Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli kimlik kartı için ille de raporun aslı mı olmalı!?

recep tekyıldız

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Bu gün Eski kimligimi degiştireyim diye Kayseri Engelliler idaresine gittim.İnanın allahın defettigi bir yerde.(akıllı olan gitmez zaten)Rapor varmı sorusuna yıllardır kullandıgı bir fotokopi çıkardım.Tabi eski kimligimde var.Olmazmışş..Islak imzalı aslının aynı yazısı olcakmışş.Yoksa tekrar çıkarcakmışım.Yukarı kabul etmiyomuşş.Aslını o zamanlar bize vermediler kızım biri defterdarlıkta biri Başbakanlık özürlüler idaresinde.Aldıgım cevap_başbakanlık bizi ilgilendirmez yukarı kabul etmiyor_HEVALLAA.Yukarı kim kızım söylermisin dedim;Müdür dedi.Sagolsun müdür 57 yıllık sürekli raporu bulunan beni ve benin gibi olanları düşünmüş yenileticek raporu.Bende sesimi yükseltip vereceginiz kart birişe yarayacakmı dedim;cevap yok.Eski kimligi kullanmaya devam.

Hangi hastaneden aldiysaniz o hastane asli gibidir imza kaseli verir hemen.

Engelli kartına refakatçili yazdırmak istiyorum İzmir'de nerede yapılıyor bu işlem?

Engelli kartınıza refakatlı yazmanız için ya tekerlekli sandalye kulanıyorsan yada ağır engelli yaşam koşullarını tekbaşına yerine getiremiyosan (yani tekbaşına seyhat edemiyorsan birinin yardımına ihtiyaç duyuyorsan)
Refakatlıdır yazdırıp bu haktan faydalanırsın.

musty35

Aile sosyal politikalar bakanlığı il veya ilçe müdürlüklerinde yapabilirsin.

raporun aslını görüp fotokopisini alıyorlar bnde bu şekilde oldu

Akülü sandalye kullanıyorum bunun içinde ayri rapormu almak gerekiyor.
surekli raporum var aslı da bende ama ağır veya akülü kullanır yazmıyor zaten raporum 17yillik.

Aslını vermeyin sakın ''Aslı Gibidir'' olan raporunuzu verin.. hasteneye gittiğinizde baş hekim veriyor aslı gibidir raporunu.

Noterden aslı gibidir yapabilirsin en sorunsuz iş bu .hastahane aslını vermekte genelde işi zora koşar sen bilirsin

Üst Alt