Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli maaşı 2022 maaşı gelir hesabına dahil ediliyor mu?

Konular
3
Reaksiyonlar
0
@Kalem abla @mka 2022 maaşi aliyoruz babam ben evde 6 kişiyiz 2 kişi sigortali caliyo SYDV gittim bi konu icin SYDV mudurune sordum engelli maaşları gelire dahil ediliyo mu dedim 2022 maaşlari gelilere dahil ediliyo dedi
kalem ablaya sordum bi ara edilmiyo dedi kardesim yeni girdi işe hesap yaptigimda muhtaclik sinirini geciyo bu konuda yardimlariniz bekliyorum cok tsk ederim şimdiden

Yok şuan kesilmedi şöyle hesap yapiyom babamla benim ayligimida sayiyoruuZ kalem abla 2022 maaşlarini gelire dahil etmiyorllar dedi bugun sordum dahil ediyorlarmis

Suskun çocuk
eğer 2022 maaşından başka engellı maaşı almıosanız bu aldıgınız 2022 maaş ıgelır hesabına dahıl edılmez.
engellı maaşlarında eger 2022 alırken ebm ye başvurusanız almıs oldugnuz 2022 maaşları gelır hesabına dahil edilir.
ebm alırken 2022 ye başvurduysanız aldıgınız ebmler 2022 engellı maaşı gelır hesabına dahıl edılır.

siz sadece engellı maaşı olarak 2022 aldıgınız için o 2022 ler dahil edilmez.sadece evde çalışanların maaşları ve adı ne olursa olsun tüm gelırlerınız dahil edilir.sadece gelırden emsal kıra bedelı düşülür.
maaş harici derken arsa tarla bag bahçe varsa haneye ait binek aracı varsa her şey hesap edilir.2022 aldıgnıza göre zaten bunlar hesap edılmıstır öyle baglanmıstır.eger çalışanlar 2022 baglandıktan sonra işe girdilerse onların o gelırlerını ekleyıp hesabı yendıen ederler sınırı geçmezsenız bişi olmaz ama geçiosa 2022 kesılır.
sizn eve giren gelrı toplamı 6 x 703,97 : 4223,87​ geçmemeli.

@Kalem abla@Mka dun SYDV na yardim icin başvuru yaptim red edildi sordum niye diye muhtaçlık sinirini geciyo diye dun yukarda belirtigim gibi 144 aradim sordum 2022 maaşlari gelire dahil ediliyomu diye evet ediliyo dedi

Dedigim gibi evde 6 kişiyiz ben ve babam engelli maaşi aliyoruz 2 kişi sigortali calisiyo başka gelirimiz yok babamla ben toplam 1600 tl para aliyoruz yuzde 80 raporumuz biri diyo 2022 maaşlari gelire dahil edilmiyo biri ediliyo diyo bu konuda yardimlarinizi bekliyorum

Suskun çocuk
kardeş ailendekı çalışanların o gelrınden başka gelrınız yoksa sadece o gelırı hesaplayacaksınz.alınan 2022 leri dahil etmıceksenız.
ama 2022 harıcı başka bi engellı maaşı ebm gibi alıosanzı onlar dahıl edılır.soruyu 144 e nasıl sordunuz kı dahil edilio dedıler

gelrını hesaplayak . 2 çalışan var

mısal onlar aü alıosa.2 x 2324 : 4648 eder siz 6 kişisiniz 4648 / 6 : 774,666 çıkıo kı bu işleme göre 2022 lerin kesilmesi normal .[FONT=sans-serif]muhtaçlık sinirini geçiyosunuz.çünkü [/FONT]2022 kişi başı gelir kriteri 703. 97 TL .yaklaşık 71 tl fazlalık ile geçionız.tabi çalışanalr aücretli ise maaşları daha fazlaysa zaten hayde hayde kesılır.

not: yukardakı sadece örnek,mısal eger çalısanlar aü değilde daha az alıosa 2022 ler kesılmez.
not: sizin 2022 lerin kesılmemesı için evinize giren adı ne olursa olsun gelırlerın toplamı 4648 tl yı geçmeyecek.
not: kirada ikamet edıosanız.emsal kıra geliri gelrıden düşecegı için 2022 ler kesılmeyebilir

