Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli kartı nasıl çıkarabilirim?

ali_24

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
merhaba engelli kartı nası çıkarabilirim elimde hiç bir raporum yok henüz malülen emekliliğe başvurdum heyet gününü beklemekteyim yüzde kaç verirler bilmiyorum engelli kartıı için nereye başvurmam gerekir birde bu kart malülen emekliliği etkiler mi

Malulen emeklilik için oran olmayacağı için oradan gelecek raporla hiçbir haktan yararlanamazsınız,
bunun için Engelli Sağlık Kurulu Raporu Düzenlemeye Yetkili Sağlık Kuruluşları Listesi 'den birine özürlü raporu almak için başvuru yapmalısınız,
http://www.engelliler.biz/forum/sag...tek-bir-saglik-raporu-almak-icin-dilekce.html
% 40 ve üzeri olması durumunda kartta çıkarırsınız, diğer yararlanabileceğiniz haklar şunlar:
http://www.engelliler.biz/forum/dig...haklar-ve-haklariyla-ilgili-site-rehberi.html

bende bir soru sorayım kart çıkarmadım gerekte görmüyorum şimdilik bu kartı çıkardığımızda sicilimize yani tc ile bir devlet dairesinde veya bankada veya başka biryerde engelli olduğumuz çıkıyormu merak ettim?

4200 prim günü yatmışlığım var malülen emeklilik için 3600 güne ` 4000 üstü güne &40 almak yeterli deniyor ne derece doğru birde mallen olamazsan bu prim günüyle emekli olunabiliyormuş o nasıl oluyor kelebek hanım

engelli kartı çıkartmak malülen emekliliği etkiler mi malülen için başvurdum heyet günümü bekliyorum eğerki olamazsam vergi indirimyle emekliliğe başvuru yapabilir miyim? engelli kartıda almak istiyorum nasıl yapacağım

engelli kartını sgk vermiyorki başbakanlık engelliler daire başkanlığı na raporunla başvuracaksın bi kaç gün sonraa alacaksın sgk uzaktan yakından alakası yokkkkkkkkkk

muhendis3232;

Arkadaşım Engelli Kartını ben 2001 yılında aldım Hiç biyerde kullanmadım 2006 yılında evlendim kimlikleri değiştirmek için nüfus müdürlüğüne gittim kimlikleri verdim evlilik cüzdanını gösterdim biraz beklememi söylediler 5-10 Dk. sonra memur yanına çağırdı sistemde engelli olduğunuz gözüküyor doğru mu dedi bende evet doğrudur dedim peki nüfus cüzdanınızda belirtilsin mi dedi bende hayır belirtilmesin dedim. Bence Sistemde gözüküyor.

hayır şimdi gözükmüyor.bir ara engelli durumunu kimlikkartına işleniyordu.çok itiraz olunca kaldırdılar

ayaslym;

cevabın için teşekkürler..bende sizin dediğiniz gibi olduğunuı düşünüyorum resmi işlerde olsun sigorta işlerinde olsun hep karsına çıkar..sorarlarsa belge göstermek daha mantıklı sanırım ama seydoo farklı diyor siz farklı acaba hangisi doğru :)

engelli kartı ve vergi indirimi

merhaba ben engelli kartı çıkartmak istiyorum devlet hastanesinden çıktığını biliyorum bagkura gidip sevkle mi gideyim devlet hastanesine, yardımcı olabilir misiniz ?birde oradan aldığım raporla vergi indirimden faydalanıp emekli olmak istiyorum devlet hastanesinden aldığım raporla olunuyor mu vergi indirimi...ne yapmalıyım?

Üst Alt