Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli kimlik kartı iadesi mümkün müdür?

Eren14

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Öncelikle herkese merhabalar benim yüzde 40 engelli raporum vardı engelli kimlik kartı aldım aradan 1.5 yıl falan geçti ve tekrar muayne olduğumda engel oranım 40ın altına düştü ancak engelli kimlik kartını geri vermek istediğimde bunu alamayız dediler engel oranım da aile sosyal politikalar bakanliğinda yüzde 40 gorunuyomus benim suanki oranim yuzde 40 in altinda onu değistiremezmisiniz dedim değistiremiceklerini dolayisiyla engelli kimlik kartıkı da alamayacaklarini söylediler bende yüzde 40 altindaki raporumu aslı gibidir yaptirmistim doktora bi kopyasini orada biraktim yinede dursun diye ve çıktım nasil geri iade edicez bu kimlik kartını yoksa iade edilmiyor mu?

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının bulunduğunuz yerdeki bürosu ile görüşmenizi öneririm.

Engelli kimlik kartı resmi olarak size avantaj sağlamaz. (Resmi den kastım vergisel ve emeklilik olarak)

Çeşitli kurumlardan indirim ve ücretsiz hizmet alabilirsiniz. Dolayısıyla resmi olarak bildirmeden bile, eğer geri almıyorlarsa, kartı direk kırın kullanmayın.

Niye bu kadar dert ettin ki bu durumu.

Merhametli ve vicdanlı birsin anladığım kadarıyla.

Rapor oranın düştüyse kartını hiçbir yerde kullanmazsın olur biter. Uğraşma almıyorlarsa almasınlar.

Sonradan bir yerlerde karşıma çıkmaz değil mi işkura falan gidip raporumun değiştiğini söyledim onlarda evet sisteme düşmüş zaten dediler engelli otobüs kartı vardı onuda iade ettim ama bu engelli kimlik kartını geri almadılar bende kullanmam zaten ama ilerde bir gün dert olmaz umarım. Birde e kpss ye girmiştim bir daha giremeyeceğim evet ama o e kpss puanim falan yine sistemlerde görünecek mi yani benim amacım aslında kayıtların hic bir yerinde engelli görünmemek ve sknraki dönemlerde bu konu yüzünden başıma bir iş gelmesini istemem mesela şuanda evet işkur da değiştirilmiş sanirim ancak normal bir işe gireceğim zaman bu eski oran karşima çıkmaz umarim saglik kontrollerinde falan ben herşeyi eksiksiz tamamen değiştirilip yeni oranimin gözükmesini istiyorum her yerde oda 40 in altinda olduğu için engelli sayilmiyorum ve bu konuda da şikayetim yok çok şükür dıştan bakıldiğinda engelli değil gibiyim zaten elim kolum ayağim sağlam çok şükür normal hayatima bakabiliyorum sadece doğum sirasinda beyin kanamasi gecirdigim icin almistim beynimde hâlâ kan pıhtısı falan varmiş her neyse cok uzun yazdım teşekkür ederim bu arada

Üst Alt