2022 sayılı yasanın 8 ci maddesinin 15 ci fıkrasının b bendinde
b) Vergi indirimlerinden faydalanılarak alınan ve engelli adına kayıtlı olan araçlar için vergiler indirilmiş tutarın 120’de biri dikkate alınarak hanenin geliri hesaplanır.diyor
not:arac 65 bin tl 120 de 1 ise 600 tl yapar aylık 600 tl gelire girer ancak adana sydv aracın ötv li halini alarak 80 bin tl yi 12 ye bölüp sadece arçtan aylık 5000 tl gelir göstermiş bana evde bakım ve staj ücretide hariç

ancak benim hesaplamama aracın rayiç bedeli alınıp 80 bin tl buna evde bakım ve staj maaşı eklenip 2300 tl giren yardım parasını 7000 tl çıkararak bana yeşil kart vermediler bunun neresi adalet

hem ötv den muaf araç hakkı tanıyor hem 120 de 1 ri baz alınır diyor sonra aracın ötv li hali ile hesaplama yapıyor utanmasa damda beslediğimiz yavru kedinin mamasınıda gelire tabi tutacak staj bitmesine 2 ay var sen tut zavallı çocuğun 550 tl staj ücretini aylık gelire tabi tut babasının kalp ilaçlarını almasını engelle ama lafa gelince engellimize ötv den muaf araç hakkı verdik aslında hak vermiyor ileride engelli maaşını ve yeşil kartı kesmeye bahane bulmak için kurulmuş bir tuzak

binel1
[FONT=sans-serif]not:arac 65 bin tl 120 de 1 ise 600 tl yapar aylık 600 tl gelire girer ancak adana sydv aracın ötv li halini alarak 80 bin tl yi 12 ye bölüp sadece arçtan aylık 5000 tl gelir göstermiş bana evde bakım ve staj ücretide hariç[/FONT]

[FONT=sans-serif]ancak benim hesaplamama aracın rayiç bedeli alınıp 80 bin tl buna evde bakım ve staj maaşı eklenip 2300 tl giren yardım parasını 7000 tl çıkararak bana yeşil kart vermediler bunun neresi adalet[/FONT]
bahsettıgn gibi hesap edılır. 120 de 1 i olcak.ama 65 bin dionuz sonrada rayiç bedeli 80 bin dıonuz o kısmı anlamadım.2022 de hesap edilirken alınan ebmlerde hesaba dahıl edılır staj parasıda çünkü adı ne olursa olsun tüm gelırle dahıl edılıo sadece kırada ıkamet edenler ıcın emsal kıra bedelı düşülüo

Soru 53: 2022 sayılı Kanun kapsamında verilen aylıklara başvuruda bulunan kişinin hanesine ait binek aracı muhtaçlığın hesaplanmasında nasıl dikkate alınır?
2022 sayılı Kanun kapsamında verilen aylıklarda başvuruda bulunan kişinin hanesine ait binek aracının kasko bedelinin 120'de biri dikkate alınır. ÖTV indirimi ile alınmış ise indirimli tutarının 120'de biri dikkate alınır.
Soru 54: 2022 sayılı Kanun kapsamında verilen aylıklara başvuruda bulunan kişinin hanesine ait ticari veya zirai amaçlı kullanılan araçlar muhtaçlık hesaplanmasına dâhil edilir mi?
Evet, dâhil edilir. Araçların kasko bedellerinin 120'de biri dikkate alınır.

Suskun çocuk
Para .kira .komur .gida vb yardimimi istedin belki o kritere gore engelli maasi da ekleniyordur sydv bilir ...daha oncede yazdm 3 krs yardim alacaksiniz gidip kendinizi yakalattirmayin acimazlar keserler.

-mka

araç 90 bin tl %40 ötv den muaf olunca 65 bin tl ye düşer yani rayiç bedeli 90 bin fatura ötv den muaf bedeli 65 bin tl

lakin adana sydv memurunun masasına oturdum bana nereden 6500 tl gelir var dedim izah edermisiniz dedim bilgisayara baktı 90 ama 80 bin tl aracın var dedi bende o aracın 120 de birini almanız gerek dedim hayır dedi rayiç bedelini alır evde bakımı engelli maaşını bir de dedi çocuğun staj maaşı var dedi bunları yıllık toplar 12 ye böler dedi

kısacası ben ayda 1460 evde bakım 800 engelli 550 de staj 550 de aracın 120 de biri olsa toplamda 3350 tl eve gelir girer 6 ya böldüğümüzde kişi başı 550 tl iken sydv 1050 tl çıkarmış

ben %30 kalp %25 böbrek %25 polio sekeli engelliyim kalp hastasıyım ilaç alamıyorum bana bu sebepten dolayı yeşil kart vermiyorlar yeşil kart için başvuru yaptım

binel1
Soru 46: 2022 sayılı Kanun kapsamında verilen aylıklarda muhtaçlık hesaplamaları nasıl yapılmaktadır?

