Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli maaşı alıyorum. Emeklilik için aldığım oran biraz düştü. Bildirmeli miyim?

yunusxx79

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
ben 2012 engelli raporum var yuzde 70 engelli maası alıyorum su an gecen ay malulen emeklılık ıcın rapor aldım yuzde 40 benım yuzde 70 lık raporum gecerlımı yoksa malulen emeklılık ıcın aldıgım mı gecerli olur tsk sımdıden

yunusxx79
daha önceden % 70 oranlı raporun olduğunu ve bu raporla engelli aylığı aldığını yazmışsın. daha sonra da malulen emeklilik için rapor aldığından bahsediyorsun.
yazdıklarını doğru anlamak adına sana sordugum soruları cevaplar mısın lütfen?
1. engelli aylığı dediğin maaşı 3 ayda bir PTT'den mi alıyorsun? aralık'ta ne kadar aldın? 1374 TL mi?
2. geçen ay malulen emeklilik için yeniden rapor çıkarttım demişsin. bu raporu SGK sevkiyle mi aldın? hangi amaçla aldın? emekli olmak için mi aldın?
3. sgk kaydın var mı?

bu 3 sorumu cevapla devam ederiz ablası?

1 evet 3 ayda bir ptt alıyorum dediğiniz miktarda 2evet sgk sevk aldım malulen emeklilik icin 3 sgk kaydim var 2007de şu an 2012 den beri de sigortasizim

yunusxx79
tamamdır.
2012'den beri sigortasızsın. 2022 engelli aylığı alıyorsun. geçen ay da malulen emekli olmak için SGK'ya başvurmuşsun. SGK seni yetkili bir hastaneye sevk etmiş. hastane de sana rapor düzenlemiş. bu raporu SGK'ya gönderdi mi hastane, yoksa sgk'ya sen mi teslim ettin?

yani raporunuzu sgk'ya hastane mi gönderdi?
bu soruları emin olmak adına sormuştum.

maluliyet tespiti için SGK sizi yetkili bir hastaneye sevk etti. siz hastaneye gittiniz ve sağlık kuruluna girdiniz. daha sonra raporunuz hastane tarafından SGK'ya gönderildi.

bu şekilde oldugunu düşüyorum. aldığınız rapor maluliyet cetveli'ne göre düzenlenmiştir. mevzuatı ayrıdır bunun.
2022 aylıgı için kullandığınız rapor ise sakatlık oranı cetveli'ne göre düzenlenmiştir. bunun da mevzuatı ayrıdır.
iki rapor da birbirinden farklıdır. sonradan sgk sevkiyle aldığınız rapor 2022 aylıgınızı etkilemez. 2022 aylıgı için % 70 oranlı sakatlık oranı cetveli'ne göre düzenlenmiş özürlü sağlık kurulu raporu geçerlidir.

maluliyet tespiti için aldığınız raporu da % 70 oranlı özürlü sağlık kurulu raporu etkilemez.
malulen emeklilik için sgk sevkiyle geçen ay aldığınız rapor geçerlidir.

sgk ilgili hastahaneye gönderdi ve o hastahanenin saglık kuruluna girdiniz sonucu sgk iletirler o iletilen sonucu siz nasıl gördünüz?

emekli olamadınmı demiyom o %40 sgk saglık kurulunda siz nasıl gördünüz bunu merak ettim

sonucu hiç paylaşmazlarda onun için merak edip sordum

benim doktor heyet doktorları arasında yoktu heyet başkanı benim doktorumuz oran vermesini istediler onla görüştüm ondan biliyorum

Üst Alt