Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli maaşı alan kişi bankada hesap açabilir mi?

Ali.Can

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar.Engelli maaşı annemin banka hesabından çekiliyor ancak benim bilmek istediğim benim yani engelli kişinin üzerine banka hesabı açılabilir mi? Kendi üzerime bir hesap açarsam bu maaşı etkiler mi? Şimdiden teşekkürler.

Alican, 2022 özürlü aylıkları PTT'den ödenir. Ancak başvurunuz kabul eidldikten sonraki biriken toplu paralar Zıraat Bankasından çekilebilir.
Sonraki dönem aylıkları sadece PTT'den ödenir.
Yukarıda verdiğim bilgiye bakarak şu yazdığını açıklar mısın?

".Engelli maaşı annemin banka hesabından çekiliyor "

Yoksa evde bakım aylıgından mı bahsediyorsun sen?

Bilgim yok Atila. Ancak Aile ve Sosyal Bakanlığı sitesinden takip ediyorum. Bahsettiğiniz şu çalıştay ise eger gelişmeleri takipteyiz:Özürlü ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü | Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı | Özürlü Araçlarına Yönelik Vergi Düzenlemeleri Yeniden Ele Alınıyor

Çalıştayların sonuçlarının resmi netlik kazanması halinde zaten üyelerden birimiz, haberi kapan ilk üye her kimse paylaşırız burada:)
Ortada net bir durum yok şu an ama. mevzuat değişiklikleri olunca paylaşıyoz buradan zaten:)

Evet, evde bakım aylığından söz ediyorum.Sanırım tam anlatamamışım.Dediğim gibi bakım maaşı annemin banka hesabından alınıyor ama ben kendime özel bir banka hesabı açarsam bu maaşı etkiler mi, onu merak ediyorum.Maaş ilk bağlanma sırasında tüm banka hesapları kontrol edildi ancak 2 gün önce okuduğum bir konuda, bir üyenin SHÇEK arayıp sorduğunu ve onların bizim banka hesaplarımızı kontrol etme hakkı olmadığını okudum.Bunda bir gerçeklik var mı?

Banka hesapları kontrol edilebilir Ali. Bu konuda kurumlar arasında bir işbirliği var. Çünkü gelir açısından banka hesapları da önemlidir. bankada olan bir hesabın diyelim bir faiz getirisi var. Bunun aylık ortalamasının gelir açısından dikkate alınması gerekir ve Kurum buna lüzum duyarsa banka hesaplarınıza ulaşılır da. Çünkü Kurum'un ilgili diğer kurumlardan bilgi isteme yetkisi var. Gidip kendisinin bakmasına incelemesine gerek kalmıyor yani:)
Bu konuyu evde bakım aylıgı aldığınız Sosyal hizmetlerle konuşmanızı ve onlarla istişarede bulunarak rotanızı çizmenizi öneririm.

Lütfen böyle olaylarda Kurum'a danışmaktan ve onlarla işbirliğinde bulunmaktan çekinmeyin. Geleceğinizi düşünme, planlama hakkınız vardır. Bunu yaparken haklarınızı öğrenmek ve olası sorunlar hakkında bilgi edinmek en dogal hakkınızdır. Diyelim ki hesap açtınız hesabınızdaki tutarın miktarı ve bu miktarın yıllık getirisinin olup olmadıgı gelir açısından önemlidir. Kurum'a danışmaktan zarar çıkmaz. yeter ki beyan ettiğiniz gelirde sıkıntı olmasın. Ayrıca beyan etmediğiniz bir gelir olmasın ve gelir kriterleriniz uygun olsun. Gelir kriterlerinin nasıl hesaplandıgını anlamak açısından ayrıca şurayı da dikkatle inceleyiniz:http://www.engelliler.biz/forum/evd...-olabilir-kimler-gelir-hesabina-dahildir.html
Unutmayın her ne ad altında olursa olsun tüm gelirleriniz gelir hesabında dikkate alınır. Sadece alınan evde bakım aylıgı buna dahil değildir.

Çok teşekkür ederim bilgi için.

babam sıfır traktör aldı bunuda bildirmemiz gerekir mi sosyal hizmetlere????

tılafsınlı, evde bakım aylıgı alıyorsaız evet, aldıgınız yeni traktörü sosyal hizmetlere'e bildirmeniz gerekir. Çünkü gelir durumunuzu incelemeleri için bu gerekli. Kendileri tesbit ederse daha zor durumda kalırsınız söyleyim.

Üst Alt