Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli maaşı alma kabusu!

jumanji

Üye
Konular
23
Reaksiyonlar
1
yüzde 68. ms hastasıyım. annemin babasından kalan yetim aylığı var ev kira, neymiş kişi başına düşen gelir 3 te 1 den az olmalı. ha yani ölecek duruma geldikten sonra bağlarız o üç kuıruş parayı diyorlar! zaten verdiğin 300 lira birşey ne bu zorluk. işkura gidiyorum mecburen masa başı iş için ordan da ses yok. e iş yok maaş bağlamıyorsun ne yapıcaz o zaman? engelliye hiçbir desteği yok devletin bu kdr basit. sadece ilacımı alıyorum o da gss yi ödediğin süre, onun haricinde birşey yok. yıl 2016

raporunda ağır özürlü varsa -evde bakım- maaşını araştır istersen olumluysa belki yardımcı olabilir bütçene

ağır engelli yazmıyor ama çok kısıtlı yaşıyorum. sadece ilaç alımlarında kolaylık oldu onun haricinde başka bir desteği yok devletin. ne biliyim iş bul bana mesela, yok, biz uğraşıyoruz. sonuçta alamıyorum öyle duruyoruz.

jumanji yasınız kaç öğrenim durumunuz nedir şimdi ağır engelli değilseniz ve yinede güçlük çekiyorsanız bu iş hayatına girdiğiniz zamanda öyle olacaktır sanıyorum

lise mezunu. çalışma durumum sıkıntılı evet. malesef wc kaçırıyorum. neyse uygun bir çalışma ortamıyla bilmiyorum belki üstesinden gelebilirim fakat dediğim gibi işkura aylardır gidiyorum birşey yok. ya neyse benm demek istediğim, elle tutulur bir katkısı yok devletin. bir algı var iyiye gitti sistem diye de evet ilacımı alıyorum primi ödediğim sürece ama, sonrası yok. hayatımı nasıl idame edicem bu soru. aylık 300 lira bağlanacak sürünmenizi bekliyor devlet. bunu demek istiyorum. koşulsuz şartsız en azından o parayı bağlaman lazım da işte.. neyse. mozambikli ne yapsın diye düşünerek teselli edelim kendimizi. ayrıca bana kalıcı rapor verdiler yüzde 68 olarak, ama en az 2 sene oluyor şimdi daha kötü durum 68 değil yani. onu da niye yaptılar anlamadım.

Üst Alt