Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Engelli kimlik kartı almak istiyorum. İzlemem gereken yol nedir?
% 40 raporum var ve özürlü kartı almak ıstıyorum bunun ıcın nereye nasıl basvurmam gerekıyor ..N yapmalıyım yardım edeersenız sevınırım saygılar ..Yaradana emanet olun....
Özürlü Kimlik Kartı Başvurusu için Gereken Evraklar
1) Özürlü Raporunun Hastaneden veya Noterden Onaylı 1 Adet Örneği
2) Engellinin 1 Adet Kimlik Fotokopisi
3) 1 Adet Fotoğraf
4) Müracaat eden kişinin kimlik fotokopisi
Not: Nüfus cüzdanında özürlü oranı olan kişilere Başbakanlık Kimlik Kartı verilmeyecektir. Başbakanlık Kartı olanların yeniden kart çıkarmasına gerek yoktur.
Anadolu Yakasında İkamet Eden Kişiler Aşağıda İsimleri Yer Alan Kuruluşlara Özürlü Kimlik Kartı İçin Müracaat Edebilmektedir.
Mustafa kemal mahallesi toplum merkezi
adres: Mustafa kemal mah.3001 cd. No:109-ataşehir / ümraniye
tel : 0216 472 72 99
Yakacık toplum merkezi
adres: kartal cd.hatice abbas çocuk yuvası içi /yakacık
tel : 0216 309 91 25
sultanbeyli toplum merkezi
adres: turgut reis mh.fatih bulvarı no:300 k:5 sultanbeyli
tel: 0216 496 45 99 0216 398 77 17
bugun itibari ile yakacık toplum merkezine başvuruda bulundum.
Götürdüğüm evraklar.
Hastaneden alınan %40 ve üzerindeki raporun aslı ve fotokopisi
1 adet muhtardan tasdikli nüfus cüzdanı fotokopisi
1 adet fotoğraf
birde oraya gidince görevli tarafından dolduruluyor..özürlü kimlik bilgi formu
Görevlilinin dediğine göre baya bir bekleyen varmış en erken 1 ay içinde telefonla haber veririz gelin alın diye dedi...
bende başvurdum hatta Çapa'daki doktorum Piraye Hn. fizik tedavi merkezine özel not da yazdı 15 dakkalık muayeneden sonra %19 luk rapor verdiler :S sevinsem mii üzülsem mii bilemedim, hangi toplu taşıma aracına binsem her gören neden rapor almıyorsun ne sağlam insalar war diyor ben bu durumdan hiçbirşey anlamadmmmm
merhaba arkadaslar ben bu engelli kimlikkartı için arayıp sordum anca 40 gün sonra alabiliyormusuz anlamadıgım neden 40 gün neden bukadar uzun bir süre yoksa verdiğim evraklardamı ankara gitcek
ben 2005 te aldığım sağlık kurulu raporumda yüzde doksan özür oranım vardı ve 2009 da vergi indirimi için hastaneden yüzde 62 lik rapor aldım.bu durumda eski raporumla özürlü kimlik kartı çıkartabilir miyim?neden yeni raporunla çıkartmak istemiyorsun diye soracak olursanız.istanbulda iett ücretsiz refakatli seyahat kartım var ve artık bu kartlar değişiyo.geçen gün değiştirmeye gittim 2005 teki raporumu sorguladılar ve 2009 da yeni rapor aldığım için 2009 daki raporunu getir dediler.sistemden bakıp raporlarımı görüyorlar.diğer bir çözüm yolu ise başbakanlık özürlü kimlik kartı almakmış.ben otobüs numaralarını göremiyorum dolayısıyla refakatçi kartına ihtiyacım var.önerilerilerinizi bekliyorum.teşekkürler
sayın oturanboğa kimliğime önceden özür oranım işlenmişti fakat şimdi kimliğim kayboldu. yeniden kimlik çıkartmaya gittiğimde kimliğime özür oranının yazılamayacağını söylediler. ben bu durumda ne yapmalıyım.. kimliğime işlettirmenin başka bir yolunu mu bulmalıyım yoksa özürlü kimlik kartı mı çıkarttırmalıyım? eğer özürlü kililk kartı çıkarttırmam gerekiyorsa ne kadar sürede çıkar şu an rizedeyim malum üniversite öğrencisi olduk..
merhabalar Eskişehir'de ikamet ediyorum. Buradaki devlet hastanesinden %47 raporum var fakat 1 yıl süre sonunda kontrollü. Bu yüzden sosyal hizmetler benim özürlü kimlik kartı alamayacağımı belirttiler. daha sonra vergi indirimi için Ankara'ya başvurdum ve buradan da aynı sonuç %47 geldi. fakat sürekli kontrol yok. Ankara'dan gelen sonuçla özürlü kimlik kartı alabilir miyim? Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
Raporunun aslı nüfüs cuzdanı 2 adet fotoğraf ile başvuruyorsun. Gitmeden raparunu ve nüfüs cuzdanının birer fotokopisini çektir istiyorlar. Aslına bakıp fotokopisini alıyorlar. Bir tanede form verir doldurup 10 gün sonra gel al diyorlar.
Adresi eskiden Kızılay bulvar tüp geçidin yanındaydı Ulus'a taşınmış. Anafartalar caddesinde No 73 tü sanırım cadde üzerinde kime sorarsan orda gösterirler ordan halledebilirisin
Engelli kimlik kartını Kaymakamlıklardaki Sosyal Hizmetler veriyor ama rapor istiyor, ilk önce bir devlet hastanesi için 184 den sağlık kuruluna randevu almalısın. Rapor %40 çıkarsa engelli kartı çıkartabilirsin.