Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli maaşı 10 sene eksik yatmış, eksik tutarı talep edebilir miyiz?

Blackhawk55

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Herkese iyi günler dilerim.

Kardeşim 2003 yılından 2013 yılına kadar 10 yıl engelli maaşı aldı. Daha sonra ailede kişi başına düşen gelir şartını sağlamadığı için aylığı kesildi.

Kardeşimin engel oranı %70. Daha sonra biz öğrendik ki kardeşime %70 -%100 aralığındakı maaş yatması gerekirken 10 sene boyunca alt kademe olan yani %40-%69 aralığındaki maaş yatmış.

Biz bu 10 senelik eksik yatan maaşı geçmişe dönük talep edebilir miyiz? Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Blackhawk55 talep edebilirsinizde zaman aşımından dolayı alabılecegınızı sanmıom.yinede bir avukata danısın.10 yıl verılmeyen kısm kac tl tutuyo dava actıgınıza degecek mıktarmı bunuda göz önunde bulundurun.kısaca attıgınız taş ürküttüğünüz kurbağaya degecek mı

Şu an 1 aylık fark 305 tl. 10 yıllık 36bin tl civarı yapıyor. Tabi şimdiki maaşlara göre hesapladım.

Blackhawk55
Büyük ihtimalle zaman aşımından dolayı kazanamazsınız ancak avukata danışın belki bir çıkar yolu olur. Fakat ben yine de zannetmiyorum açıkçası ve kaldı ki avukata danışmak için de para lazım tabii.

ALBiNOGER
1 yıl boyunca maaşları çekılmeyınce .alınan maaş kesılıodu.o zamankı farkı hsap ederler o da 2 bin tl olsa bide yasal faiz derler ama sonucda gene şimdiki miktar kadar vermezler kı normal şekılde kabul edecekelrıde mechul 10 demek zaman aşımı demek. ücretsiz danısabilecegı avukat varsa sorsun tmm derse mahkmeyeı kazan hakedış eyle 36 binin 6 si senin olsun deyıp anlassın

Üst Alt