Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli kardeşim var. Hangi haklardan yararlanabiliriz?

crazykanka

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Engelli kardeşimin.Bakım parası,2022 sakatlık 3 aylığı,bez parası alıyoruz.Suyuda kardeşimin üstüne yapmayı düşünüyorum engellilerden %25 indirim var.

Kardeşim %98 engelli.Onun adına kart yapıp otobüslere,tramvaylara hem annem hem ben ücretsiz binebilirmiyiz.

Bundan başka dediğim gibi hanede 3 kişi oturuyoruz.Ben öğrenciyim kardeşim engelli annem ona bakıyor başka maaşımız yok.Ne tür haklar alabiliriz.

@Kalem abla yardımcı olurmusun.

otobuslere engelli kardesiniz olmadan binemezsiniz sosyal hizmetlere gidip bakim aylıgı alabilirsin su aboneliğinide sorun yası 18 altıysa abonelik olmaz diye biliyorum.

Kardeşim,kardeşinin yaşı kaç ağır engelli ibaresi var mı sen bu bilgileri vs tam olarak ver ki yardimci olalim

must_rock

Kardeşim 25 yaşında 1990 doğumlu.Tabi ki ağır engelli kendisininin heyet kurulu raporu v.s raporları raporda %98 engelli.Kardeşimden bakım parası,engelli parası,bez parası alıyoruz.

Yeni bir yere taşındık suyu kardeşimin üstüne yapmayı düşünüyorum.Eskişehirde yaşıyoruz.Türkiye'de tüm illerde %25 su yardımı var ankarada bu %50.Yani faturanın %25 indirim olabilir.

Kardeşimden doğalgaz,elektrik gibi bu konularda yardım olabiliyor mu?İnternet tahattüt konusunda bir yardımı oluyor.
Otobüs,tramvay hastaya bakan annem ve kardeşi olarak ben ücretsiz binme hakkımız var mı kardeşimin adına.

Başka ne tür hakları var.Dediğim gibi kardeşim 25 yaşında 2010 maaşa bağlandı.Annemle babam boşanıyorlar.Şuanda eskişehirde sakat kardeşim,Annem çalışmıyor,bende öğrenciyim 3 kişi ikame ediyoruz ne gibi haklardan yararlanırız hocam.

Kardeşim öncelikle Allah yardımcınız olsun.zaten 2022 ve evde Bakım parası aldığınızı beyan etmişsiniz.otobus konusunda refakatçi olarak yanında bir kişi binebiliyor ancak bu Ankarada bu şekilde.telefon hattı,su aboneliği,uçak bileti,aöf harç muafiyeti vb bir çok hakları var.yanliz kardesinin durumu anladigim kadariyla bir yere gidemeyecek şekilde.

must_rock

Hocam sağolun.Kardeşimin %98 engelli hocam konuşması yok,kalkması yok,bezleniyor bir yere gitmesi yatalak kendisi
Otobüs konusunda kardeşim olmadan binebilirmiyiz?
Hocam telefon yana aylık 12.5 ediyor ondan bir yarar yok cep telefonu kullanıyoruz.
Su aboneliği yapmayı düşünüyoruz %25 indirim evde iskan çıkarsa yapcaz.
Uçak bileti kardeşimin durumu belli zorunlu olmadıkça kardeşimi şehirler arası gitmiyoruz.Uçak konusunda kardeşimin adına
alamıyoruz galiba.
Aöf okuyorum ama kardeşim zaten okuyamaz onun adına harç olmuyor herhalde.

Kardeşim bu haklardan engelli bireyin bizzat kendisi faydalanır. Allah yardımcınız olsun tekrar

Üst Alt