Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli Kartı'nı nereden nasıl alabilirim?

Bolulu

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
%41 engelli raporum olmasına rağmen ilk defa dün belediye otobüslerine ücretsiz binebilmek için kart aldım. Size sormak istediğim şu engelli kimlik kartım bile yok sadece raporun fotokopisi var Bu engelli kartımı nereden alabilirim nerelerde indirim var nerlerde kullanabilirim

ben size sıralıyım.

1- iett ve özel halk otobüsleri
2-metro
3-tranvay
4-tünel
5-istiklal caddesinde ki tranvay
6-vapur
7-taksimden kabataşa çıkan finükürler
8-metrobüs

bunların hepsinde kullanıyorum arkadşalar. bir de geçenlerde ayasofya camisine bedava girdik. bunun yanında topkapıya da eskiden ücretsiz girmiştim.

yada aşağıda ki linki okursanız daha iyi oalcak düşüncesindeyim.

http://www.engelliler.biz/forum/ulasim/8897-beyaz-kart-nerelerde-kullanilir.html

bilginize...

Mehmet kardeşim senin sıraladıgın liste İstanbul için gecerli ..
Arkadaş bolu da yaşıyor mersinde oldugu gibi sadece belediye otobüslerinden kimlik kartı göstererek ücretsiz faydalanır..ek olarak müze ören yeri gibi yerlerede üçretsiz girebilir..
Bu kimlik kartını nereden alabilrisin bulundugun ilin Sosyal hizmetler kurumuna giderek
1.Rapor fotokopisi
2.Resim
3.Kimlik fotokopisi
4.Dilekçe (kurum matbu olarak veriyor sen dolduruyorsun)

merhaba arkadaşım
raporunuzun ve kimliğinizin fotokopisi,3 adet resim ile bulunduğunuz ilin sosyal hizmetler kurumuna gideceksiniz ordan size bir form verecekler dilekçe mahiyetinde onuda doldurup oraya vericeksiniz 1 hafta yada 10 gün sonra aynı kurumdan kartınızı alabilirsiniz.karttan faydalanacağınız yerler bu listeyle birlikte
1- iett ve özel halk otobüsleri
2-metro
3-tranvay
4-tünel
5-istiklal caddesinde ki tranvay
6-vapur
7-taksimden kabataşa çıkan finükürler
8-metrobüs
Ayrıca b.şehir belediye tiyatrosu ve tüm belediye etkinlikleri kart kimlik fotokopisi ile gideceksiniz ücretsiz
türk hava yolları ve şahirler arası ulaşım yine kart fotokopinizle%50 ye kadar indirim sağlıyor ve tüm devlet hastanelerinde muayene önceliğiniz var
BAŞARILAR

ayşegül_01;
(tüm devlet hastanelerinde muayene önceliğiniz var )

Bu nasıl oluyor bi söylermisiniz..

Teşekkürler mehmet,ilker,ayşegül,buyucu çok çok sağolun alalh hepinizden razı olsun

Üst Alt