@
Kalem Abla Kasım 23 Eskişehir gittik ikametgah aldık.Ben 2 aralık trabzon dilekçe gönderdim daha sonra dilekçe sıkıntı çıkmış Trabzon biz öle dedi 1 hafta sonra aradılar yanlış yazmıssın v.s dediler dilekçeyi ben yeniden gönderdim.Yeniden 23 Kasım ikametgah değişikliği yaptğımıza göre son tarih 8 aralık oluyor.2 dilekçeyi gönderdiğim tarihi geçiyor bu.
Yani abla 15 gün ihlal etmemişizdir belki ben Trabzon'u arayıp öğreneceğim.Ettiysek bile kesinlikle alamıyoruz mu?Tepebaşı sosyal hizmetler yapacağımız yok diyorlar.Trabzon bizle zaten bağlantısı yok diyorlar.Trabzon'dan bir arkadaş tepebaşı sosyal hizmetlere dilekçe yazın dediler olmassa daha sonra bimer yani başbakanlığa dilekçe vs yazın dediler birşey elde edemezmiyiz abla boşuna uğraşmayayım.
Abla geçen hafta geldiler pazartesi günü.Bende salı günü anneme tekrar hesap açtım eskişehirden onu sosyal hizmetlere verdik.Ayın 11 ekip geldi 12 ise anneme hesap açtık teslim ettik.Biz şubatta para alamıyoruz.Mart ayında alcaz.Şubatın parasını martta alacaksak ocak ayının parasınıı şubatta almamız lazım.Neden onu alamıyoruz?
Abla diğer sorum ise.Kardeşimin 2022 sakatlık maaşı durdu galiba.Ondada ikametgah değişikliği olayından dolayı kesilme v.s yok maaşı durması var galiba.Ayın 25 ben Tepebaşı sosyal yardımlaşma vakfına gidicem ve tekrar mı başvuru yapıcam.Mart 5 alacağımız 2022 maaşı için bir sıkıntı olmaz dimi abla gerçi Aralık 5 2022 maaşını almıştık bir sıkıntı olmamıştı.Sonuçta kesinlikle başvuru yapmam lazım.Ocak 25 gidicem Mart 5 maaş bir sıkıntı olmaz büyük ihtimal.
Bez parası için ikametgah değişikliğinde bir sıkıntı olmuyor dimi abla bez parası için sosyal güvenlik kurumu sorumlu.İkametgah değişikliği ne kadar önemliymiş mahvetti bizi.
Abla son sorum ise.Şuanda aldığımız maaşlarda sıkıntı var ama Martta inş çözülecek.Şimdi kardeşim sakat,ben öğrenciyim,annem çalışmıyor sadece 2022 maaşı alabiliyoruz,bakım maaşı alabiliyoruz abla bize muhtaçlık aylığa bağlanabilir mi?Annem ile babam boşanma davası var.Eğer alırsak muhtaçlık aylığı boşanmada talep ettiğimiz nafakada bir sıkıntı yaratır mı?
Abla biraz fazla soru sordum yardımcı olduğun çok tşk.