Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli kişiler sadece ailesine mi güvenir?

pınar ve özgür

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba , benim eşim engelli onu taparcasına seviyorum. Elimde olsa pamuklara sararım biyerine bişey olmasın diye onun bana olan sevgisinden çok çok eminim. ama ailesi onun için bambaşka aradaki tezatlığı kavrayamıyorum. herkezmi böyle yani tüm engelliler anlamadım, bana yardımcı olurmusunuz.

anne baba kavramı başka eş kavramı başka bunları aynı kefeye koymayın bnce her ikisinede sevgi vardır.kıskanmanın manası yok bnce....

Engelli kişiler sadece ailesine mi güvenir ?

Bence hayır . Bu durumu engelli ya da engelli olmayan gibi bir ayrım içinde değerlendirmek son derece yanlış olsa gerek . Bir birey olarak ,pekala ailesine düşkün olabilir bir çok insan. Ailesini daha çok sevmek , ya da eşini sevmemek olarak değerlendirmek de ne kadar etik olur bilemiyorum . Ama verilen değerin , değer verdiğin kişilere göre farklılık göstermesi mümkün bir durumdur. Yani ; ailesine farklı, eşine ya da sevgilisine farklı bir statü kazandırmış olabilir insanlar. Şöyle ki ; babam , annemi çok sever , aşıktır , ölür biter fakat babamın pek de sevmediği babası gelince bize , annem; babamın gözünde yokmuş gibi bir şey olur dedemin yanında . Durumun farklı bir izahı var yani , anlatabildim umarım .
Ki bir insana onu sevdiğinizi yansıtabilmişseniz , tevazu gösterilmesi gereken bir konumunuz vardır o kişide . Bence büyütmeye şayan bir durum yok : )

güven sadece aile icerisinde kalmamalı güvenebileceğimiz dostlarımızda olmalı ailemizle paylşamadığım konuları bazen en yakın dostumuzlada paylaştığımız oluyor tabiki bu dostlukları ve arkadaşları iyi analız edip ondan sonra bir şeyleri paylaşmak gerekir.güven sadece aile icerisinde kalmamalı başkalarınada güvenmeliyız yoksa yaşamamız zor olur.
Sevgi olayına gelince bu bambaşka bir duygu sevgiler bir biriyle kıyaslanamaz anne ,baba, kardeş, eş ,çocuk bunların hepsinin yeri insanda farklıdır ayni derecede tutmak mümkün değildir.Sizin eşinize karşı bambaşka bir sevginiz var Allah bu sevginizi hiç bir zaman eksik etmesin onunda size karşı sevgisi belkide sizinki kadar değildirbelkide sizden fazladır bu insanların yapısından kaynaklanır bellide etmeyebilir ama şu bilinmelidirki sevgi ve saygının olmadığı yerde huzurda olmaz sevginiz karşılıklı olarak daimi olsun.
şu bilinmelidirki anne ve babanın sevgiside bizlerde başka türlüdür bunların hayatımızdaki yeri hiç bir zaman tartışılamaz.

ben soruyu tam olarak anlamadım desem :confused::confused: biraz daha açsanız. ailesinden sizi mi kıskanıyor eşiniz ??? aileye güvenmekle alaka ne çözemedim ayhhh velhasıl kafam karıştı :D

psiko sosyal açıdan değerlendirildiğinde bireyin güven ihtiyacını gideren en önemli kurum ailedir. bu çocukluk ve gençlik dönemde anne baba ve kardeşlerle sınırlı iken ilerleyen yaşlarda girilen sosyal çevrelerin etkisiyle genişlemektedir. engelli evliliği zaten kendi başın abaşlı başına bir konu. evlenebilen ve sağlıklı bir iletişim içinde evliliklerini sürdürebilen engelliler güven duygularını eşleriyle büyük oranda tatmin ederler.

Engelli kişiler sadece ailesi nemi güvenir ? bence ıı ıhhh:rolleyes:

Sevildiğine eminse eşine güvenir ,
Ezilmediğine birşeyleri paylaştığına eminse arkadaşına güvenir ,
Yaptığı işten eminse kendine güvenir vee destek olduklarına eminse tabiiki ailesine güvenir..
Eş ayrı aile ayrı kefe dedir ..:)

(engelli onun için böyle davranıyor galiba psikolojiside yanlış bence,çevremizde çok örnekleri var sağlıklı bireyler aile bağları kuvvetli)

Üst Alt