2022 sayılı Kanun kapsamında verilen aylıklarda muhtaçlık hesaplamaları haneye giren net maaş, nafaka, yevmiye ve diğer gelirlerin yıllık tutarının aylık ortalaması ile hesaplanır. Bu ortalamanın kişi başına düşen miktarı dikkate alınır. Ayrıca servet ve harcamaları da hesaba katılmaktadır.
Soru 53: 2022 sayılı Kanun kapsamında verilen aylıklara başvuruda bulunan kişinin hanesine ait binek aracı muhtaçlığın hesaplanmasında nasıl dikkate alınır?
2022 sayılı Kanun kapsamında verilen aylıklarda başvuruda bulunan kişinin hanesine ait binek aracının kasko bedelinin 120'de biri dikkate alınır. ÖTV indirimi ile alınmış ise indirimli tutarının 120'de biri dikkate alınır.
şimdi memur yanlış hesap edk.ötvlı alınan fıatın 120 de 1 inin gelıre dahil edecekti.90 binmiş bunun %40 ı
hesap makınesıne 90000 x 40 yazıp % deye basınca 36bin çıkar 90 binden 36 bini düşünce 54 bin yapar sen 65 bin yazmıssın
65 bin olsa bile 541,6666 yani 542 tl eder

2022 için hesaplama ederken alınan ebm staj aracın 120de biri kısaca haneye gıren her gelrı dahıl edılır(alınan 2022ler hariç)
ebm 1460
staj 550
arac 542
toplam : 2552 tl eder başka gelrınzı yoksa hanede 6 kişiymişiniz
2552 /6 :425,333 yuvarlarsak 426 tl olur hane kişi başı gelrınız
burda 800 tl olan 2022 maaşını dahıl etmedım çünkü 2022 hesap edılırken 2022 ler deği dierleri dahil edilir ebm gibi.ebm de de ebm gelrı hesap edılırken alınan ebmler dahıl edılmez ama 2022 ve dierleri dahıl edılır.eger memur o 2022 yı de dahıl ettıyse yanlış edık.bide kırada ıkamet edıosan emsal kıra bedelıde gelrıden düşer
bu durumda 2022 nın kesılmemesı gerekıo.bidaha gedıp vakıfa sorun hesaplama böel edılıo sız nasıl farklı cıkardınız deyın

sayın -mka ben %60 kalp hastasıyım ilaçlarım 500 tl tuttuğu için alamıyorum (son 10 gündür ecopirin ve ator adlı ilaçları kullanmıyorum bitti ) sgk yok herhangi bir yerde zaten çalışamam kalp çalışmama müsade etmiyor ben yeşil kart için sydv ye başvurdum bana G1 çıktı yeşilkart vermedi amacım yeşilkart alıp %60 raporuma istinaden engelli maaşı almak

kızım %92 zihinsel engelli kızım adına 1460 tl evde bakım maaşı 110 tl elektrik yardımı 805 tl de engelli maaşı almaktayım oğlum ise staj görüyor 550 tl alıyor bütün gelirim bu 2 ay sonra staj bitecek 550 tl de alamayacak oğlum

1460+805+550+542+110=3467 tl toplam eve giren para 4 çocuk eşim ve ben 6 kşiyiz 577 tl kişi başı gelir var

sgk ya başvurdum G1 için en azından ilaçlarımı almak çin her ay 85 tl verim dedim sgk da ki yetkili bana kişi başı 1050 tl gelir çıkmış dedi sana

adana sydv ye gittim memura dedimki ben merak ediyorum benim evime 1050 x 6=6300 tl nereden geliyor bilmediğim para varda benmi unutup almıyorum dedim bilgisayarı açtı senin dedi 85 bin tl araç var dedi bu rayiç bedeli evde bakım birde dedi staj gören çocuk var dedi toplanmış aya bölünmüş kişi başı 1050 çıkmış bende kendisine aracın 120/1 alınır dedim bilemem dedi dolaylı yolda başından savdı bende eve döndüm bir haksızlık var ama nerede bulamıyorum

