Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli kişi vefa ederse aracın trafik sigortasındaki sistemin kazığı!?

engincan76

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba,
Babamın vefatıyla aracı feragat ile üzerime ben aldım. Forumdaki arkadaslarımızın çoğu işlemlerin yürümesi ile ilgili aydınlattı sağolsunlar. Ancak benim dikkat çekmek istedigim bir konu var. Ben babamın engelli aracını bu zamana kadar aksatmadan her seneı yaptırdım. Hatta sigortasının süresi 2018 subat ayının sonunda doluyor, daha dolmadı yani.Ben sigorta yaptırmaya gittiğimde bana cezalı işlemden tarife uygulandı. sigortayı 350 tl gibi fazla ücret odeyerek yaptırmak zorunda kaldım.

. Sigorta acentesine gittiğimde şöyle bir durumla karşılaştım.aracım kaç model 2015 diyelim. acente sisteme girerken ruhsat sahibinin isminin olduğu ruhsat sayfasındaki kare kodun altındaki belge noyu sisteme girmesi gerekiyormuş ve orada aracın trafige çıktıgı tarih olan 2015 yılı çıkıyormuş.Bu vefat durumu olağanüstü bir durum olduğu için ve trafikten bunun sisteme aktarılması olamadığı için sanki siz, bu zamana kadar hiç trafik sigortası yaptırmamış gibi muamele görüyormuşsunuz. 3 senelik gezikme faizi alıyor sigorta sistemde hesaplarken otomatik olarak.
özetliyorum; yani engelli kişi vefat ederse 5 sene dolmadan, nasıl bir sistemse bu sistem, sigortacı arkadaşımız emniyetten boyle sisteme geldiğini soyledi, rahmetli sanki bu zamana kadar hiç sigorta yaptırmamış gibi bir işleme tabi oluyor ve faiziyle benim 350 tl falan gibi bir parayı fazla odeyerek trafik sigortasını yaptırmak zorunda kaldım. Bu durumda karşılaşan arkadaslarımız var mı, eskiden dediler direk ruhsata işleniyormuş sıkıntı olmuyormuş da şimdi sistemde otomatik olarak belirdiği için bu sıkıntı varmış.Şaştım kaldım. Kime nasıl itiraz edilir bilemedim. Saygılarımla.

başınız sağolsun allah rahmet etsin
kardeş aracı adına alırken ÖTV ödediniz mi???
merak ettim
kolay gelsin

Dostlar sagolsun. Araç üzerime geçiyor. babamın arabadan baska mal varlıgı olduğu için ödememize gerek kalmadı, eğer sadece arabası olsaydı üzerine, ozaman ödenmesi gerekiyormuş. Araç 5 senesi dolmadan satılamıyor ya da satacaksınız ötv sini ödemeniz gerekiyor. Tabi bundan sonrasında MTV ödemeye başlıyoruz.

Üst Alt