Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli kimlik kartı ne işime yarayacak?

esesli__26

Üye
Konular
20
Reaksiyonlar
0
merhaba ben bugün engelli kimlik kart baş vurusu yaptım şehir içi şehirler arası taşıma da gecerlimi ve ne gibi faydaları var nelerde geçerli....

valla kardeş ben çıkarmadım gerek duymadım araba var. cüzdandada 1 tane aslı gibidir taşıyorum belki lazım olur diye :D ama birçok ilde kimlikle otobüsler ücretsiz ama önceden sor söförle papaz olma :D eskişehirde sadece kimlik değil onun sanırım ayrı kartı vardır..yani tramvata binmek için vs..izmir de bu şekilde

Tcdd,thy ve şehirler arası otobüs işletmelerinde ada beli başlı büyük firmalar da oda enfazla 5 lt gideçeğin yere göre değişir develet tiyetroların da hayatım da gitmedim oda bir sürü bürkrasi milli parklar da oda engellileri dahada yalnızlaştırmak için neden mi kart sadece sana geçerli eşine, çocuklarına, anne ve baba yok sadece sana oda bedeva girmek kanundan ve yönetmeliklerden bi haber bekçiye anlatıncaya kadar adamı yüzene 10tl atsan daha iyi
bu ülkede böyle çünkü birçok yerde yine rapor ve aslı geçerli yani başbakanlıktan aldığın kimlik bir bo? Pek yaramıyor
çünki bende var sende çıkar maksat devlete iş çıksın örneğin tcdd geçerli diyorlar fakat mersin ve adana arasında kullanmaya kalktım başıma gelmeyen kalmadı
al fakat kullanma yoksa küfür etmekten başka bir işe yaramıyor

İdrs bey siz verilen nimetlerden yararlanmasını bilmiyorsanız bu devletin suçu değil, ben her türlü yararlanıyorum engelli kimlik kartı olanaklarını.

Ankara'dan Konya'ya hızlı trene %50 indirimli biniyorum.
Dijitürk'ü %40 indirimli kullanıyorum.
Gittiğim hastane, banka gibi toplumun sıraya girdiği kurumlarda engelli kartımı göstererek izin alıp işlemimi kısa sürede yaptırıyorum.
Toplu taşıma araçlarına binmiyorum ama onlarında ücretsiz olduğunu biliyorum.

1-maşallah iyi siz söylediniz yazdıklarımı iyi okursan anlardın Mersin adana arası tren seferlerin de bu kart geçersiz mersin ve adana da oturanlar bunu iyi bilir
2- şehirler arası OTAGARA bir akadaşınLA GİDİP x ve y şehirleri arası bilet fiyatlarını sorsun 15-20 dakika sonra sende engelli biletlerinin fiyatını sor 2 ve ya 3 firma hariç oda büyük şehirler de bazende engelli olduğunu belirttiği de bu tarihte yerimiz denirse hiç şaşma
3- şehir içi belediyenin üçretsiz kullanım hakkı belli başlı şehirlerde var onun dışında ya indirimli veya sınırlama getirilmiştir örneğin en son istanbul da iett sınırlama getirildi ve yoğun tepkiler üzerine geri çekildi
elbette burası amerika japonya veya gelişmiş bir avrupa ülkesi değil aynı zamanda zimbabe nijerya etopya vs değil fakat bizim hedefimiz ülke olarak gelişmiş ülkelerdeki refah yaşam sıtandardını yakalmaksa yasalarımızı sade cıkarmak değil yasaların uygulayıcıları olan memurlarını da çıkan yalara uygun olarak donatmak yani eğitimve seminerlerle desteklemektir

idris beye katılıyorum, özelikle otobüs firmaları için yazdıkları çok doğru.

her hastane veya banka dediğiniz önceliği uygulamıyor..
her ilde ücretsiz ulaşım imkanı yok
ben sadece müzede kullanabildim.hızlı trende 10tl idi engellilere..o da zaten ayda yılda bir bindiğim bişey...
tiyatroya gelince,internetten yer ayırtıyorum bilet kalmıyor yoksa.internettede engelliye göre bir tarife koymamış.mecbur paralı bilet alıyorum.güya devlet tiyatrosuna gidiyorum.belki birçok konuda uygulama başlamış olabilir ama hepsinden aynı randıman alınmıyor

1 şubat 2014 tarihi itibariyle engelli kartı olanlara ego engelli kart veriyor .ualşımdan ücretsiz olarak faydalanıyorsunuz.........

