Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli kartımın sağladığı indirimden faydalanamıyorum!

hasko

Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
1
Arkadaşlar engellıler için çıkan adına kanunmu dersın ne dersen de kadıkoy sabıha gökçe saat 12.50 maltepe köprusu mavı halk otobusu bındım aıle ve sosyal polıtıkalar bakanlığının verdığı kartın har yerde zzorluk çıkardığını bılıyormusunuz. Hastahane uçaklar halk otobuslerı zaten devlet bankalarına geçmez halk otobusunun şoforu otobuse bıner bınmez kartı elıme gördu ın aşağiya dedım ne oldu kart geçmez bana gösterme demezmı bende aşağiya ındım nosu164 c hat e10 otobusudur. Not hepimız aıle ve sosyal polıtıkalar bakanlığina ayrı ayrı dılekçe gönderelım .bu kartları bızı aşağilasınlar dıyemı verdıler .

Hukukcu arkadas yokmu?bende yasadim 153 aradim sadece sozlu uyari bu adalet degil

engellilerle ilgili dernekler var milletvekilleri var onların ilgilenmesi lazım bu konuyla ama bizim dernekler ve konseyler maşallah engelliler gününde kahvaltı iki toplaşma bu kadar bende konseye üye oldum uşakta ilk sefer böle konuştular attılar tuttular bidaha ne arayan var ne soran engellilerdede suç var biz sesimizi duyurmazsak kimse bizim sesimizi duymaz

izmirdwe hiç sıkıntı yaşamadım istanbuldada arada bazı uyanıklar çıkıyor. bir kişiyi araca alsan ne olur almasan ne olur çoğu yerde 65 yaş üstüne sorun çıkarıyor durakta gördümü yaşlı durmuyorlarmış

İstanbulda engelli kartımız var ama iett otobuslerınde kullanamıyoruz akbıl soruyor o nedenle ucretsız akbılımızı kullanıyoruz.Peki diğer şehirlerde bu özürlü kımlık kartlarımızı beledıye halk otobuslerında kulllanabılırmıyız kı?

Çok saçma olmakla birlikte her şehire özel kart çıkartmak gerekiyor, 3 senedir istanbula gider gelirim ücretsiz kartımı çıkarttım ve sorunsuz binebiliyorum otobüslere.

beyaz kartların geçmediği otobusleri ilgili sitelerden bulabilirsiniz.başbakanlık kartını ile seyahat edilmiyor beyaz kart şart .bazı anlayışlı kişilere denk gelirseniz ses çıkartmaz ama özel halk otbüslerinde problem mutlaka çıkar

merhaba arkadaşlar. engelli kartı sadece engelli kartı işte. raborda şundan şundan bundan anlamışınızdır yararlana bilir yazması gerekiyor. ve raporunla birlikde 10 tl idi en son benim sorduğumda iett e baş vurup ücretsiz seyahat kartı alabiliniyor.

Benim başıma gelmedi ama yanımdaki arkadaş(sol kol ve sol bacak engelliydi kendisi.) Aile Sosyal Politikalar Bakanlığından almış olduğu kartı gösterdi. Otobüs şöförü kartın geçersiz olduğunu söyledi gidip engelliler için olan ücretsiz ulaşım kartını (kısaca akbil) çıkartmasını söylemişti.

Kanunlarda ücretsiz ulaşım hakkında karar var.Uygulamayan da yok sadece her şehir için ayrı ayrı bir sefere mahsus ulaşım kartlarından çıkartılması gerekiyor.Ben şahsen bunun tartışmasını çok yaptım ben ne kadar kanun göstersem de bana belediye encümen kararları ile karşı belge gösterdiler.Buradaki müdür bile bıkmış kendisine bir tane ulaşım kartı çıkarttırmış düşünün artık gerisini :)

O aç gözlü soylenen gözü doymaz otobuslerin numaralarini alip 153 ve
Hatta Bimere şikayet edin.Sakin Boş ver birşey olmaz demeyin
Merak etmeyin artık çok sıkı uyariliyorlar.Eskisi gibi değil, hatta ceza puanı bile alıyorlar.
Bu hakkı Devlet bize vermiş.Bunların Kuyruk acisi esasinda nerden geliyor biliyormusunuz
Bu para toplama olayı halk otobuslerinden kaldığı gunden beri boyleler.
Biraz halimize şukretmesini bilmeliyiz.Kaldikki ayak yapıyorlar.Para kazaniyorlar.
Bizzat bir yakınım halk otobüsü sahibi

Başbakanlık idaresinin verdiği kart otobüste geçmez istanbul da. Beyaz kartın yeni hali var. Başbakanlık idaresinin kartı, resim ve 20 tl ile İETT den alabilirsiniz.

