Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli kurulunda rapora çalışamaz yazılırsa emekli olabilir miyim?

uoy359

Üye
Konular
16
Reaksiyonlar
0
mrb. salı gunu engellılık oranım bellı olsun dıye heyete gırdım psıkıyatrıden. cok hastaydım heyette bu arada bıpolar hastasıyım. doktor calısamaz raporu verelım sana emeklı edelım dedı. ben o anda ılk sıgortalılıktan ıtıbaren 6.5 yıl gectıgını dusunup sureklı bakıma muhtac raporu alırsam eşimle evlılıgım son bulur butlan olur dıye dusunurek bıraz daha denıyım calısmayı dedım.

ankara tıp fakultesınden calısamaz raporu alırsam gercekten emeklı olabılır mıyız. bu raporu alıp sgkya basvurucaz sanırım. doktor cok net konustu senı emeklı edelım dedı. benım aklım karıstı . sgkya gıtsem bu raporu alsam gotursem sgkya acaba ıstedıgım hastane olan tedavı gordugum ankara tıpa sevk aldırtabılır mıyım?bır de bu calısamaz raporu nedır sureklı bakıma muhtac raporundan ne farkı vardır?cevaplarsanız sevınırım kolay gelsın.

il sigorta giriş tarihiniz nedir? prim gün sayınız nedir?
şöyleki;doktor malülen emeklilikten bahsetmiş olabilir ancak;
malülen emeklilik için sgk ya başvurmanız gerek onlar sizi hastaneye sevk edecek. ve malüliyet oran tablosona göre tek bir hastalıktan enaz %60 oran aldığınız taktirde ve 10 yıl 1800 gün prim şartını doldurmuşsanız sizi malülen emekli eder. şayet emekli olduktan sonra bir yerde çalışırsanız emekli maaşınız iptal olur.

ancak malülen emekli olamadığınız taktirde eşiniz sürekli bakıma muhtaç raporu ile size evde bakım maaşı alabilir.

ozgurmeric74 hocam benım ılk sıgorta gırısım eylul 2011 toplam prım gun sayım 2130. sgkya gıtseydım 5 yılda emeklılık ıcın acaba benı ankara tıp fakultesıne sevk eder mıydı sızce benım ıstegımı goz onune alarak.

uoy359

Maluliyetin tespiti için hastane tercihinde sigorta müdürlüğü sizin talebinizi dikkate alacaktır. Tabii gerekçelerinizi söyleyip ikna etmelisiniz

engelli raporu başvurusu rapor çıkmadan iptal edilebilir mi

Mrblar ben bipolar hastasıyım. aralık'ın başında heyete girdim heyette cok hastaydım doktor senı emeklı edelım dedı. ben de aklım basımda olmadıgından galıba bıraz da eşimle evlılıgımde sorun cıkar dıye ben sımdı emeklı olmayım sız bana engellı rapor verın yeter dedım.

bır de gözden gırmıstım göz doktoru (zaten oran yuzde sıfır)ibni sina ya kagıdımı gondermemıs acaba heyet basvurumu ıslemler yarıdayken ıptal ettırebılır mıyım sızce?

doktoruma danısıp tekrar emeklılık ıcın basvurumu yapmak ıstıyorum cunku.

ılk sıgorta baslangıcı 2011 eylul
2130 gun prımım yattı

rahatszılık nedenıyle evden cıkamıyorum suratımda bırının yuzune bakınca gulme tiki olusuyo ve bunlar cok sıkıntıya sebep oluyor.işe giderken taksıyle gıtmek zorunda kalıyorum ve otobus dolmus kesınlıkle bınemıyorum.

sızce rapor basvurumu ıptal ettırıp sureklı bakıma muhtac raporu almam mumkun olabılır mı.bu arada psıkıyatrı bolumu heyet sonucu yuzde 45 olarak ıbnı sınaya gıtmıs ama gozden gelmedı kagıdım 1 aydır. yarıda kesebılır mıyız ıslemlerı

uoy359

Rapor heyete girmediyse, evrağı yeniden ilgili doktora götürüp düzelttirebilirsiniz ve güncel haliyle heyete girer. Olmaz mı?

Eğer rapor evrağını sekreteryaya vermişseniz, bu durumda sizi muayene eden doktorun evraklar heyete girdiğinde heyette olması lazım ki istediğiniz düzenlemeyi yapabilsin.

Eğer rapor heyetten çıkıp sevk veren kuruma gönderilmişse, o zaman yapacak bişey yok. Kurum emeklilik değerlendirmesini yapar, siz 3-5 ay sonra yeniden emeklilik için sevk istersiniz

Çalışamaz raporu alıp malulen emeklılık ıcın ne yapmam gerek

Mrb 2011 eylul sıgorta baslangıcı 2012 subat memurıyet baslangıcım var. Sureklı bakıma muhtac raporu alıp calısamaz raporu aldıgımda hastaneden heyetten bu rapor ıle ne yapmam gerekıyor tesekkurler kolay gelsın herkese

uoy359,
Kurumunuza malulen emekli olmak için müracaat ediniz. Kurumunuz sizi rapor vermeye yetkili hastaneye sevk edecektir. Alavcak olduğunuz rapor belirleyici olacaktır.
Malulen emeklilikte kurum sevki şartır.

Üst Alt