Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli maaşı alıyorum. Annemin vefatını bildirmem gerekli mi?

lm_lm

Üye
Konular
37
Reaksiyonlar
3
Merhaba engelli maaşı aliyorum Annemle beraber yasiyorduk annem vefat etti gelir olarak annemin maaşı vardi oda gitti.. şimdi ben engelli maaşı almaya devam eder miyim başka gelir yok vakifa bildirmem gerekir mi?

Şimdi şöyle engelli maaşı sizin adıniza mi düzenlendi

18 den küçüksen kesilir, büyükse devam eder.
Baglı bulunduğun sydf bildir. Yükümlülüğün evdeki kişi ve geliri bildirmekle sorumlusun, başın sağol sun.

Öncelikle başıniz sagolsun allah rahmet eylesin. Hak sahibi ve fayda sahibinde sizin adiniz yaziyorsa sorun yok

Şayet siz 18 yaş alti iseniz ve anneniz sizden engelli yakini ayliğı adi altindan maas aldiysa o zaman bakici kişi vefat ettiği için kesilir hnanedeki diğer ebeveyne bağlanılabilir. Bu durumu vakıfa bildirilmezse geriye dönük ceza yazilir

Bu durumda sorun yok ancak hanedeki kişi sayısında değişiklik olduğu için ne olur ne olmaz vakıfa bu durumdan bahsedin

lm_lm
başınız sağ olsun şunu da bir araştırın isterseniz engelli olan çocuk annesinden veya babasından emekli aylığı alabiliyor diye biliyorum bir bakın isterseniz

lm_lm

SGK ya başvurun annenizin emekli maaşının %50 si size bağlanır böyle bir hakkınız var. Başınız sağolsun

Üst Alt