biri jandarmaya gitçen benim kardeşim paraları birktiriyor bize vermiyor dediğin zaman jandarma ne yapacak karakolamı çektircek kardeşini

ya kardesımızınde lınkı ılgınc ackurt ya kardesı ıyı yapmıs bencede bırıktırsın parasına gelecek kursun ya 18 yasına gecmısse bısey yapamazlar zaten

iyi yapıyor biriktirip harcayıp da size mi muthaç olacak ileride annesının öldüğünü düşüşnelim o zaman annesi gibi bakabilecek misiniz?? en azından biriktirip ilerisini düşünüyor sen çalışabiliyorsun onun çalışacak hali de yok demekki bakım parası da alıyor

konu yanlış anlaşıldı zannedersem.kardeşim 2022 den maaş alıyor 10 yıldır.aldığı maaştan eve 1 kuruş harcamaz.evde kimseye de para vermez.kafasına göre elbise alır.çoğu fırsatçı satıcılar bunu kazıklıyor.kötü kalitesiz satılmayan mallardan verip kaliteli parası alıyorlar.biriktiriyorum diyor ama TL olarak biriktiriyor.10 sene önce tedavülden kalkmış paraları var.saklamış haberi yok.yıllardır ben ona diyorum ki biriktireceksen altın euro dolar al öyle biriktir yoksabu şekilde biriktirmenin bir anlamı yok diyorum hemen kavgaya başlıyor.bugüne kadar ben ondan 1 lira bile istemedim istememde.bunu komşularda annem babam herkes biliyor.3 yıldır bakıcı maaşı da alıyor.tabi annem alıyor ama onun elinden tartışma çıkarıp alıyor.annem dekalbi kırılmasın diyerek parayı veriyor.ayrıca ben çalışmıyorum.2022 den maaş alıyorum.biz diyoruz ki 2022 den aldığın parayı dilediğince harca ama bakıcı parasına müdahele etme annem babam değerlendirsin yine diyoruz.yersiz ödeme dolayısıyle ben bir yıl 2022 maaşı alamadım.bu süre zarfında çocuklarımın ve benim zaruri masraflarım için para ihtiyacım oluyordu.10 lira bile alamadım.üstelik borç diyerek istedim.devlet para veriyor ama bu para ihtiyaçları doğrultusunda kullanılmıyor.varlık içinde yokluk çekiliyor.devlet bakıcı maaşını kessin daha iyi.bilmem anlatabildim mi

ackurt kardesın senın zıhınsel falanmı hastalıgını yazarmısın bu kardesınde boyle hal varsa zeka gerılıgı olan bırısı yapar o parayı kendısı dıledıgı gıbı harcamakda ozgurdur onu kandıranlar utansın kardesım bakıcı maasını kardesın nasıl alabılır kım bakıcı taın edılmısse o alır sızın aılede pısıkolojık sorunlar var zannedersem benım tavsıyem kardesınıze ıyı bır pısıkologa goturun bukadar anlamıyorsa bızler senı ancak boyle yonlendırebılırız sen burda derdını anlatarak bıryere varamazsın

evet kardeşimde zeka proplemi var.

küçükken menenjit hastalığı geçirmiş.beyinde hasar oluşmuş

Üst Alt