Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli kartımızla İstanbul'da vapurlardan yararlanabiliyor muyuz?

HakanEs26

Üye
Konular
28
Reaksiyonlar
35
Arkadaşlar benim bir sorum olucak.. Vapurlar da engelli kimliğimizi gösterdiğimiz de ücretsiz geçiş yapabiliyor muyuz ?

HakanEs26

İTT ücretsiz kart çıkarttırmanız gerekiyor.Beşiktaş kadıköy üsküdar vapurlarında ben kullanıyorum. akbil gibi basıp geçiyorsun kimseye hesap vermiyorsun eskisi gibi.Şöförlerin tepkisini çok gördüm hem bana hem de diğer arkadaşlara.

Bilgi için teşekkürler @sgurkan

İstanbul u pek bilmediğim için nerden nasıl ve evrak ne gerekli onları da yazabilir misiniz ?

Iett engelli kartı

[FONT='inherit'] [FONT=arial black] İETT ENGELLİ KARTI[/FONT]

- % 40 ve üstünde bir oranda Engelli Sağlık Kurulu Raporu aslı ya da T.C Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın engelliler için düzenlediği Kimlik Kartının aslı,

- Üzerinde TCKN bulunan kimlik aslı ya da kimlik yerine geçen belgelerden birinin aslı (sürücü belgesi, evlilik cüzdanı, avukat/hâkim/savcı/noter kimlik kartı, pasaport ve özel kanunlarda resmi kimlik hükmünde olduğu açıkça belirtilen kimlik belgeleri)

- 1 Adet güncel (son 6 ay içinde çekilmiş) vesikalık fotoğrafınız

Yukarıdaki belgeler ile birlikte engelli kartına başvuruda bulunabilirsiniz.[/FONT]
[FONT='inherit']Ayrıca engelli raporunda ağır engelli kısmında evet yazan ve %50 engel oranı olan vatandaşlarımız kendileriyle birlikte yanında bir kişiyi de ücretsiz taşıyacak olan refakatli karttan yararlanabilirler.[/FONT][FONT='inherit']İstanbulkart ücretini İstanbulkart Başvuru Merkezi 'ne geldiğinizde nakit olarak ya da kredi kartı ile ödeyebilirsiniz.[/FONT]
[FONT='inherit']NOT: Sağlık Kurulu Raporu 30 Mart 2013 tarih ve 28603 sayılı resmi gazetede yayımlanan "Engelli Ölçütü, Sınıflandırılması ve Engellilere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik" hükümleri doğrultusunda düzenlenmiş olmalıdır.[/FONT]

bu kart otobülerde kullanılmaz sadece
– Devlet tiyatroları özürlü kimlik kartı olan vatandaşlarımızdan ücret almamaktadır.
-Sinemalarda öğrenci indirimi oranında indirim uygulanmaktadır.
– Cep telefonu operatörlerinde ve internet kullanımında indirimler uygulanmaktadır.

– Türk Hava Yolarında iç hat uçuşlarda %20, dış hatlarda %40 indirim uygulanmaktadır. Ayrıca ‘refakatçi ile seyahat etmelidir' ibaresi bulunan doktor raporunun ibraz edilmesi halinde, engelli yolcu ile aynı seferde seyahat edecek bir refakatçiye de promosyon biletler hariç tüm iç hat biletlerde %20 indirim sağlanmaktadır.
– Devlet Demir Yollarında %50 indirim uygulanmaktadır.
– Belediye otobüsleri, Metro seferleri, TCDD ve Deniz Yollarının şehir içi seferleri ücretsizdir. “Ağır engelli” ibareli raporu olanların bir refakatçisi engelli kişi ile beraber olmak şartıyla ücretsiz ulaşımdan yararlanır.
– Şehirlerarası otobüslerde %30 indirim mevcuttur. Refakatçi indirimi yoktur. İnternetten bilet alımlarında bu indirimden faydalanma şansı yoktur.
– Özürlülerin spor imkanlarından faydalanmaları için özürlüler spor federasyonu kurulmuştur.
– Açık öğretim kayıtlarında ücret alınmamaktadır.
– Belediye toplu taşım araçlarından ücretsiz yada indirimli olarak faydalanmaktadırlar.
– H sınıfı sürücü belgesine sahip olan özürlüler yurt içinden aldıkları özel tertibatlı otomobillerde, katma değer vergisi indiriminden yararlanmakta ve taşıt alım vergisi ödememektedirler.
– H sınıfı sürücü belgesi olan özürlülerden uygun şartları taşıyanların yurt dışından getirtecekleri özel tertibatlı otomobiller için gümrük vergisi muafiyeti uygulanmaktadır.
– ÖTV indirimi ile alınmış olması şartı ile engelli araç park yerlerine araç park edebilirler.
– Otobanlarda 15 dakikaya kadar araçlarını yol kenarına çekebilirler.
– Havaalanlarında, Belediye tarafından işletilen otoparklardan ücretsiz yararlanabilirler.
– ÖTV indirimli aracı olanlar yaşadıkları evlerin önüne ilgili belediyeye müracaat ederek Engelli Araç Park Yeri yaptırabilir.
– ÖTV indirimli alınan araçlar için Trafik Tescil Şubesine dilekçe ile başvurarak engelli araç park kartı temin edilebilir.
– Araç muayene istasyonlarında engellilere ait ÖTV indirimli araçlara öncelik hakkı vardır.
– Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğünün öğrenci yurtlarından özürlü öğrenciler istemde bulunmaları halinde faydalanabilmektedirler.
– Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından uygulanan harç ve öğrenim kredisi tahsisinde %40 ve üzerinde özürlü olduğunu belgeleyenlere öncelik tanımakta ve harç kredisinin geri ödenmesinde yönetim kurulu kararı ile %50 indirim yapılmaktadır.
– % 90 ve üzeri raporu olanlar motorlu taşıtlar vergisinden muaftırlar.
– Serbest meslek erbabı ve ücretli çalışan özürlü vatandaşlar ile kendisi özürlü olmasa bile ailesinde özürlü kişi bulunan serbest meslek erbabı ile ücretliler vergi indiriminden faydalanırlar.

ancak bu durumlarda kulllanılır.

Bende iett kartı var ve çift otobüsler hariç tüm otobüslere ücretsiz biniyorum

Aile sosyal bakanlığının kartı olmadan iett kartı çıkmıyor
iett kartın yoksa zaten otobüse binilmiyor
aile sosyal bakanlığının kartı geçmiyor OTOBÜSLERDE

KCETAŞ

yenimi çıkmış o prosedür ben ikisinide birbirinden bağımız çırttırdım.

Üst Alt