Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli kişilerle nasıl iletişime geçebilirim?

neskrbg

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhabalar
merak ettiğim daha doğrusu üstünde düşündüğüm bir konu var
ne zaman başımıza ne gelecegini bilemeyiz sonuçta. her an her şey olabilir. ve fark ettim ki engelli insanları ya ben görmüyorum ya onlar kendilerini çekiyorlar. yani istatistiklere bakıyorum muhakkak olmalı ama yok yani. ben onlarla nasıl iletişime geçebirim nasıl bir faydam olabilir yardımcı olabilir misiniz?

bence cevrene daha dikkatli bakman yeeterli

Şu anda iletişim halindesin zaten :)
Buyur dinliyoruz.

googleden yaşadığın şehirin adını yazıp engelliler derneği diye arattırarak bulup iletişime geçebilirsin

istersende bizimlede paylaşabilirsin bizlerde yardımcı olmaya çalışabiliriz ;)

tamam madem iletişimdeyiz ben de genel olarak iletişim problemine sahibim. çat diye gidip konuşamıyorum. siz neler yapıyorsunuz bana tavsiyeleriniz var mı

geçmiş olsun bendede benzer bir sorun var. özellikle sözlü iletişimim zayıftır. sizde ne gibi bir durum var ?

İletişim problemin sadece engellilerle mi? :confused:

Bırakın allah aşkına ya en sonunda bu siteyede girmeyeceğim nerdeyse .

Bana daha söylemem gereken bir şey kalmamış Pasaman arkadaşımız durumu izah etmiş zaten:)

Karşındakinin lisanı "sakatça" değil. Bu cümle tüm konuya cevap zaten.
Bana da arkadaşa katılmak kalıyor.

pasamanin yazdiklarini zevkle okuyor hemfikir olmadigim yerlerinde bile azda olsa katilma payi var diyorum.
iletisim kurarmamak:pohhhooo biz sagilar bilem oyle guzel iletisim kurmanin yollarini buluruz ki:eek: mesela dudak okuyarak konusmalari anlarim daha cok. sokakta gozume kestirdigim guler yuzlu birine bile hic tereddutsuz selam veririm.arabada yolculuk ederken gozume kestirdigim birileriyle laflarim:eek: evdekilerlede oyle:eek: her yasadigim ugradigim mekanlarda konusma firsatini hic kacirmam. yoksa konusmayi bilem unutabilir biz sagirlar:psenin derdin ne ki iletisim diyosun:confused:
engellilerle iletisimi soruyorsan uzak duuur. engelliler uzaylimiki soruyosun:p

yok arkadaşlar ben sadece olaya farklı bir açıdan bakmak istemiştim sadece. evet direk konuşamıorum bu yüzden de beni yanliş anlıyorlar gibi geliyor ama tavsiyeler için teşekkür ederim

PAŞAMAN MÜTHİŞ.... Üzerine diyecek tek söz yok...

neskrbg;

Öncelikle sakat veya değil iletişim için çok da önemli değil, buna dair bir telkini kendine düstur edin. Bunun bir kalıbı yok. Seciye ile ilgili bir mevzu. Kimisi sıcak kanlıdır, çekingen değildir, sözü tatlıdır, özgüveni vardır anında iletişime geçer. Kimi vardır ilk adımı karşısından bekler. Bunlar bireyin sakatlığı ile çok ilintili olan şeyler değil. Tamamen doğal ve insani hallerdir.

Heee, ilki için çok fazla söylenecek bir şey yok. Ama ikinci hal için birkaç şey söylenebilir...

Ben kendi hayatımda tebessümü yüzümden düşürmemeye çalışırım. Tebessüm eşlikli bir merhaba bu iletişim probleminin antibiyotiklerinden birisidir bence. Tabi sonrası çok da boş konuşmamak. Sıkmamak lazım muhatabını. Zaten sonrası tamamen doğaçlama. Karşındaki de bu iletişime açıksa bi'şekilde muhabbet oluyor. Havadan sudan veya ortamda bulunma gereklerine göre bir muhabbet vs...

Çok uzatmadan söylemek gerekirse iletişimin sakatı sağlamı yok. İnsan denen somutluk, soyut olgularla dem bulan bir organizma. Bu sebepten, "sakatlık" gibi somut bir kavramı "iletişim" gibi soyut bir kavramın gerek şart belirleyicisi olarak kabul etme... Karşındakinin lisanı "sakatça" değil...

Sen iletişim problemi olarak yaşadıklarını daha da somutlaştırabilirsen buradaki kişilerin daha faydalı "bence"leri olacağına inanıyorum...

nasıl anlatırsan anlat veyada nasıl anlaşırsan anlaş o sana kalmış bişey

Üst Alt