Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli kimlik kartı ile otoparklardan yararlanılabiliyor mu?

SmhGwz

Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
mrblar şimdi benim bi sorum olucak çünkü arkadaşlarım da olayı pek bilmiyorum..
biz 3 kişiyiz 1.de engelli plakalı araç war kimlikte engelli park alanlarına park yapabiliyor sorunsuz..
2. arkadaşta engelli kimlik kartı warmış normall araçla oda park alanlarına park ediyormuş ve kimse bişey demiyormuş..
3. ben bende kimlik karttı yok alsam bende 2. arkadaş gibi engelli alanlara park etsem özel aracımla polisle papaz olurmuyum.. sonuçta kartı war değilmi?
ve bence mantıken 2. arkadaşın yaptıgı olmaz ki normal araçla ne işin war orda..mesele ben gerekirse kaldırma ucunuda çıkarıp normal kişiler gibi boş buldugum yerede koysam koyabiliyorum ama arabayı iişini yapabilmek için kullanan bi engellinin yerine girmek benim vicdanım elvermes sonuçta onun hakkı..
yasaları pek anlamıyorum okusamda anlamam kafam karışır bilen birisi anlatırsa daha ii anladıgım için böyle bişey yazdım tşkler ;)

Tekerleme gibi son satırların neyse konuya gelelim kulakdan duyma lafları geç mesela dün bi kız gördüm eee esi sonu çıkmaz sokak
1 Engelli park kartı ile belediyenin ve trafik bölge müdürlüklerinin belirlediği yerlere park yapabilirsin ayrıca avm merkezleri hastaneler vb. yerlere sorunsuzca araç bırakılabili.
2 engelli kimlik kartını engelli park kartı ile karıştırma
3- Her ili birbiriyle karıştırma çanakkalede esneme olabilir kurallarda mesela ankarada samsunda olmaz bursada olur istanbulda olmaz sen herşeyi kuralına göre oyna başın ağırmasın

bende kuralına göre oynamak için diyorum zati..
engelli kimlik kartı ve park kartı ve hatta engelli aracı olan engelli tabelasının altına park edebilir ama
bende engelli aracı yok ama özel aracımla engelli kimlik kartımla oraya park edersem ceza yermiyim ?

yukarıda açıkladım ya kuralların esnekliği yani insiyatif olay bu

anladım ben oraya en iyisi park etmim eski sisteme devam :D

Üst Alt