Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli kimlik kartımı nasıl değiştirebilirim?

Losdy

Üye
Konular
15
Reaksiyonlar
14
Mrb arkadaşlar benim engelli kimlik kartımın ve otobüs kartımın eski olduğunu ve değişmesi gerektiğini söylediler, daha önce bunu yapan var mı var ise neler gerekli ve nasıl yapılıyor yardımcı olursanız sevinirim

Engelli Kimlik kartı için, Engelli raporu, kimlik ve vesikalık fotoğraf yeterli.

Losdy

engelli kimlik kartı basvurusu e-devlettten yapılıyor. değişim için de bence e devletten basvurabilirsin. fiilen bi yere gidip basvurmana gerek yoktur yıl 2022

E devlette yok değişim için bir başlık, ayrıca vallahamı bende yıl 2023 sanıyordum, tövbe yarabbi ya insan gibi cvp veren kalmadı memlekette

Aile ve Sosyal Politikalar il müdürlüğüne başvurmanız gerekli

Losdy

Birkaç ay önce Aile ve sosyal politikalar müdürlüğüne başvurup değiştirdim.

Kimlik, fotoğraf ve engelli raporunun aslı gibidir kaşeli fotokopisini istediler. Sizin orada aslı gibidir kaşeli isterler mi bilmiyorum.

Furkan_81

Teşekkür ederim arkadaşım 🙏 ben yinede aslı gibidir kaşesi yaptırayım. Bu arada fotoğraf biyometrik mi normal mi?

@Losdy

Hatırladığım kadarıyla normal fotoğrafı aldılar ama ben her ikisini de götürmüştüm. İmkanın varsa ikisini de yanında bulundur.
Belki otobüs kartı için biyometrik isterler o yüzden ikisi de olursa hiçbir sorun yaşamazsın.

Son düzenleme:
bionic

Merhaba bilgin varmı acaba diye sorayım istedim benim 2020 yılından e devlet üzeri başvurum var ancak sonuclanmadı hala :) tekrardan başvuru yapmak istersemde "Engelli Kimlik Kartı Hizmeti ile ilgili süreci devam eden bir başvurunuz bulunmaktadır." diye uyarı alıyorum...Kaldım boyle ne başvuruyu iptal edebiliyorum nede yeni başvuru yapabiliorum başvuru sonucumda 2 yıldır cevaplanmadı ilginc bir bug a girdi olay :)

selamlar
Bende 13 Mayıs ta e devletten engelli kartı için başvurdum.
Halen değerlendirmede gözüküyor.
Başka bir yere de başvuru yapmam gerekiyor mu?
Yardımcı olursanız sevinirim

Kardeşim.

Deliyurek23 bende bekledim ne zaman sonuçlanacak diye ama e devletten başvuru olayı tam gelisemedi sen bulunduğun ildeki aile ve sosyal politikalar il ve ya ilçe müdürlüğü ne başvur

ben devlet hastahanesinde başvurduğumda webcam ile fotoğrafımı çektiler. engelli raporunda o fotoğraf var.
engelli kimlik belgesine edevletten başvurdum. engelli kimlik belgesinde ise edevletteki biyometrik vesikalık yer alıyor.

Caner Giray evet. edevlette belirttiğiniz adrese kişiye teslim şeklinde geliyor. yoksa geri yollanıyor.

Engelli kimlik kartı artık e devlet başvurusu üzerine kişinin adresine teslim mi ediliyor?

Üst Alt