Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli Kimlik Kartı toplu taşımada yasaya göre geçerli mi?

s!gMa!

Üye
Konular
55
Reaksiyonlar
17
Bildiğiniz üzere geçenlerde haberlere de çıktı bu konunun mağduru. Bir baba Refakatçi engelli kartı ile otizm rahatsızlığı olan çocuğu olan çocuğu ile otobüse binmek istedi ve otobüs şoförü zorla şahsı ve çocuğunu otobüse almadı,indirimli otobüs kartı bulunmadığı için hasta çocuğun babası 81 ilde geçerli başbakanlık kartı demesine rağmen binemedi otobüse.

Aynı kişi bir sonraki otobüse ise otobüs kartınız yok mu sorusu dışında bir söz veya müdahale ile karşılaşmadan otobüse bindi (aynı şehirde aynı yerde tabi farklı şoför)...

Sorum şu ki yasaya göre bu engelli kimlik kartlarımız esasen özel halk otobüslernde v.s. de geçerli mi yoksa otobüsler için ücretsiz ulaşım kartı çıkarmak şart mı?

Eğer illede kart çıkarmak şart ise sizce bir yere seyahate giden engelli 1-2 gün için engelli otobüs kartı çıkarmak zorunluluğunda olması sizce engelliyi mağdur etmiş olmaz mı?

Aslında şöför haklı ama insan gibi anlatabilirdi.. Ücretsiz seyahat kartı olmalıydı kişinin. Benimde var ücretsiz seyahat kartım Bursa ilindeyim otobüs metro v.s ücretsiz binebiliyorum. Ama o engelli vatandaşın kart alması gerektiğini düşünüyorum.

ENGELLİ KİMLİK KARTI

buradaki linkte

6. Engelli Kimlik Kartı İle Ülkemizde Engelli Kişilere Sağlanan Hak Ve Hizmetler Nelerdir?

[FONT=arial]Engelli kimlik kartı ile başta ücretsiz ve indirimli seyahat olmak üzere birçok hak ve hizmetten yararlanılmaktadır.[/FONT]

[FONT=arial]Engelli kişilerin faydalanacakları hak ve indirimler; ilgili kurum, kuruluş veya yerel yönetimler tarafından belirlenmektedir. Bunun yanında bazı kamu ve özel sektör kuruluşlarının, engelli kimlik kartı, nüfus cüzdanına işlenmiş engellilik bilgisi ya da engellilere verilen sağlık kurulu raporunu esas alarak engellilere sağladığı kolaylıklar bulunmaktadır. Bu indirimler ve/veya oranları zaman zaman ilgili kurumlar tarafından değiştirilebilmektedir.

demektedir. yani bu tamamen belediyenin insiyatifinde olan bir durum.
ve evet engelliyi mağdur ediyor gibi gözükse de istanbul, ankara gibi büyük şehirlerde araç sahipleri taşıdıkları yolcu üzerinden para aldıklarından her yolcuyu sisteme işlemek zorundalar.
[/FONT]

yüzde 50 engelli raporum var, erken emeklilik için sgk ya başvuracağım, engelli kartı cıkarsam erken emekliliğe engel olur mu, yüzde elli raporumla engelli maaşına başvursam, erken emekliliğe engel olur mu,yüzde 50 raporla sağlık hizmetleri ücretsiz mi olacak, yoksa erken emekli olunca mı sağlık hizmetleri ücretsiz olacak

sevgili arkadaşlar peki ben ankarada belediyeye ait kartım var ankara dısına cıkarsam ne yapmamız gerek il dışında geccersiz oluyor varmı buna göre yeni kart cıkacak engelli kartım var zaten sürekli diye baska il için otobusten yararlanmak için ne yapmak gerek söylermisiniz

gideceğiniz il ile ilgili bir durum. gitmeden internetten araştırın veya arayıp sorun ücretsiz seyahat kartı çıkarmak için ne lazım diye.

Üst Alt