Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli kart çıkartmak için raporumuzun kaç yıllık olması lazım?

Vizyon

Üye
Konular
11
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba;

2005 senesinde çıkartmış olduğum % 60 oranında raporum var ve nüfus cüzdanımın arkasında da % 60 oranında engellidir ibaresi vardı. Bugün itibari ile kimlik kartımı kaybettiğimden dolayı yeni bir kimlik kartı çıkarttım fakat yönetmelik gereği artık kimlik kartlarının arkasına bu ibare yazılmıyormuş. Ve bende özürlü kimlik kartı çıkartmak istiyorum. Bir yerlerde okudum bunun için raporun son 1 yıllık olması gerekiyormuş. Böyle bir şey varmı? Yani kart çıkarmak için raporun karta başvuru tarihinden son 1 (bir) yıl içerisinde çıkartılmasımı gerekiyor raporum 2005 yılında çıkartıldı şu anda engelli kartı çıkartmak istesem yeniden rapor mu çıkartacağım bilgisi olan varsa paylaşabilirler mi ?

ve birde izmirde oturuyorum nereye nasıl başvurmalıyım ne gibi belgeler isteniyor bilgisi tecrübesi olan arkadaşların yarımlarını bekliyorum

Özürlü Kimlik Kartı Başvurusu için Gereken Evraklar

1) Özürlü Raporunun Hastaneden veya Noterden Onaylı 1 Adet Örneği
2) Engellinin 1 Adet Kimlik Fotokopisi
3) 1 Adet Fotoğraf
4) Müracaat eden kişinin kimlik fotokopisi

Not: Nüfus cüzdanında özürlü oranı olan kişilere Başbakanlık Kimlik Kartı verilmeyecektir. Başbakanlık Kartı olanların yeniden kart çıkarmasına gerek yoktur.

sonsuz sevdam teşekkür ediyorum cevabına fakat kimliğimi kaybettim ve yeni çıkarttığım kimlik kartımda böyle bir ibarede yok ve ayrıca başbakanlık kartım da yok ve onu çıkartmak istiyorum. bunu soruyorum 2005 yılındaki raporum ile şu anda bu kartı çıkartabilirmiyim ? yeni bir rapor mu isterler

raporunda sürekli ibaresi varsa istemezler bence kimliginde öle bir ibare yoksa gidip cıkara bilirsin sakıncası olmaz büyük ihtimal izmirli arkadaşlar nerden cıkarcagın hakkında size bilgi verirler

başbakanlık kartın varsada olur yoksa eskiraporları ka bul etmiyorlar helede 2006 dan önce ise cokdaha zor allah kolaylık versin birde müdürlerine cıkıp itiaz edin raporunuz sürekli ise ısrarcı olursanız kabul ederler bir ihtimal yoksa yeni rapordan başka secenek kalmıyor

Başbakanlık engelli kartım yok işte bende bunu söylemeye çalışıyorum ya çıkarmak istiyorum ama 2005 yılında almış olduğum ve sürekli ibareli bir raporum var şimdi o raporumlu çıkartabilirmiyim bu kartı çıkartamazmıyım

evet raporun sürekli ibareli ise istemezler.raporun elindemi.raporun aslı gibidir onaylı fotokopisi ile 2 adet fotoğraf ve nufus cüzdanınlayeşilyurt devlet hastanesinin 200 metre basın sitesi yönüne ilerle , orada taksi durağının yanında sosyal hizmetlerin bürosu var oraya müracat et.

bu kimlik kartları ankarada nerden çıkarılıyor? benim kimlik kartım 2000 yılının fakat kartların görseli değişmiş eskisiyle beraber zoeluk çıkarmadan yenilerler mi?

arkadaşlar raporda süre diye bir şey yok 2005 yılında aldığım %60 ve sürekli rapor ile ilgili kuruma gittim. kartımı 15 gün içinde verdiler...
yalnız rapor ya hastane onaylı ya da noter onaylı olması gerekiyor.

basbakanlık kimlik kartım var ama ginede engelli kartı istiyorlar onuda hallettim yarın öbürgün o kartıda alırım:)

Ben 2002 den beri Başbakanlık özürlüler idaresinin verdiği kartı kullanıyorum yenisini çıkartmam gerekiyor mu yoksa eski kartım geçerliliğini sürdürüyor mu ? Ayrıca başbakanlık özürlüler idaresi başkanlığının verdiği kart dışında ayrı bir engelli kartı var mı ? benim kafam karıştı aydınlatırsanız sevinirim

amedli benim bildiğim Başbakanlık özürlüler idaresinin verdiği kart tek karttır. Ayrıca başka bir engelli kartı yok diye biliyorum yanılıyor isem lütfen düzeltin

Peki yeniden başvurmam gerekiyormu kart almak için benimkisi 2002 tarihinde verilmişte o yüzden ?

Üst Alt