Türkiye genelinde bütün belediyelerde ulaşım ücretsiz

Lâ Tahzen;

Hastaneye uygulama şansı vermiyorum ki ben engelliyim diyerek ön sıraya geçiyorum benden çok daha acil vaka yoksa eğer, bankaya gelince gişedeki arkadaşa durumumu anlatıyorum hemen işlem yapılıyor, ya ben çok medeni bir kentte yaşıyorum ya da siz hakkınızı aramakta zorlanıyorsunuz.

Ankarada su %50 indirimli
yeni yasayla demiryolu deniz yolu ve şehiriçi ve şehirler arası hatlar da ücretsiz

Bunu uygulamayan yerleri ilgili bakanlığa şikayet edelim

Ben de hem de Şırnak'a giderken Otobüs firmasına durumu bildirdim %20 indirim uyguladılar...Bu daha yoğun yerlerde daha çok uygulanmalı ki şikâyet edildiklerinde cezası var...
Ha şunu da belirteyim;özür raporumu göstermiştim ama ne farkeder ki...?
Konulara siyâset gözlüğünü çıkarıp yaklaşmak lazım,yoksa kusur ve kabahat bitmez arkadaşlar.Siz hakkınızı bilin ve gerekeni yapın ki firmalardan "size özürlümüsün veya kardeş sana indirimli mi keselim bileti?",demelerini beklemeyip,hakkınızı bildiğiniz olgusunu oluşturun karşıya...
Kolaygelsin...

hastaneden sıra danışmadan alınıyor.öncelikten bahsettiğimde herkes yaşlı,herkes hasta kime öncelik verelim deniyor.ben bunu 2 ayrı hastanede de yaşadım.insanlara ricaya gelince :) 2 kere zor durumdayken ricayı denemiştim ve kimse umursamadı.rica ettiğime pişman oldum.siz kolaylık yaşamış olabilirsiniz ama herkes aynı güzelliği yaşayamıyor.her yerde her uygulama aynı uygulanmıyor,her yerde anlayışlı insana da rastlanmıyor.anlatmaya çalıştığım bu.ben engelli kartımı hayatımda 2 kere kullanabildim.

Hastanede hasta haklarına şikayet edebilirsiniz. Kesinlikle yaptırımı oluyor.

bu gün ego ya paso için gittim rapor sordular ve fotokopisini aldılar dedim ya 10 sene oldu hiç bir faydasını görmedim bu konuda arkadaslara katılıyorum hiç birseye yaramıyor.hastanede defalarca karsılastım herkes yaslı herkes hasta ddy gelince komik bir rakam 2-3 lira:(

Biz olan yasalardan yararlanmak için birde üstüne sürekli şikayetle ve mahkemelerle uğraştırılıyorsak işte anlatmak istediğim yere geldik :) Bende biliyorum hak aramayı,dilekçe vermeyi, kendimi ifade etmeyi vs vs ama engelliye ekstra gerginlik,yorgunluk bunlar işte. Biz ülke olarak eğitim seviyemiz yükseldikçe zamanla bunları aşabilcez.ozaman bu kartlar çok işe yaramaya başlar inş..

ılqın;

bakın halen aynı şeyi söylüyorsunuz. Bu gün en cahil insan dahi internetten engelli hakları nelerdir diye yazsa kanun ve yönetmelikler anında ekranına gelir burada bizim tartışmamız gereken çıkarılan yasaların neden oradaki ki memurun o anki ruhhaline bağlı olduğunu halen anlamamış olmanızdır. Burada bukartın en düzgün kullanıldığı yer müzelerdir çünkü bu kart artık müzelik
ben bu kartı yıllar sonra belki işime yarar deyip tapuda sıra almak için güvenlikle evrak kayıttaki şefe gittim hiç bir işe yaramadı ayrıca tapunun girin de engelli ve gazilere öncelik verilecektir diye her yere yazı asmışlar
bankalar, hükümek daireleri ulusal veri tabanından faydalanmış olsalar siz oradaki memura dil dökeceğinize, kioksa tc nizi girerek sıranızı aldığınız da Oradaki memur sadece sizin evrağınızla ilgilerin mağduriyetinizi dinleyerekte zaman kaybetmemiş olursunuz
fakat bu dediğim burada hiç bir zaman olmayacağı bu kunu yıllarca böyle uzar gider

bende merak ettim bulunduğum ilde ulaşım için 60 olması lazımmış raporun :D yani işe yaramadığıni birkez anladım :D ilerde ev alınca bakalım vergi ödicezmi 200m' ye kadar vergi ödenmiyormuş :D

