Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli kimlik kartı 1 yılık olarak verildi!?

kamil19

Yeni Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
0
Selam arkadaşlar ben emekli oldum çok şükür darısı emeklilik bekleyenlere de nasip olur inşallah arkadaşlar hastanenin bana vermiş olduğu rapor 1 yıl süreli idi ama ankara bunu sürekli onaylamış ve bende buna istinaden emekli olmuştum şimdi benim sorum şu benim engelli kimlik kartım yoktu yani almamıştım bunun için geçen ay müracaat ettim benden rapor istediler hastanenin verdiği raporun fotokopisini aldılar ve kimlik kartım çıkmış aldım ama benim engelli kimlik kartımı hastanenin 1 yıl süreli şekline göre vermişler yani 2017 yılının 2 ayında bitiyor sosyal hizmetler il müdürlüğünü aradım ve benim raporumu ankara sürekli onayladı neden ona göre vermediniz diye sordum onlarda bana bizi ankara maliye bakanlığı gelirler genel müdürlüğü bağlamaz orası vergi indirimi için olabilir bizi hastanenin raporu bağlar diye cevap verdiler ve raporun süresi bitince kart için tekrar heyete gireceksin dediler ne kadar doğru.

İkinci bir sorum daha var benim 1999 yılında gene çorum devlet hastanesinden işe giriş için müracaat ettiğimde bana sadece göğüsten %65 sürekli raporu vermişlerdi şimdiki raporumda ise göğüs ve kulak ta var yani ben bu eski raporumla müracaat etsem tekrar heyete girmeden süreli verilen engelli kimlik kartımı değiştirebilirmiyim şayet değiştirebilirsem nasıl bir yol izlemeliyim bu konuda beni aydınlatıcı bilgileriniz için şimdiden çok teşekkür ederim cevaplarını bekliyorum ve hepinize hayırlı günler diliyorum.

Kamil bey mrb evet sosyal hizmetler il müdürlüğü dediği doğru raporuna göre sana kimlik kartı veriyorlar raporun bittiği zaman kimlik kartında gecersiz sayılır yeniden rapor cıkarman gerekecek bu arada emekli olmussun hayırlı olsun emekliliğin süreklimi yoksa sürelimi bilgi verirsen sevinirim.

Neden olmasinki çok var kamil.beyin durumunda olup emekliligi süreli olan

Seneye senden yine rapor isteyip emekli maaşını iptal edebilirler.

Valla açıkçası herkese göre değişiyor kimi rapor süreli vergi indirimi süresiz olunca emekli olunca sürekli emekli ediyorlar kimisinide vergi indirimin sürekli de olsa raporun süreli olunca emekliliği de süreli yapıyor ooo kadar araştırdım ama her SGK farklı söylüyor.

1999 yilinda almis oldugunuz raporunuzla kimlik karti cikarabilirsiniz eski raporlar gecerlidir halen

Kamil bey benim raporumda surekli fakat ucretsiz seyahat kartim 2017 6. Ayina kadar artik seyahat kartlarini suresiz vermiyorlar gunu doldugu zaman tekrardan onaylatmaniz gerekli

Raporun süreli ama Ankara sürekli onaylamış emekliliği de sürekli herhangi bir süre yazmıyor

Maliye sürekli vermis olabilir engelli hakların için elindeki mevcut raporuna bakarlar yani evet engelli kimlik kartının süreli olması normal

ben yeni süreli raporumla müracaat ettim ve engelli kimlik kartımıda buna göre süreli verdiler şimdi veya raporumun günü dolduğunda sosyal hizmetle il müdürlüğüne eski raporumu verdiğimde demezlermi senin sonraki raporun süreli bu eski olmaz diye

engelli kimlik kartı

selam ben yeni süreli raporumla müracaat ettim ve engelli kimlik kartımıda buna göre süreli verdiler şimdi veya raporumun günü dolduğunda sosyal hizmetle il müdürlüğüne eski sürekli raporumu verdiğimde değiştirirlermi yoksa senin sonraki raporun süreli bu eski olmaz diye derlermi

kamil19

Yanlış yapmışsın kardeşim. Elinde süresiz raporun varken süreli raporla başvuru yapılırmı.

serkan1976 benim raporumda surekli fakat buyuksehirlerde artik seyahat kartlari 1 senelik veriyor ve zamani gelince uzatiliyor yetkili kisiye sordugumda artik suresiz verilmedigini zamani gelince tekrardan uzatmam gerektigini soyledi

kardeşim o rapor eskiydi 1999 yılına aitti ayrıca ben maliye sürekli onayladı burada sürekli yapar zannettim ilk defa yaşadığım için bilemedim

Engelli kimlik kartı

Selam arkadaşlar nasılsınız inşallah iyisinizdir rabbim herkese iyilikler güzellikler nasip eder inşallah arkadaşlar benim sizlere bir sorum olacak ben geçen yıl Engelli kimlik kartı için Sosyal Hizmetler il Müdürlüğüne 1 yıl süreli vergi indirim raporumla müracaat etmiştim onlarda bana rapor sürem sonuna kadar geçerli bir Engelli kimlik kartı vermişlerdi ve kartımın günü doldu bende bugün tekrar Sosyal Hizmetler ilçe Müdürlüğüne gittim ilçeye yeni açıldığı için ve süresi geçmiş 1 yıllık raporumu değilde 1999 da almış olduğum %65 Süreklidir yazan raporumu verdim engelli kartımı yeniletmek istiyorum dedim bana bu 1999 yılında almış olduğun rapordan sonra tekrar rapor aldığın için bu rapor geçerliliğini yitirmiştir yeni raporunu getireceksin dediler şimdi benim geçen yılki vergi indirimi için aldığım rapor 1 yıllıktı ama Ankara bunu sürekli onaylamış ve ben 1 yıldır emekliyim söz konusu bu engelli kimlik kartı için tekrar heyete girmemmi lazım yoksa 1999 yılında almış olduğum %65 süreklidir raporum geçerlimidir geçerliyse bunun kanunu maddesi varsa paylaşırsanız çok sevinirim şimdiden hepinize teşekkür ediyorum.

Eskiler yaramaz artık
her sistemde yeni aldığın raporlar var
yeniden heyete girmek gerek yeni rapor için

daha önceden bana eski raporumunda geçerli olduğu söylenmişti burdan konuya ne kadar hakimsiniz

En doğru cevabı Sosyal Hizmetler vermis ama

Üst Alt