Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli Kimlik Kartı ve Ücretsiz İETT Kartı Temin etme (Detaylı Anlatım)

OnurcanG

Üye
Konular
38
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar bu hafta içinde ikisinide aldım ve internette baktımda özellikle özürlü kimlik kartı hakkında bütün bilgiler yanlış

Örneğin cagaloğlu sosyal hizmetlere başvuruyoruz yazıyor çoğu yerde bu yanlış eskiden böyleymiş artık BAHÇELİEVLER'deki ek hizmet binasından temin ediyoruz kartımızı aşamalar bu şekilde

Gerekli evraklarımız

Sağlık Raporumuz (kesinlikle aslını istiyorlar fotokopi kabul etmiyorlar)
1 ADET RESİM
nufüs cüzdanı fotokopisi

Aşamalar

Hemen girişte sağ tarafta yazıyor özürlü kimlik kartı başvurusu diye oraya müraacat ediyoruz bize bir form veriyor hemen önündeki masada oturup hallediyoruz ondan sonra yukarıda yazdığım evraklar ile görevliye teslim ediyoruz oda size bir telefon numarası veriyor 2 hafta sonra arayın kartınız çıkmışşa gelin alın diye 2 HAFTA İÇİNDE KARTIMIZ HAZIR OLUYOR. bu işlem bu kadar

İETT Kartı için

Bu çok basit karaköy iett'den çıkarttım ben ama size en yakın iett genel müdürlüğünde çıkartabilirsiniz gidiyorsunuz sizden 10 tl bir ücret ve vesikalık bir fotoğtaf istiyor kartınız 5 dk içinde basılıp size teslim ediliyor iett kartı için raporun fotokopisini alıyorlar ama aslına bakıp alıyorlar yani aslını yanınızda götürün gösterin

İŞLEM BU KADAR SON ZAMANDA BU İŞLEMLERİ GERÇEKLEŞTİRECEK ARKADAŞLARA BİR NEBZE YARARLI OLSUN DİYE AÇTIM KONUYU SELAMETLE

Yani, başbakanlık engelli kartımla ve bir adet fotoğrafımla yarın başvursam aynı gün alabilirim değil mi engelli ulaşım kartımı, çünkü işten izin alacağım için tekrardan izin almam sıkıntı olabilir enim için

Başbakanlık engelli kartı zaten rapor taşıma zorunluluğunu ortadan kaldırıyor. Bu kart ile başvuran bir kişiden bir de raporu istememeleri lazım diye düşünüyoum

engelli raporu vergi indirimi onaylı degilse özürlü kartı ve iett kartı çıkartıla biliyormu

kütüphaneci34;

sonucu bizimle paylaşırsan sevinirim bunu bende bilmiyorum çünkü

ben raporum sürekliydi ama aslını kaybettim ama vergi indirimimin aslı var alabilirmiyim başbakanlık kartı kartımı kaybettim ama başbakanlık kartımın fotokopisi var

Onurcan arkadaşım bilgiler için sağol çok teşekkürler.Sana bir sorum daha olacak.Bahçelievler'de oturuyorum ama özürlü kimlik kartı çıkarmak için sözünü ettiğin ek hizmet binasının yerini bilmiyorum maalesef.Tam neresinde Bahçelievlerin?

Şefik Bey, bende bahçelievlerde oturmadığım için sana esnaf gibi tarif edemiyeceğim :)) k.bakma ama adresi budur

Eski Londra Asfaltı Siyavuşpaşa Durağı Çocuk Sit. /Bahçelievler

Onurcan doğrusunu istersen ben de esnaf gibi tarif edersin diye korkuyordum öyle yapsaydın Ordan oraya fırdöndü gibi dönüp duracaktım. :D Bu arada sana birşey söyleyeyim verdiğin adrese kendin gelirsen eğer çay içmeye beklerim çünkü Siyavuşpaşa'da oturuyorum :D

kartım kırılır bozulursa kesinlikle bir çayını içerim:D

bu arada sanırım beşiktaşlısın kartı al yeni açık giriş bedava :)) her maça gidiyorum

5 yıl önce bile sadece engelli kimlik kartı ve resimle almıştım bilginize

başbakanlık engelli kimlik kartınız varsa raporunuza gerek kalmıyor ben 1 resim ve engelli kimlik kartının fotokopisi verdim ve aslını gösterdim 10tl verip kartımı 15 dakikada aldım

Selam arkadaşlar.Neden türkiye genelinde kullanacağımız bir kart vermezler diye düşünürken birazcık şu yetkililerin başını ağrıtayım dedim ve bir yetkiliye sordum.Bakın benim elimde başbakanlığın verdiği kimlik kartım var ve bu kartı bu toplu taşımada kullanamıyorum dediğimde:Bazı illerde toplu taşıma yarı fiyatına,bazı illerde öğrenci fiyatına,bazı illerde ücretsiz.Belediyelerin aldığı kararlara bağlı dendi.Bende diyorumki tek fiyat ve tek kart.Her ile göre kart çıkartmayalım.Gerisi derneklere kalmış.Okuyan arkadaşlara ve konuyla ilğilenlere teşekkür ederim.:)

Üst Alt