Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli kimlik kartları değişti mi?

muhendis3232

Aktif Üye
Konular
76
Reaksiyonlar
21
Arkadaşlar geçenlerde engelli kimlik kartı çıkarttım kullanmıyorum ama raporu taşımaktansa cüzdanda bulunsun dedim aile pol müdürlüğünden aldım. Fakat nette gördüğüm kimliklerle alakası yok kartlar değiştimi birde başbakanlık kartı diyorlar bendeki kart nedir sizinkiler nasıl? :D

Yukle.TC | Resim | Resim Galerisi | Resimler | Resim Ykle

çok oldu değişeli.bende 1 sene önce aldım . aile ve sosyal poli bak yazıyor doğru.başbakanlık kartı eski

anladım teşekkürler.. ilk defa gördüm benim karttan demekki yeni kartlar böyle.

Benim kartım eski geçerlimi Değişiklik mi yapacağız Bilgis olan var mı?

Aile ve sosyal politikalar bakanlığı yazıyor, bende yeni kartı bugün aldım.

Eski kart'da geçerli olur herhalde bende 2013'de aldım bize neden eski kart verildi Özürlüler için yazılı kart :( bu yeni kartda hiç iyi değil tasarımı

Çarşı35;

Nasıl Aldın Detaylı Bilgi Verebilirmisin..

ikisi de ayrı veriliyor sanırım başbakanlıktan alınanda özürlüler idaresi başkanlığı yazmakta diğeri ise bakanlıktan alındığı için farklı olabilir.

Arkadaslar İzmir'den müracat edeceğim..6 fotograf ,vergi indirim belgesi ,hastane raporu ve kimlik yeterlimi??Ayrica eshot'ta fotografa ihtiyac varmı?

Çok uzun süre olmadı çıkardığım zaman eski kartı verdiler şimdi değişince gittim müracaat için benden tekrardan rapor istediler saçma sapan işler rapor kendilerinde olduğunu söyledim çok bir süre olmadığını bellirtim rapor'da değişiklik yok Kimlik verip rapor çöpemi atıyorlar anlamadım ! :mad:

eskiler geçersizmi?????

Evet arkadaşlar benimde Başbakanlık kartım eskisi, acaba bunu yenilememiz gerekiyor mu?
Daha net bir CEVAP yazılırsa daha iyi olur.
NOT. Sayın oturanboğa bunun net cevabını senden öğrenebilirmiyiz acaba, teşekkürler.

geçersiz olduğunu sanmıyorum ama ücretsiz 15 dk da yeniliyorlar yani yenileyin gitsin..ama yenileride otobüscüler bu yenimi çıkmış deyip inceliyor bazıları

Çapa63;

Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın müjdesini verdiği ve 12 Temmuz 2013 tarihinde 4736 sayılı Kanun’da yapılan değişiklikle getirilen engelli ve yaşlı vatandaşlara yönelik ücretsiz seyahat uygulaması tüm Türkiye’de hayata geçiyor.
Ücretsiz seyahat hakkından engelli kimlik kartı olan engelliler mevcut kartlarıyla,
yaşlılar ise nüfus cüzdanları ile yararlanabilecek.
Ücretsiz seyahat hakkından refakatçisi ile birlikte yararlanmak isteyen ağır engelliler ise bu haktan faydalanmak için YENİDEN düzenlenen engelli kimlik kartı için Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüklerine başvuru yapacak.

daha ayrıntılı bilgi:Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü |

Son düzenleme:
daha öncesini nerden aldıysan oraya aile pol müd işte

ağır özürlüler eski başbakanlık kartlarınla beraber 2 resim 2 nüfüs kağıdı fotokopisi ağır özürlü raporu aslı ve raporunun aslı gibidir onaylatıp teslim ediyorsun eski kartını alıyorlar.20 gün sonra refakatçili başbakanlık kartını veriyorlar.ağır özürlü olmayanlar şu an yapmasına gerek yok

benim kartta özürlüler idaresi yazıyor bu gün ulaşım için ücretsiz kent kartımı yenileyecektim memur bu kart eski yeni kart engelli kimlik çıkartmamı söyledi elimizdeki eski engelli kimlikleri geçerli değil mi? ayrıca yenisi ile değiştirmek istesem yeniden rapor isterler mi benim rapor zaten zamanında orda kaldı eski kartımı çıkartırken sadece resim ile gitsem çıkarabilirmiyim ?