Kanun var nizam var,

Kanunları bilmezseniz sürekli eleştirirsiniz.

Bir şeyi eleştirebilmeniz için o konuda bilginiz olması gerekli. Burada sorabileceğiniz sadece tek bir kart olsun tüm haklardan yararlanalım şeklinde eleştiri olur ancak mevcut kanunlar bu yönde olmadığı için böyle bir şey yok.
O zaman ne yapacağız.
Aile bakanlığının vermiş olduğu kartın ne işe yaradığını bileceğiz.
Otobüse binmek için ne yapmamız gerektiğini bileceğiz.

Otobüs şoförü beni otobüse almadı dilekçe yazalım yerine. Otobüs şoförü beni otobüse almadı neden almadı diye soracağız. Soracağız ki bilen biri size cevap versin.
Sizde diyeceksiniz heee ben cahilmişim bilmiyormuşum hemen gereğini yapayım.

Bu foruma giriyorum çıkıyorum ama içim daralıyor. Sürekli devleti, kurumları eleştirmek dışında yapılan hiçbir işe çok iyiymiş çok güzelmiş yada bu iyi olmuş, hatta ve hatta bu iyi olmuş ama şöyle olsaymış daha iyi olurmuş diye öneri sunan dahi yok. Çünkü kimse araştırmıyor. sadece hep bana hep bana rabbena

Siz devlet olsanız ve bir şeyler yapmaya çalışsanız ve yaptığınız her şeye olumsuz gözle bakılsa sizin için kimse bir şey yapmaz...

Belki de devlet sizin gibi kadir kıymet bilmeyenler olduğu için bizlere yapılan hizmetlerden bu kadar geri kaldık ne dersiniz?

Her şehre ayrı bir ulaşım kartı olacak diye bir kural yok, belediyeler iyi niyetli olsa anında çözülür bu sorun.
Örnek; İzmir'de otobüs, metro, izban, vapur her şehir içi ulaşım aracına sadece engelli kimlik kartı gösterilerek biniliyor.

hasko

ücretsiz iett kartınızı çıkardığınızda istanbulun her yerinde geçerli bazı hatların çift katlı vs olanları hariç ..

Bir de merakımı celbeden devlet bankalarında hangi konu da geçerli olmasını bekliyorsunuz bunu çok merak ettim doğrusu !...

MuTanG
Sıra önceliğini kastediyor olabilir sanırım.

Doğrudur öyle bir uygulama söz konusu değil maalesef bankaya gelen engelli kardeşlerimizi önceliğe göre değil kendi insiyatifimizi kullanarak öncelik tanıyoruz ve ona tepki gösteren vatandaşlarda oluyor tabi maalesef..

Banka olsun hastane olsun hiç bir şekilde öncelik amaçlı kart kullanmıyorum.
Bankalarda zaten numarayı o bankanın kartıyla aldığınızda banka müşterisi olmayanlara göre öncelikli numara veriliyor.

Ufukalp

Haklısınız muhterem..
Lakin insanımızda saygısız ve garip engelli ve yaşlı bekleyenlere öncelik verdiğimiz zaman kıyametleri koparıyorlar hatta üşenmeyip genel merkeze kadar şikayet ediyolar kaç kere şahit oldum..

denizlide yaşıyorum misafir olarak istanbula geldim bi çok kez ve metroda metrobüste feribotta hiç birinde sorun yaşamadan ücretsiz bindim kartı bile göstermeme gerek kalmadı ama şuna değilmeden edemicem anadolu yakasındaki görevliler ile avrupa yakasındaki görevliler arasında açıkara hoşgörü farkı var maltepe metrosunda görevliye kartımı göstermeme rağmen arıza çıkarttı avrupa yakasında kartı göstermeme gerek bile kalmadan görevliler sizi buradan alalım diyerek yardımcı oldular ..

arkadaşlar soruna çözüm yok mu ? engelli kartı ne için var hangi haklardan yararlanmak için var ? insanlar hangi yerlerde hangi kurumlara ait otobüslerde bu haklardan yararlanamıyor ne için ? aklı selim birisi bunu açıklarsa iyi olur

Allah devletimize guc versin kasalari dolsun tassin.Ama arada. Daha fazlasini isteyen sadece kendini kuryarmaya calisan cikar ama olaylara toplumsal bakalim bile konularda

Selamün Aleyküm..