cecele, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürlüğüne müracaat ediyorsunuz.
başvuru sırasında buradaki arkadaşların bu kartın güncel hayatta işe yaramadığı sıkıntısını da paylaşın bilsinler:)
Arkadaşlar hastanede sıra bekleme olayı hakikaten bir dert ve sizlerin öncelik hakkı var. Bu durumda hastalarla muhatap olmayın. Hatta size sıra konusunda öncelik hakkı vermeyen danışma da olursa onla da muhatap olmayın. verilen sıra numarası ile birlikte doğruca hasta hakları birimine ugrayın. belki siz sıkıntı çekersiniz ama o hastaneye ugrayan sonraki engellilerin aynı sıkıntıyı yaşamasına engel olursunuz.
bunu her yerde yaparsanız sorumluluklarını yapmasını öğretirsiniz herkese.
biraz yorucu eziyet verici olacak ama hiç olmazsa sonrakilere güzel bir gelecek sunulacak.
yoksa iş kurumlara yasalara ve topluma bırakılırsa bu geleceği unutun.
toplum,kurumlar hatta yasalrı yapanlar,uygulayanlar bile bu sorunların farkında değil.
ve maalesef herkese sorunları fark ettirip yüzlerine çarpmak da bizlerin işi.
maalesef başka şans yok.
en iyi denetleyiciler ve sorun çzücüler biziz.
bir gün bunlara gerek kalmayacaksa bu bizlerin sayesinde olacak.
gstermelik yapılan ve verilen her hakkı takip eden ve denetleyen bizler sayesinde olacak.
yoksa dışarısının yani toplumun ve kurumların çok da umurunda değil engelliler ve sorunları.
siyasilerden tutun hiçbir kesime güvenme zamanı değil.
engelli sorunlarını yine engellilerden başka kimseler çözemez.
her yerde varlığınızı hatırlatarak ve sorunları alınlarına çarparak ciddi bir mücadele ile yarınlar kazanılacak.

MELEK HAMIM:
ben yıllardır dediginiz gibi sikayet ettim her kurumdan yüz göz oldum ama nafile benden kötüsü olmadı malesef ve sunu cok iyi anladımki bizi İNSAN gözüyle bile görmüyolar malesef...

Bu engelli kartları sağlık problemi olmayan insanların görünce seni küçümsemesinden başka bir işe yaramıyor, birde engelli memur alımı sınavlarına müraacatta işe yarıyor o kadar.

kimlik kartını henüz kullanmadım.ne işe yarar bilemiyorum fakat otobüs kartı kullanıyorum.oda özel halk otobüslere mümkün mertebe binmemeye çalışıyorum.içlerinden küfür ediyorlar.

Neden hep kötü tarafından bakıyorsunuz

1- En önemlisi emeklilikte yaş sınırına takılmıyorsunuz
2- Toplu taşıma ücretsiz
3- Ben Ankara da ki futbol maçlarını ücretsiz takip ediyorum
4- Su faturam 1/2 indirimli
5- Dicitürk % 40 indirimli (bu biraz göstermelik ama taahhütsüz)
6- Vergi indiriminden faydalanıyorum çok degil ama buna da şükür
7- Cep tel faturam indirimli ve taahhütsüz
8- Ben işlerimi Ptt de hallederim hiç sıra bekletmiyorlar (öncelikli numara alınıyor)

Yavaşta olsa iyiye doğru bir gidiş olduğu inkar edilemez. Tabi birden olmaz. Zamanla

Sayın Adem bey

Siz Ankara'daki maçlara ücretsiz gittiğinizi yazmışsınız siz maçlara nasıl giriyorsunuz bilmem ama ben geçen Galatasaray Gençlerbirliği maçına girmek istedim sanırım 18 yada 19. peron önüne onlarca engelli geldik ve büyük hüsrana uğradık bizi maça almadıkları gibi utanmadan çevik kuvveti üzerimize saldılar Allah'tanki engelliyiz de bize copla yada biber gazıyla müdahale etmediler yani şunu demek isterim adamlar yasayı takmıyolar kendi yasaları neyse onu uyguluyolar işin içine rant girince engellileri ve yasaları takmıyorlar cebimizdeki engelli kartları bazen işlemiyor çünkü yasaları uygulamayan kurumlara ceai yaptırım yok neden çünkü o kurumlarda resmi kurum oluyor o yüzden denetlenebilirlik ve saydamlık yok...

Adem Bey Ankarada Hangi Takımın Maçlarına Ücretsiz Gidiyorsunuz ve Nasıl Gidiyorsunuz bilgi verebilirmisiniz??

Ne yani maçlara girmek için bir de forum mu dolduracağız yok artık yani isterseniz bir de boş kağıda imzada atalım yok arkadaş ben bu oyunlara gelmem yasalar net açık şekilde söylüyor yok forummuş yok imzaymış yok üyelikmiş ben engelli kimlik kartımla serbestçe geçmem lazım diğer unsurlar beni bağlamaz ne bu çektiğimiz çileler yaa..

Üst Alt