Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli kendi aracı haricinde başka araçları da kullanabilir mi?

nuwanda

Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
Sol kol amputeyim. Ehliyetimde Otomatik vites, direksiyon topuzu ve sağ el kontrollu sinyal kolu kisitlamalarim var. Aracimda sinyal koluna takili bir cubuk ve topuz var . Bunlar iki dakkada sökulup takilabilen portatif apereyler. Tatilde vs. otomatik vites arac kiralasam ve bu apereylerimi araca taksam, yasal olarak sorun yasar miyim? Yani engelli birey sadece kendi adina tescil ve tespit edilmiş tertibatli araci mi kullanmak zorunda?

kimse yanit yazmamis. sorumu degistirip tekrar yaziyorum. Otomobil kiralamayi sormustum ama olay biraz degisti. Dün 2. arabami aldim otomatik vitesli. 2. el aldim noterde normal otomobil ruhsati cikti, engelli yaptirtmadim. Simdi ben bu ikinci arabama sinyal kolu ve topuz apereyimi takip yasal olarak kullanamiyorum sanirim. Proje cizilcek ve tse onayi yapilacak degil mi? Ruhsata islenmek zorunda mi? Eşim kullanacak daha cok ama arada bende kullanmak istiyorum. Bilgisi olan paylasirsa sevinirim. Tesekkur ederim.

nuwanda

Evet, ehliyetiniz de belirttiğiniz kodlar olduğu için araçta da yapılmalı ve ruhsata işlenmeli. Aksi durum olursa, uygun olmayan aracı kullandığınız için herhangi bir çevirmede araç bağlanır diye düşünüyorum.

Ama ruhsat değişti, eğer eşinizin kullanmasında sakınca olan şeklinde bir sonuç varsa(TSE başka birisinin kullanımı ile ilgili rapor veriyor sanırım, bu konuda detayları Forumda bulabilirsiniz.) eşinizde kullanamaz.

Bu konuda Forumdaki ilgili başlığı okuyup, deneyim sahibi olan arkadaşlardan bilgi alıp, Eşinizin de kullanımı ile ilgili işlemleri yaptıra biliyorsanız, yapın ve sorusuz ikinizde kullanın.

Üst Alt