Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli Kimlik Kartıyla ücretsiz ulaşımdan yararlanabilir miyim?

MYA

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Bugün Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünden kartımı aldım. Bu kartla toplu taşımada nasıl ücretsiz seyahat edebilirim? Başka bir kart çıkarmak gerekli mi? Hangi şehirlerde böyle bir hakkım var? Ayrıca kartın arka yüzünde "Ulaşımda Refakatçi Hakkı Vardır" ibaresi bulunan kartlar ile ücretsiz seyahat hakkı vardır diyor. Bu ne anlama geliyor. Açıklarsanız sevinirim teşekkürler.

MRB , ESHOT . BELEDİYE ARAÇLARI. METRO IZBAN SANA ÜCRETSİZ... ŞEHİRLER ARASI ISE YARI FİYAT VERECEKSIN EĞER ÖZEL ARAÇLAR İSE MESELA PAMUKKALE METRO KOÇ BUNLAR SANA INDIRIM UYGULAYACAK... "Ulaşımda Refakatçi Hakkı Vardır" ibaresi İSE ANNEN BABAN YANINDA İSE ONLARDA ÜCRETSİZ DEVLET ARAÇLARINA BİNEBİLİR ODA SANA YARDIM AMAÇLI...

Teşekkür ederim. Kartımı göstermem yeterli o zaman sanırım öyle mi

MYA arkadaşım engelli kimlik kartı ile ulaşım yapamazsın. üçretsiz engelli seyhat kartı ayrıdır. ve edevlet den foto nu ve kimliğinin fotosunu yollayıp baş vurabilirsin uygunsa kapına kadar getiriyorlar kartını.. veya 183 ara seni yönlendiriller..

Aradım bu farklı diyor sen Büyükşehir'in alacan dedi bende onlari aradım evet bizden alacan dedi engelli ucressiz ulaşım karti

HOŞCAKAL

Sa kardeşim Peki kuzen yenge arkadaşım flan da geçerli oluyor mu refakatçi olayı ??

Türkiye genelinde hemen hemen her ilde şehiriçi ücretsiz ulaşım için belediyelerin kendi kartları vardır. Engelli kimlik kartı malesef kabul edilmiyor.

Ancak İzmir'de sadece engelli kimlik kartı ile otobüs, İZBAN , metro, vapur gibi tüm şehiriçi ulaşım araçlarından ücretsiz yararlanabilirsiniz. Sadece kimlik kartınızı görevliye göstermeniz yeterlidir.

Böyle güzel bir uygulamayı hayata geçiren başka bir il var mı bilmiyorum.

tekerlekli sandalye yada ağır engelli iseniz geçerli refakatçi . zihinsel engelli ortopedik vs..

Üst Alt