Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli Lifti'nin bedelini ödemesi için SGK'ya dava açmak? [Hukuk]

karakaya

Üye
Konular
55
Reaksiyonlar
77
Engelli Lifti almayı düşünüyorum,Medikalci arkadaşımla görüştüm engelli liftinin bedelini SGK ödemiyormuş.

Hastaneden "ağır engelli olduğu için engelli lifti kullanması gereklidir ve tedavi amaçlıdır" şeklinde heyet raporu alsam ,SGK ödeme yapmayınca da dava açsam sonuç ne olur.

Fikirlerinizi alabilir miyim?

haklıısn ihtiyaç halinde lifti de karşılaması lazım sgk nın.bir deneyin derim ben belkide diğer engelli kardeşleriniz için yol açmış olursunuz

Evet, aynen Murat'ın dediği gibi, sgk "neyi nasıl tedavi edecek" diyerek reddedecektir. Mahkemenin de farklı bir şey söylemesi beni şaşartır doğrusu. Ama, denemeden bilemeyiz :)

Tedavi etmek,yalnızca mevcut bir hastalığı iyileştirmek mi demektir yoksa mevcut bir hastalığın ilerlemesini daha kötü bir tabloyla karşılaşmanın önüne geçmek için alınan tüm tedbirler mi?

Ben kas hastasıyım,sandalyemden kanepeye,kanepeden yataga,vs her yere naklimde babam,abim,kardeşim beni kucağına alıyor.Beni taşırken düşürmeleri durumunda (Allah korusun) vay halime ki vay,mevcut durumdan daha beter olabilirim.Oysaki lift kullansam en azından mevcut durumu korumuş olmam bir yerde tedavi amaçlı bir kullanım olmaz mı?

SGK direkt vucuda takılabilecek aparatları bile tedavi amaclı olarak zor görüyor onun için kabul edebileceklerini beklemiyorum ama denemekte fayda var belki yolu açarsınız gerçi ilaçları kısan bir kurum bunu nasıl öder onu da sizin yorumunuza brakıyorum

akülü sandalyede hastalığı tedavi etmiyor sadece ihtiyacı karşılıyor lifte kas hastaları için büyük bir ihtiyaç bunuda karşılamaları lazım aslında

Üst Alt