Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli kızımı ana sınıfına kayıt yaptıracağım, fakat 300 tl kayıt parası istiyorlar?

suvi1880

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
Engelli raporu olan kızımı ana sınıfına kayıt yaptıracağım fakat 300 tl kayıt parası istiyorlar ve kayıt yapmayız diyorlar.
en azından engelli vatandaşlara indirim yapılamaz mıydı ve kayıt parası zorunlu mu?
Konu hakkında beni bilgilerirmisiniz...

Devlet okuluna mı kayıt yaptıracaksınız:?

MEB çıkar, kayıt ücreti yasak der... bir taraftan da okulların topladığı kayıt ücretinin yarısına el koyar... El altından toplanılsın ister.

Yıllardır sürüp giden bir saçmalık bu...

Diğer taraftan, devlet okullarının doğru dürüst ödenek almadığı, okul tefrişatının neredeyse tümünün toplanan bu paralarla yapıldığı düşünülürse, vereceğiniz paranın kendi çocuğunuz için harcanacağını düşünerek ödeyebilirsiniz. Eğer ekonomik imkanlarınız kötüyse, Okul Aile Birliği ile konuşarak yardım isteyebilirsiniz.

Oğlum liseye kayıt yapılırken müdür tüm velileri toplayıp, "şunlara, şunlara ihtiyacımız var.. siz para toplamayı kabul ederseniz, kendi imkanlarınızla bunları sağlayabilirsiniz, aksi halde eski malzemeleri kullanmaya devam ederiz" şeklinde bir konuşma yapmıştı. Tüm veliler para toplanmasını kabul etti. Sonuçta çocuklarımızın doğru dürüst imkanlardan yararlanmasını istiyorsak bizlerin de bazı yükümlülükleri göz önüne almamız lazım.

Yine de, ekonomik olarak sizi zorlayan bir bedel ise eminim okul idaresi bu konuda kolaylık yapacaktır.

ana sınıfı özele girdiğinden isteyebilirler kardeşim.300 de 500 de isterler.sözde eğitim önemli deniyor!ellerini vicdanlarına koyup ALLAH korkusu olmayan insanlar toplumumuzda çok olursa dediğim gibi 500 de isterler maalesef:(

300 milyon istenir mi beee..
hic bir ana okulu bunu teklif edemez
50 60 TL DESEN neyse :))

BİRAZ Abartılı buldum acıkcası

Sayın kalpsizsev bu durumu abartılı bulduğunuzu söylüyorsunuz 300 ne ki 1000tl istendi bizden buna ne diyeceksiniz devletin okulu oçem ama malesef ki kalem hanımında dediği gibi devlet bu bütçeyi sağlayamadığı için biz ailelere kalıyor ancak veremeyen o kadar çok ki bunun üzerine de aileye siz bilirsiniz sırada bekleyen çok deniyor sizin anlayacağınız devletin bütçesi heryere yetiyoda bir tek eğitime gelince tıkanıyor nedense sonuç olarak bu paralar isteniyor..aslında o kadar çok tartışmaya açık bir konu nevarki bazı velilerin sessiz kalması ve bu durumu kabullenmesi bir yere varılamıyor ...

EGİTİME ayrılan para baska kuruma o kadar ayrılmıyor kii ..
niye sizin okula ne olmus DUVARIN da catlaklıklar mı var SAYIN akberk üye :)
niye sizin ailedeki cocuklar BEDAVA defterini kitabını almıyormu

her okul egitimi birdir KONU anaokulu olunca para almayan yere yazdırırsın

sayın kalpsiz duvar çatlak yok gördüğüm kadarıyla birde ailedeki kitap defterini bedava derken neyi kastettiniz anlamadım sanırım siz olayı tam anlamamışsınız yada anlamak istediğiniz gibi yorumda bulunuyorsunuz buda sizin sorununuz aa bu arada tabiki istediği anaokulunua yazdırabilir ben bu konuda zaten bir yorum yazmadım farkındaysanız sadece devlet okullarında da paranın istendiğini " bağış" bağamında neyse ...

şimdiye kadar sorun kayıt parası diye düşünmüştüm artık bir sorunumuz daha oluştu.spina bfidalı kızımı okula kayıt yapmayacaklarını belirttiler (bahaneleride çok saçma raporlu öğrenciyi kayıt yaptıramayız) .özel rehabilitasyon okulları için için bilgi aldık ama rapor oranımız düşük diye oralarada gidimiyor.milli eğitim ile görüştüm öyle bir şeyin olamayacağını kayıt yapmaları gerektiğini belirttiler.başka okul bize çok uzakta nasıl götürelim her gün bunun kış mevsimide var çok zor olacak.ne olacak bu işin soru engelli diye eğitim den mahrum mu kalacak.bu sıkıntıları benim dışımda bir çok vatandaş yaşıyordur.ne yapılabilir acaba her yere müracat edip fikir alıyorum.bakalım ne olacak bu işin sonu....

İl/ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü Özel Eğitim Hizmetleri Kurulu ve Özel Eğitim Değerlendirme Kuruluna biran önce başvurun onlar size gereken yönlerdirmeyi mutlaka yapacaktır evet malesef biz ailelerin çok sık karşılaştığı sorunlar bunlar umarım biran önce durumunuz çözüme ulaşır..

Spina Bifida fiziksel hareketlerini engelleyecek düzeyde mi?

Raporlu öğrenciye kayıt yapılmaz diye birşey yok. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne gidip durumunuzu anlatırsanız size yardımcı olmaları lazım. Gerekirse okul müdürünü arayıp görüşsünler. Okulun öğrenci seçme gibi bir lüksü yok... bölgesindeki çocukları almak zorundadır.

Kesinlikle fiziksel hareketlerini engelleyecek bir durum yok ortada.okul yönetiminin işgüzarlığı şimdiye kadar aldığım bilgi doğrultusunda vardığım kanı.yarın tekarar gideceğim okula...

Ben de spina bifidalıyım. Hep söylerim; iyi ki Türkiye'de doğmamışım diye. Orta halli bir ailenin çocuğu olarak perişan olurdum. Allah kolaylık versin size, sakın pes etmeyin. Iyi bir eğitim alması çocuğunuzun geleceği için çok çok önemli.

Üst Alt