1. Belediyelerin Şehir İçi Ulaşımda Engelli Kişilere Sağladığı Ücretsiz/İndirimli Seyahat Hakkı İle Diğer Bazı İndirim Ve Kolaylıklar Nasıl Uygulanmaktadır?

Bazı belediyeler, belediye meclislerinde alınan kararlar doğrultusunda engellileri şehir içi otobüs, vapur, su. vb. hizmetlerinden ücretsiz veya indirimli faydalandırmaktadır. Belediyelerin indirimli veya ücretsiz hizmetlerinden faydalanmak üzere belediyenin ilgili birimine müracaat etmek gerekmektedir.

2. Şehirlerarası Yolcu Otobüslerinde Engellilere İndirim Nasıl Uygulanmaktadır?

Şehirlerarası yolcu otobüslerinde, Karayolları Taşıma Yönetmeliğinin 57. maddesinin 11. fıkrası gereği; % 40 oranında engelli olduğunu belgeleyen kişiler için bilet ücreti, geçerli ücret tarifesi üzerinden % 30 indirimli düzenlenmektedir.

3. Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları Tarafından Engellilere İndirim Nasıl Uygulanmaktadır?

%40 ve üzeri olan engelli yolcunun sadece kendisi, engel oranı %50 ve üzeri olan ağır engelli yolcunun kendisi ve varsa beraberindeki refakatçisi ana hat yolcu trenlerinde %50 indirimli olarak seyahat edeceklerdir. Söz konusu indirimden yararlanmak isteyenlerin "Engellilik Ölçütü, Sınıflandırılması ve Engellilere verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında yönetmelik" ‘e uygun olarak alınmış sağlık kurulu raporu, engelli kimlik kartı veya ( Engelli nüfus cüzdanında yer alanlar için) nüfus cüzdanını ibraz etmeleri gerekmektedir.

4. Türk Hava Yolları Tarafından Engellilere İndirim Nasıl Uygulanmaktadır?

Türk Hava Yolları, yüzde 40 ve üzeri oranda engelli olan yolculara, uygulanabilir ücretler üzerinden tüm iç ve dış hatlarda yüzde 25 indirim sağlamaktadır. İndirimden faydalanmak isteyen % 40 ve üzeri oranda engelli kişilerin, engelli kimlik kartı veya sağlık kurulu raporu veya ''Engelli'' ibaresi bulunan nüfus cüzdanlarını ibraz etmeleri gerekmektedir. Ayrıca, 'refakatçi ile seyahat etmelidir' ibaresi bulunan doktor raporunun ibraz edilmesi halinde, engelli yolcu ile aynı seferde seyahat edecek bir refakatçisine tüm iç ve dış hatlarda uygulanabilir ücretler üzerinden yüzde 25 oranında indirim sağlanmaktadır.

5. İstanbul Şehir Hatları İşletmesi ve İstanbul Deniz Otobüsleri İşletmesi tarafından engellilere indirim nasıl uygulanmaktadır?

İstanbul Şehir Hatları İşletmesi tarafından, kimliklerini ibraz etmek suretiyle engellilere, 60 yaş ve üzeri olan vatandaşlar, gaziler, şehit ve gazilerin dul ve yetimlerine akbilli hatlarda ücretsiz seyahat etme imkanı sağlanmaktadır. Ağır engelli vatandaşların kartlarında “Refakatçi” ibaresi bulunan kişilerin yanlarındaki refakatçiler de ücretsiz olarak seyahat etmektedir. Biletli hatlarda eğer indirimli tarife var ise, indirimli bilet ile seyahat edebilmektedirler.

İstanbul Deniz Otobüsleri İşletmesi tarafından, bedensel engelliler, % 40 ve üzeri oranda engelli olan ve nüfus cüzdanında engellilik bilgisi yazılmış olan engelli kişilere; bilgisayardan bilet kesilen dış hatlarda indirimli, İETT'den alacakları ücretsiz seyahat kartları üzerine taktıracakları indirimli akbillerini kullanmak suretiyle akbilli hatlarda indirimli tarifeden yararlanmaktadır. Malul vatandaşlar ile 2022 sayılı kanuna göre maaş alan 65 yaşını doldurmuş, bakıma muhtaç, malul durumdaki kişiler; durumlarını belgelemek kaydıyla dış hatlarda indirimli, İETT'den alacakları ücretsiz seyahat kartları üzerine taktıracakları indirimli akbillerini kullanmak suretiyle akbilli hatlarda indirimli yararlanmaktadır.

