Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli kotasından sigortalı işe girince 2022 aylığı kesilir mi?

çetin yılmaz

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
SELAMINALEYKÜM Kıymetli dostlar ben bırseyı anlamak ıstıyorum gercekten bu konuda bılgı edınmıs kıymetlı dostların bana acıklama yapmasını rıca edıyorum
şimdi benim işkurdan engelli konteyjanından işe girebilme hakkım var kayıt yaptırdım işkura engelli kaydı ama ben engelli konteyjanından sigortalı olarak işe girdiğim zaman bu 2022 maaşını almaya devam edebilir miyim yoksa kesilir mi

saygılarımla

Artık bir sosyal güvenceniz olacağı için evet 2022 maaşınız kesilir

Kesilmez desek inanacak mısınız ? :D Kesilir tabiki.

ben işkurda sorustum engellı oldugunuz için kesılmeyede bılır kesılede bılır demıstı de sız kesılır dedınız bu bılgıyı nerden edeınıp dedınız kaynak neresı

işkurdaki arkadaş kaynak gösterdi mi?

2022 maaşı alınma şartları belli herkes bilir. Bir işkurdaki bilemedi.

kesilmezse kestirmek ve maaşınızı dokunmadan idade etmek zorundasın
yoksa siz bilirsiniz faizi ile ödersiniz.

çetin yılmaz
bırak iş kur'u vakıfdakı memurlardan bile kanunu kuralı tam olarak bilmeyenler var.iş kurdakıler seni yanlış bilgilendirmiş.engellı kadrosundan sigortalı olman bişiyi değiştirmez sonuçta sigortalı oluyon ve sigortalı olunca da arkadaşların söylediği gibi 2022 maaşın kesılır.

ENGELLİ EMEKLİ İLE MAMLÜLEN EMEKLİLİK ARASINDAKİ FARKLAR

1-Malulen emekli aylığı 3 aylık olarak ödenirken engelli emekli olan kişi aylık ödeme alır

2-Malülen emekli olan bir kişi herhangi bir işyerinde şekilde yani (SGDP) öoeyerek dahi çalışşa maaşı kesilirken engelli statüsünde emekli olan bir kişi’nin maaşı kesilmez.

https://www.sskemekli.com/malulen-emeklilik-ve-engelli-emeklilik.html

@by-fattaci
engellide malülde aynı anlama gelıyor.malül maaşındna kastın 2022 maaşı ise zaten onun adı engellı maaşıdır ve engellı emeklı değildir sigortası yoktur.sigorta yaptırır ya da sigortalı işe girerse 2022 maaşı kesılır

engelli emeklı ise normal prımı ödenmış memur olarak ya da işçi olarak çalışıp sigorta gün sayısını tamamlayıp emeklı olan kişidir ve sigortası zaten olur.

Üst Alt