Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli kişi ikinci plakayı vergilerini ödese bile adına tescil ettiremiyormuş!?

çhehov

Yasaklı Üye
Konular
11
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar benim ikinci el aldığım bir broadwayim vardı bu araca tertibat takıp engelli pilakalı olarak ve MTV muafiyetiyle 3 yıl kullandım. daha sonra sıfır araç aldım. broadveyimin MTV sini ödeyip (yani tüm vergilerini ödeyip) adıma tescilinin olduğu gibi kalmasını istedim. sıfır aracında ötv ve MTV sini ödemeden adıma tesçilini istedim. maliye ve trafik bunun olamayacağını engellinin vergisini ödese dahi iki aracı adına tescil ettiremeyeceğini söyledi. ben ısrar ettim nasıl olmaz dedem fakat trafikteki komiser alaycı bir tavırla "peki diyelimki adına tescil ettik hangisini kullanacsın dedi" bende kızarak sizene kardeşim canım hangisini istiyorsa onu kullanırım dedim. işin özeti broadveyi satıp sıfırı adıma tescil etmek zorunda kaldım.

oysa ötv siz sıfır araç alımında okuduğum bir metinde şöyle yazıyordu "engelli kişi beş yıl sonra aracı elinden çıkarmasa dahi bu sürenin bitiminde ötv siz araç alma hakkı doğar" yani eski aracımı satmadanda i,kinci aracı tescil edebiliyorum. bu doğruysa eğer vergisini ödediğim aracın tescilini neden yaptıramadım?

bu konuda görüşleriniz nedir?

Size bu bilgiyi veren komserden yazılı gerekçe isteyip hakkınızı arayın. Vergileri ödedikten sonra kimse karışamaz araç almanıza.

aracını vergisini normal plaka yaptırdığın için h ehliyeti ile o aracı kullanamassın

Kesinlikle yanlış yorum yapmış görevli. Külliyen yanlış. Mantıkla da bir ilgisi yok, mevzuatla da.

bilgeadam;

MTV sini ödeyip engelli pilakası kalsın onuda kullanıcam dedim. normal pilakalı değil! kabul görmedi.

kanunlar farklı yorumlanıp farklı uygulanıyor standart yok! kayserideki trafikte bana aynısını söyledi!

arkadaşalr aracın satışını dahi kendi ilimden yapamadım. satın alındığı il ve pilakası 38 di bu yüzden devrini felan kayseride bir noterde verdim :p

oysa diğer kişiler istediği ilde satış yapıyor!

Üst Alt