Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli kontenjanından işe girdim. Vergi indirimi başvurumda rapor oranım düşürüldü!?

yusuf göçer

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
2001 yılında engelli maaşı için Antakya Dewlet Hastanesinde % 40 oranlı raporum var bu raporla 2009 yılında İşkur üzerinden Kpss'yle Kartal Belediyesine engelli kontenjanından giriş yaptım
ama vergi indirimi için eski raporum kabul edilmedi yenisini istediler Kartal Yavuz Selim Hastanesinde bana % 20 verildi

bu oranla vergi indiriminden yararlanmayacağımı ben de biliyorum fakat bu oranın kurumu etkileyip etkilemeyeceğini bilmiyorum
bu konuda bana yardımcı olursanız çok makbule geçer çünkü gerçekten kafam çok karışık

herkese tşkler ii geceler...

Çalıştığınız kurum sizi engelli kadrosunda işe aldı vergi ind.hakkı sadece erken emekli olmak için geçerli siz aldığınız yeni rapordan hiç kimseye bahsetmeyin engelli kadrosunda çalışmaya devam edin ve normal emekli olamaya bakın...

İlkerin bahsettiği gibi her iki raporunda işvel şekilleri ayrıayrı duyulmasında hiçbir sakınca yoktur hiçbir şeye engel değildır.

Sakat statüsünde çalışmakla vergi indirimi almak iki ayrı konudur; düzenlendikleri mevzuat da farklıdır...
Sakat statüsünde istihdam: 4857 sayılı İş Kanunu Madde 30
Sakatlık indirimi: 193 sayılı Gelir Vergisi Kanunu Madde 31

Siz işe girişte %40 ve üzeri rapor verdiğiniz için, şimdi sakatlık indirimi alsanız da almasanız da çalışmaya devam edersiniz. Sadece, maaşınıza sakatlık indirimi uygulanmaz ve erken emeklilik hakkından yararlanamazsınız.

Üst Alt