Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli kimlik kartı almak şart mı?

Muzo

Üye
Konular
35
Reaksiyonlar
1
selamlar ben 2002 de raporumla birlikte Başbakanlık özürlüler dairesinden engelli kimlik kartı almiştim..

geçen bir arkdaş o kimlik geçersiz aile ve sosyal politikalar il müdürlüğünden alacaksın dedi...
bugün gittim il müdürlüğüne o oraya salla bu buraya salladı sonundakide biz vermyor sosyal hizmetlere gideceksin dedi... sizin alayınızı ulan :)) :D!! diyecektim ki sustum.. 3 saat dolandım yürü allah yürü.. sonunda pes ettim eve geldim..

Sonunda engelli olmadığına karar verdin ve daha ne engelliler varmış ona şahit oldun dimi :)

evet bi sorum olacak size arkadaşlar ankaradan sonuç ne kadar zamanda ulaşır bana bilginiz varmı

engelli kimlik kartı diye geçiyo yani yanında raporu taşımana gerek yok kimlik alıyon rapor gibi geçerliymiş

ee var başbakanlık özürlüler dairesi die..

arasam sonuç söylüyolarmı acaba
bide numarasını alabilirmiyim sizden

Hiç te rapor gibi geçerli değil. Bende kart var bi allahın kulu kimliğin var mı rapor almaya gerek yok demedi. Vergi indirimi için tayin için,araç alirken sürekli yeni tarihli rapor istendi. Üstelik kalıcı şekiller için bile sağlık bakanlığı bu raporu istedi. Belki bilet indirimi su telefon faturası indirimi için yeterli bulabilirler bu kimliği... kimlik yerine rapor gösterilmeden ise yarıyor. Boşuna yorulmayin bence

Ayrıca insanlara bu tarz bir kimlik çıkarmak otekilestirmek toplumdan soyutlama gibi bir his uyandırıyor bende

Üst Alt