[FONT='inherit'][FONT=Times]ithal araç içindir
ç[/FONT]) [FONT=Times]Ö[/FONT]zel tertibat[FONT=Times]ı[/FONT] olmay[FONT=Times]ı[/FONT]p, [FONT=Times]ö[/FONT]z[FONT=Times]ü[/FONT]rl[FONT=Times]ü[/FONT]l[FONT=Times]ü[/FONT]k derecesi % 90 ve [FONT=Times]ü[/FONT]zeri olan malul ve engelliler taraf[FONT=Times]ı[/FONT]ndan [FONT=Times]Ö[/FONT]zel T[FONT=Times]ü[/FONT]ketim Vergisinden muaf olarak bizzat ithal edilen ara[FONT=Times]ç[/FONT]lar[FONT=Times]ı[/FONT]n tescil belgelerine ve bilgisayar kay[FONT=Times]ı[/FONT]tlar[FONT=Times]ı[/FONT]na, "Ara[FONT=Times]ç[/FONT] sahibi [FONT=Times]ö[/FONT]z[FONT=Times]ü[/FONT]rl[FONT=Times]ü[/FONT]ki[FONT=Times]ş[/FONT]inin kanuni m[FONT=Times]ü[/FONT]messili ile [FONT=Times]üçü[/FONT]nc[FONT=Times]ü[/FONT] dereceye kadar kan ve sihri h[FONT=Times]ı[/FONT]s[FONT=Times]ı[/FONT]mlar[FONT=Times]ı[/FONT]ndan bir s[FONT=Times]ü[/FONT]r[FONT=Times]ü[/FONT]c[FONT=Times]ü[/FONT] veya noterce d[FONT=Times]ü[/FONT]zenlenmi[FONT=Times]ş[/FONT] i[FONT=Times]ş[/FONT]akdine ba[FONT=Times]ğ[/FONT]l[FONT=Times]ı[/FONT] olarak istihdam edilen bir s[FONT=Times]ü[/FONT]r[FONT=Times]ü[/FONT]c[FONT=Times]ü[/FONT] taraf[FONT=Times]ı[/FONT]ndan kullan[FONT=Times]ı[/FONT]lmas[FONT=Times]ı[/FONT] zorunlu olup, be[FONT=Times]ş[/FONT] y[FONT=Times]ı[/FONT]l i[FONT=Times]ç[/FONT]erisinde [FONT=Times]Ö[/FONT]zel T[FONT=Times]ü[/FONT]ketim Vergisi [FONT=Times]ö[/FONT]denmeden devri, sat[FONT=Times]ışı[/FONT], hibesi, intifas[FONT=Times]ı[/FONT]n[FONT=Times]ı[/FONT]n m[FONT=Times]ü[/FONT]lkiyeti muhafaza kayd[FONT=Times]ı[/FONT]yla veya sair [FONT=Times]ş[/FONT]ekillerde akden devri, tasarruf hakk[FONT=Times]ı[/FONT]n[FONT=Times]ı[/FONT]n vek[FONT=Times]â[/FONT]letname ile devredilmesi, kiralanmas[FONT=Times]ı[/FONT], [FONT=Times]ö[/FONT]d[FONT=Times]ü[/FONT]n[FONT=Times]ç[/FONT] verilmesi yasakt[FONT=Times]ı[/FONT]r." [FONT=Times]ş[/FONT]eklinde [FONT=Times]ş[/FONT]erh konulur. Ayr[FONT=Times]ı[/FONT]ca ithal ara[FONT=Times]ç[/FONT]lar[FONT=Times]ı[/FONT]n g[FONT=Times]ü[/FONT]mr[FONT=Times]ü[/FONT]k [FONT=Times]ş[/FONT]ahadetnamelerinde, yukar[FONT=Times]ı[/FONT]da belirtilen [FONT=Times]ş[/FONT]erh d[FONT=Times]ışı[/FONT]nda varsa di[FONT=Times]ğ[/FONT]er [FONT=Times]ş[/FONT]erhler de tescil belgesine i[FONT=Times]ş[/FONT]lenir.[/FONT]
yurt içinden alım farkı muhim
[FONT=Calibri]e) Özel tertibatı olmayıp, engellilik derecesi % 90 ve üzeri olan engelliler tarafından Özel Tüketim Vergisinden muaf olarak yurt içinden satın alınıp ilk iktisabı yapılan araçların tescil belgelerine âââ¬Åâİlk iktisap tarihinden itibaren beş yıl geçmedikçe Özel Tüketim Vergisi ödenmeden devri, satışı, hibesi, intifasının mülkiyeti muhafaza kaydıyla veya sair şekillerde akden devri, tasarruf hakkının vekâletname ile devredilmesi yasaktır." şeklinde şerh konulur[/FONT]