Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli kişilerin KPSS sınavına giriş prosedürü nasıldır?

mahmut06

Yeni Üye
Konular
11
Reaksiyonlar
0
Arkadaslar Benim ögrenmek ıstedıgım konu özürlü kişiler kpss sınavına başvuru yaparken n yapmalıyız..Yanı raporla mı gıdıyoruz ve sınavdan sonra bızım atamamız farklı mı yapılıor bılmek ıstıyorum tsk ederım..​

Evet bende kpss ye başvurucam ama özürlü olarakmı özürsüz olarak mı başvuracağımı bilemiyorum. Özürlü olarak başvurunca bir yere atandığın zaman o kurum seni özürlü diye işe başlatmıyor muş öyle duydum atanma kabul olmadıktan sonra özürlü olarak başvurmanın ne anlamı var acaba :(

kpss girmek özürlü bir halakası yok sadece girmek ve sonra devlet dairesine atanma yapmak senin hiçin rahat olur dediler bana sadece girmek lazım sonra raporunu iş kurda kulanacan işte okadar

Sınavda refakatçi gerekiyorsa belirtin.Özürlü olmanız kurumlar aksini belirtmedikçe atanmanıza mani değildir.Tercih yapacağınız kurumların şartlarında vucut ve sakatlık,özür gibi vs. kurum istemiyorsa tercih yapamazsınız.Ösym ye bildirmenize gerek yok.Bildirseniz de faydasıda yok !

ben 2008 kpss sınavında özürlü olarak başvurdum ösym ye rapor yolladım şimdi tekrar yollamam gerekir mi

Engelli olan kişiler başvuru yaparken OSYM ye raporlarını ibraz etmeleri kendileri için iyi olacaktır. Zira bunu bildirmeyen bir özürlü normal kişiler gibi değerlendirilecektir. Tekerlekli sandalyede olan özürlü kişilere giriş katlardaki yerler ve sınıflara rahatça ulaşabilecekleri yerler verilmektedir. Görme engelli kişiler için her adaya ayrı bir sınıf, okutman ve işaretleyici kişi verilecektir. Aynı zamanda görme engelliler için yarım saat gibi bir ek sürede mevcuttur. Her sınav başvurusunda raporu ekte sunmak gerekiyor. Zira bir sorun olmasında geri dönüşü çok zordur.

bende 2008de gönderdim raporu tekrar göndermem gerekir mi

Bu konuda bilgi olarak bir şey diyemem ama raporunu eklemen gerekir bu zor bir şey değil zaten sadece başvuru yaparken ekte sunacaksın..

ben internetten başvurdum en iyisi ösym ye bi soruyum

ösym nerden soruyacagımı bulamadım

Arkadaşlar ben başvurumu yaptım ama sizin dediğiniz gibi bir rapor sunmadım. Raporu ne şekilde nereye sunmam gerekiyor. Bilen arkadaşlar varsa

bilgilerini paylaşırlarsa çok sevinirim.

songulsevinc;

ösym ankara adresine dilekçeyle başvurman gerekir ben öyle yaptım

ösym soru sormak için link bulamadım

Ben epey bir kpss ye girdim, her girişimde de engelli kısmını işaretledim. ÖSYMerkezine sağlık raporumu posta ile yollaım. Engellileri ayrı bir okulda topluyorlar.başka da hiçbir etkisini görmedim... Yani sınava girilecek binayı göz önünde bulunduruyorlar o kadar...

Evet aynen ... Sınav yapılırken küçük ayrıcalıklar var. Sınavdan sonra biryere başvurmak için bunun belirtilmesine gerek yok.Atanırsanız kuruma ibraz edersiniz.

arkadaşlar ben 2006 da kpss ye girdim ve engelli olarak girmedim. 2010 kpss ye görme engelli olarak girmek iistiyorumçben başvuruyu okulda yapmak istiyorum raporu okula mı sunacağız ösym ye mi sunacağız.bir de daha önce görme engellim olarak giren arkadaşlar soru kitapçığını büyük punto ile mi yazıyolar.okuyucu işaretleyici yani refakatli aldığımızda kitapçığa bakmak yasak mı ve ek süre olarak yarım saat veriyolar mı?

Arkadaşım eğer kitapçığı okutman okursa sana baktırmaz. Toleransı olur mu bilmem? Ama bakamazsın... Ek yarım saatlik süre veriliyor. Aynı zamanda şekil içeren bütün sorular iptal edilerek o sorular çıkartıldıktan sonra kalan sorular üzerinden puanın hesaplanıyor....

görme engellilerin kitapçığı daha büyük oluyo mu?

Bir büyük punta ile yazılan var birde çok az görenler ve hiç görmeyenler için okutmanlar var onlar okuyor ve işaretliyorlar...

eshat;

büyük punto ile kendimiz okursak ek süre verilmiyo değil mi?onun kararını sınav zamanı mı vereceğiz?bize şöyle seçenek mi sunacaklar: ya kendiniz okursunuz muaf soru ve ek süre olmaz veya kağıda bakamazsınız muaf soru ve ek süre olur

Ek süre sadece okutman okursa veriliyor. OSYM ye görme engelli raporunla müracaat ettiğin zaman zaten sana ayrı bir sınıfta bir okutman ve birde işaretleyici görevlendireceklerdir. (görme oranın doğrultusunda) Sen kendin okumak istersen hem ek süre yok, hem de soru iptali yoktur. Yani bütün sorulardan sorumlusun...

soruları ben okuyayım ama bana yazı puntosunu büyük verirler mi?

bende sınav başvurusu yaparken özürlü belgemi ibraz etmeyi unuttum şimdi genel amaçlı dilekçe sınav başvuru belgesinin fotokopisi raporun fotokopisi ve dilekçe dekontuyla birlikte özürdurumumun sisteme kaydeilmesi amacıyla ösym ye göndericem acaba işleme alınır mı? izlediğim yol doğru mu? bana ne gibi faydası olur cevaplarsanız sevinirim teşekkürler

Nacar merahaba sen işitme engelli degil mi?ben sana kpss osym yardım edin...

Üst Alt