Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli kimlik kartı raporunda oran düşerse emekli maaşım kesilir mi?

kamil19

Yeni Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
0
Selamün aleyküm arkadaşlar hepinize hayırlı akşamlar benim sizlere bir sorum olacak ben vergi indiriminden emekli biriyim benim raporumu hastane 1 yıllık vermişti ama ankara sürekli olarak onaylamış ve bende buna istinaden 3 yıl önce emekli oldum ancak ben o hastaneden aldığım bir yıllık raporumla o zaman 3 yıl önce sosyal hizmetler müdürlüğüne engelli kimlik kartı için müracaat ettiğimde bana onlarda bir yıl süreli kimlik kartı vermişlerdi ve o süre çoktan bitti ben şimdi engelli kimlik kartı için tekrar heyete girmem gerekiyormuş şayet burada rapor derece oranımda öncekine göre bir azalma söz konusu olursa bu durum benim emekliliğime bir zararı olurmu engelli kimlik kartım olmadığından engellilere tanınan haklardan yararlanamıyorum nasıl bir yol izlemeliyim bu konuda gerçekten doğru bilgisi olan uzman arkadaşlar cevap yazarlarsa çok memnun olurum tekrar herkese hayırlı akşamlar kolay gelsin.

düşük oranlı bir rapor alırsanız sgk nın dikkatini çekebilir bu bir risk varsın engelli kimliğiniz olmasın bu riske değmez emekli maaşından olmayın

Artık yeni alınan engelli raporları otomatik olarak Ulusal Engelli veri bankasına Kaydediliyor.

Size tam açıklayıcı bilgi vermemi istiyorsanız aşağıda yer alan sorulara cevap vermeniz gerekiyor.

Doğum Tarihiniz= ?

İlk İşe Giriş Tarihiniz=( varsa Staj sonrası) ?

Emekli olduğunuz Engel oranınız= ?

Emekli olduğunuzda Prim Gününüz= ?

Emekli Maaşınızın bağlandığı Tarih= ?

doğum tarihim 1974 engel oranı %46 prim günüm 7205 emekli olduğum tarih 2016

Verdiğiniz bilgilere göre normal emekliliğiniz için, prim gün sayınız fazla bile.. ancak 54 yaşını(2028 Yılını) beklemeniz gerekiyormuş.

Size Tavsiyem Eğer Engel durumunuz doktordan doktora yoruma açık bir engelse bu işi kurcalamayınız.
Zira %40'ın altında alacağınız rapor, yeni kayıt sistemi nedeniyle artık SGK başta olmak üzere tüm ilgili kamu kurumları tarafından açıkça görüneceği için ve ayrıca genelde SGK müfettişlerinin geriye dönük son 5 yılı denetlediklerini düşünürsek. siz 3 yıl önce emekli olmuşsunuz. SGK tarafından kontrol kaçınılmaz olacaktır.

Engel Durumum sabit değişken değil + engel oranı verilebilecek hastalıklarım da oluştu.(Tansiyon,Kolestrol,Obezite, Fıtık vb.) veya Risk alıp şansımı denemek istiyorum diyorsanız Sağlık Kuruluna başvurduğunuz da ilk önce engelinizin olduğu branş doktoruyla görüşün. o oranınızın %40 ın altına düşeceğinizi söylerse Sağlık Kurulu Başvuru işlemlerinizi sonlandırın derim.

hocam engelli kimlik kartı için emekliliği yakmaya değmez yeni hastalıklarınız varsa onları ekletseniz bile,çünkü oranları çok düşürdüler ve sgk pusuya yatmış emeklilikleri durdurmak için bahane arıyor zaten, ekmeklerine yağ sürmeyin bunların!....ben de 1 sene önce engelli emekli si oldum ve inan kimlik kartı işine ama öyle ama böyle hiç bulaşmadım sormadım bile!...tabii keyif senin hayat senin hayatın kolay gelsin..

Üst Alt