6. Müze Ve Ören Yeri Girişlerinde Engellilere İndirim Nasıl Uygulanmaktadır?

Müze ve ören yerlerine, engelliler ile bir refakatçisi, gaziler, şehit ve gazilerin eş ve çocukları, 65 yaş ve üstü Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları kimliklerini ibraz etmek suretiyle ücretsiz biletle girmektedirler.

6. Milli Parklar, Tabiatı Koruma Alanları Ve Tabiat Parklarına Girişinde Engellilere İndirim Nasıl Uygulanmaktadır?

Engelliler, harp malulü ve gaziler ile bunların eşleri, çocukları, ve anne babalarından, kimliklerini ibraz etmek suretiyle milli parklar, tabiatı koruma alanları ve tabiat parklarına girişte ücret alınmamaktadır.

7. GSM Şebekelerinde (Cep Telefonlarında) Uygulanan İndirimli Tarife Nasıldır?

GSM operatörleri, engelli kişilere özel tarifeler uygulanmaktadır.

ayrıca eğer ki sizin engelli kartı kullanma hakkınız olduğu yerde size bu indirimi sağlamadıklarında,o aracın plakasını alıyorsunuz ve aile sosyal politikalar müdürlüğüne ihbarda bulunuyorsunuz..onlarda gerekeni yapıyorlar,polis falan karışmaz..

sevgili arkadaşlarım bulunduğunuz şehirde malesef otobüse binmek için kart almanız gerekiyor tabiki ücretsiz biniyorsunuz ama başka şehire gittiğinizde şöföre nazikçe o şehirde misafir olduğunuzu söyleyince sorun çıkartmıyor o zaman engelli kimliğiyle binebiliyorsunuz

Bimer den şikayet edin gereken yapılır yetmezse savcılıga suç duyurusunda bulunun bazen bimerden gelenlere klasik cevap verip geçiyorlar

engellı vatandaşlarım.ıstanbulda ıkamet edenengellıler engellı derneklerı vardır.bir engellı derneğe üye olan var ise bir yazı yazsın desınkı ben bedensel engellıler derneğine üyeyim benım hakkımı savunuyorlar bana şu yardımlarda bulunuyorlar engellılerın bır çok sorunları var iken engellı derneklerının ne gıbı fahlıyetlerı vardır.derneklerde engellıler yerıne sapa sağlam yönetıcıler olursa engellılerın dılınden anlamazlar.bana yazmanızı rica edıyorum.

bende dıyorumkı sesımı duyan ve derneklere üye olan arkadaşlara seslenıyorum.topluca ıstıfa edınız sızlere bır faydası olmayan arada bır karnınızı doyuracak deyıpte böyle bir şeylere ınanmayacak kadar cahıl deyılsınızdır( inşallah) dernekler kendı bünyesınde üye yapmış olduklerı üyelerının her türlu sorunları ile ılgılenmelıdırler.derneğe üye ol aydat öde olmaz böyle çalış kazan örnek vereyım 2014 yılında yanılmıyorsam. devlet engellıler için bir genelge çıkarttı hastahanelerde engellılere polıkılınıklereher turlu muhaynelere öncelık tanındı nerede öncelık nerdeyse muhayne olamayacaksın o zamana geldık.örnek verırsek haydarpaşada gata askerı hastahane vardı bır engellı hasta engellı kımlığını ıbraz ettığınde kaydetığı zaman sırası 1 sıraya çıkıyordu engellıler olarak memnunıyetımız vardı engellı kanunu çıkarttılar nerede kanun nerede dernekler ses çıkartsın engellı hakkını savunsun derneklere oturmayla bu işler olmaz derım ve göreve davet ederım.

devlet beledıyelere yetkı verdı su engellı vatandaşlara 50% ındırımlıdır neden elektrıkte yoktur neden doğal gazda yktur asıl olan elektrık ve doğalgazdır susuz bırşeyler olamaz doğrudur bunlarında ındırımlı olmasını rıca ederız.çalışamayan gelırı olamayan gelırı emeklılıkle olupta zar zor geçınen engellı vatandaşlarımız vardır.

pasa 43 ne anlatmak ıstıyorsun neyı ına etmek ıstıyorsun olacak olanlara bak ders verır gıbı bılenlere ders verme anlatılanlara haklısın deyı ver

bugun bır engellı vatandaşımız arkadaşlar devlet hastahanesınden rapor almak ıstese 3 ay veya 4 ay sonraya gün verılmektedır.

mutang ben devlet bankasından neyı umabılırım orada bır yanlışlık vardır bana bedeva para vereceklerı bır durum olamaz galıba neyı ıma etmek ıstadın

Üst Alt