1460+805+550+542+110=3467 tl toplam eve giren para 4 çocuk eşim ve ben 6 kşiyiz 577 tl kişi başı gelir var
kardeş yukardakı senin hesapta yanlış çünkü hesaplama ederken alınan 2022 (805tl) yi katmıcaksın.2022 alanın gelrı hesap edılırken aldıgı 2022 dahıl edılmez dıer tüm gelırler dahil edilir ebm gibi.ebm de de ebm dahıl edılmez hesaplamada alınan dier gelirler 2022 ler dahil edilir

[FONT=sans-serif] 85 bin tl araç var dedi bu rayiç bedeli[/FONT]
rayiç bedel deil ötv indirimli fıatın 120 de 1ini alacak.memur demekkı bılmıo.bende ebm alamıodum .sordum gelrı gecıo dedıler nasıl dedım anlattı bende yanlış yaptıgını dogrus böle dedım.memur bılmıom şefe soruyum dedı .tel açtı sordu.dogru deıssın dedı ve maas bağlandı bahsettiğin memur baştan savmıs.
yapman gereken gedecen yenıden anlatacan bı daha ve salgın var hastayım gelıp gedemıom deyıp anlat gene aynını sölerse.amırne çık durumu anlat.hesaplama böle edılırken nıe memurunuz böle yapıo deyın..

yanlış hesaplamadan dolayıda kesılmıs olabılır.bide gelriniz az iken o fıyata aracı nasıl aldınzı deyıp yenı engel cıakrabılırler ona sa hazırlıklı olun.2022 de gider gelirden çok olursa aradakı fark gelır hesaplmasında gelır olarak dahıl edılır.

-mka

sayın -mka ben engelli maaşını 805 tl yi eklediğim halde 577 tl yi geçmiyorum siz eklemeyin demişsiniz ki ben eklemeye razıyım

cumhuriyet savcılığının ölüm raporu ile başak grupamadan 62 bin tl kızımın annesinin yani eşimin ölüm sigortası parası aldım aracın parasının kaynağı budur şayet yinede bunun hesabını sorarmı devlet bilemem

sonuç itibari ile ben olayların üzerine gitmeyeceğim konuyu risk almamak için kapatacağım evde bakım engelli elektrik bu yardımlar her ne kadar yetmesede kesilmemesi sıkıntıya girmemem açısından susacağım

işin kötü yanı araç zihinsel engelli kızımın adına olduğundan kurtulamıyorum yani aracı satamıyorum satarsamda kızımın adına bankaya yatacağından 2 katı faiz getirisi olacağından dahada zengin görüneceğiz bu araçtan kurtulmanın başka yolu varmı

bu araçtan kurtulduğum an herşey lehime dönecek aracın 5 yıllık süresi 3 ay sonra doluyor

binel1
aracın süresi bitince kızınızın vasısı oldugu için satabilirsiniz
belkıde o 62 bini dahil etmıslerdır.kaldıkıo parayıda yıllık ortalaması alınır yani 12 ye bölünmesi gerekıo.2022 zaten germiş ebm ye bişi olmaz hakkınzı arayın bence

@mka eve 6 kişiyiz 1 kişi sigortali calisiyo 2300 alıyo babam ve ben engelli maaşı aliyoruz yaklaşık 1 ay önce annem 65 yaş aylığina baş vurdu kabul edildi ilk maaşinı aldı şimdi demek istedigim sınırı geçıyormuyuz babamla benim engelli maaşımiz kesilirmi tşk

Babamla benim engel oranım yuzde 70 üzeri

Suskun çocuk
galıba aldıgnız maaşlar 2022 maaşı.
2022 maaşlarında alınan 2022 maaşları gelir hesabına dahil edilmez onun harıcı ne gelrı varsa dahıl edılır.tarla bag bahçe bankadakı para varsa araç,ıkamet edılen harıcı ev varsa vs vs eklenır. 65 yaş engellı maaş ıekelnıomu bılmıom.eklenıo desek bile
sigortalının maaşı 2300 + 672 ekelnıosa 65 yaş maaşı : 2972 tl eder
2972 / 6 : 495,333 yuvarlak hesap 496 diyek. 65 yaş maaşı eklense bile kişi başı gerlınız 2022 için olan 701 den az oldugu için heç bişi olmaz.
not:sıgortalı ve annenın 65 maaşından başka heç bi gelrınz yoksa bu laflarım geçerlı yoksa araç tarla bag bahce vs vs varsa iş değişir

Üst Alt