Değerli dostlar benim fikrimi sorarsanız eski kartınız var ise bunu yenisi ile değiştirmek için hiç uğraşmayın. Zira büyük bir ihtimalle yeni tarihli rapor isteyecekler ve bu rapor işi ile sizi uğraştırmaya kalkacaklar. Hastalık oranları da sık sık değiştiğinden Dimyat'a pirince giderken eldeki bulguru da kaybetmek riski olabilir büyük ihtimalle. Öte yandan bendeki kart Başbakanlık tarafından verilen kart ve bugüne kadar "bu kartlar eski, yenisini ibraz etmeniz gerekir" şeklinde bir tutum ile hiç bir merci nezdinde karşılaşmadım.

kocaeli büyükşehir belediyesine ücretsiz kent kartımın süre uzatması için gittiğimde ordaki ilgili yeni engelli kimlik kartı çıkarmamı ve bu seferlik işlemimi yaptı ancak gelecek yıl yeni engelli kimlik belgesi ile gelmemi söyledi ayrıca siz yeni rapor isterler diyorsunuz ancak bimerden bu konu hakkında gelen yazıda sürekli ibareli raporların alındığı tarih ne olursa olsun geçerlş olduğuna dair yazı var öyle bir durum ile karşılaşırsam bu yazıyı göstereceğim

Benim kartin suresi dolmak uzere simdi suresiz rapor aldim raporun aslini aliyorlarmi yoksa bakip bize geri veriyolarmi

Engelli Başbakanlık kartımı kaybettim.Yenisi için hangi belgeler istenir. Kimliğimde özür oranı yazıyor . rapor un aslı yok ama noter tasdikli sureti var.Yeni rapor istenir mi?.

Son düzenleme:
Yarın yeni kart almak için gideceğim.(Başbakanlık engelli kartı .Eskisini kaybettim)Raporu 2002 de aldım . raporum sürekli ibareli.Sormak istediğim yeni rapor istenir mi? Kimliğimde Özür oranı yazıyor. Yorum rica ediyorum.

isteneceğini sanmıyorum sürekli ibareli olduğu için

tuncay kardeşim yeni engelli kimli aldığında burdan ne gibi işlem yaptın paylaşırsan sevinirim

Tabiiki paylaşırım.Bilgi için teşekkür ederim. Iyi akşamlar.

Arkadaslar bende engelli kimlik kartına başvuru yaptım bir kaç gün içinde çıkacak bu kart ne Gibi işime yarar bilmiyorum bununla Ekpss başvuru yapılır mı yeterlimi yardimci olursaniz sevinirim

mehmet-41

Merhaba

Bugün Sosyal hizmet ilçe müd.ne gittim.
daha önce kartım olduğunu ve kaybettiğimi yeni kart istediğimi belirttim.evrakları verdim ;

Yok olmaz neden? illaki raporda ağır engelli durumunu göstermesi gerekiyormuş.
Benim raporum 2001 de alınmış.Raporum sürekli ve kimliğimde engel durumu oranı da var.
Onlara yönetmenliği hatırlattım şikayet edeceğimi söyledim yine de olmadı.İlla ki yeni rapor.şimdi yeni rapor için gitsem kesin oranı % 40ın altına düşürürler.Şimdi BİMER e şikayet yazacağım.
ben böyle hükümetin taa....

bende öğrendiğim kadar şöyle eski tüm engelli kartları geçerli imiş ancak hastalığı ilerlemiş agır engelli durumuna gelmiş ve yeni ağır engelli raporu çıkartmış kişilere veriyorlarmış yeni kartları onun haricinde tüm kartlar geçerli yani engelli durumu ağır engelli durumuna gelmemiş ise değiştirmiyorlar eski kartlarla devam ancak geçen ulaşım kartımı yenilerken görevli engelli kimliğimin değimesi gerektiğini söyledi ama sosyal hizmetler öyle demiyor

Seyahat kartımın süresi 31 12 2016 da doluyor. Bu durumda onu da alamıycam galiba. ( Yenileme için)

Üst Alt