Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli maaşı aylığa bölünüp alınabilir mi?

Konular
5
Reaksiyonlar
0
engelli maaşı aylığa bölünüp alınabilir mi..? şimdiden teşekkürler

Hayır.Alınamaz.
arkadaşım %97 engelli 19 yaşındaki oğlumun aylığı baglanalı 2 ay oluyor ve bu ayın 5 inde 3. yü çekicem postaneden, biz 3 aylık olarak almadık
bu nasıl oluyor?
neden biz 3 aylık değilde, her ay alıyoruz?
acaba bu aydan sonramı 3 aylık toplu almaya başlıycaz ki?

Günhan, burada bahsedilen 2022 sayılı yasaya göre 3 ayda bir alınan aylık.
Sizin bahsettiğiniz ve her ay aldığınız ise sanrım aylık 496 tl tutarındaki evde bakım maaşı.

Bana bağlanan evde bakım parasını, her ay dediginiz gibi 496 tl olarak ziraat bankasından alıyorum.
ayrıca oğluma engelli maaşı adı altında, 270 tl maaş bağlandı, kimlik nosunun son rakamına göre her ayın 5 inde veriyorlar
bu ayın 5 indede 3. kez vasisi olarak postaneden alıcam
ben neden böyle aldımki ?

Allah Allah! :) 2022 maaşını aylık alan bugüne dek hiç kimseyi görmedim.

2022 sayılı yasa gereğince kaymakamlıktan bağlanan maaş olduğundan emin misiniz? Vefat eden babadan yetim maaşı olmasın o? Ya da Vakıf maaşı?

Bana gelen kağıttaki kurum başlığı aynen şöyle

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI
PİRİMSİZ ÖDEMELER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
SOSYAL YARDIMLAR DAİRE BAŞKANLIĞĞI

2022 SAYILI KANUNA GÖRE AYLIK BAĞLANANLAR İÇİN BİLGİ MEKTUBU​

işte gelen kağıttaki başlıklar bunlar. ilk başlık kağıdın sol köşesinde, 2022 yazılı başlık da sayfanın tam ortasında

oğlumun babası ile ayrıyız, yetim maaşı gibi hiç bir durum yok babadan.

Allah Allaah! :) Enteresanmış :)

Mart, Haziran, Eylül ve Aralık aylarında olmak üzere üç ayda bir ödenir. Gerçi sgk ödeme zamanlarını kendisi belirlemeye yetkilidir ama, bugüne dek aylık ödeme aldığını söyleyen ilk kişi sizsiniz.

Belkide benim ilk çektiğim maaş temmuz ayına denk geldiği için, 2 aylık tek tek verdiler
ve bu ay, belkide maaş alamıycam, aralık ayında 3 aylık vericeklerdir belkide :)
bakalım görücez sizleri sonuçtan bilgilendiririm.
benim açımdan her ay verilmesi çok iyi olur
inşallah bu maaş dağılımı, insanların ihtiyaçlarına göre, 3 aylık veya 1 er aylık olarak düzenlenebiliyordur. :)

bende ilk defa böle bir durmla karşılşıyorum ve bugün ayın 5 eger maaş aldıysanız lütfen yazın çünkü çok merak etmekteyim

evet 10. ve 11. ayda ayın 5 inde maaşımızı almıştık ama bu ay, aralık ayında gittiğimde, bizede 3 aylık birden ödendi.
bizde artık sizin gibi almaya başladık :)

bende şlk kez duydum eger buara ile paylasılsanız konuyu tam olarak sevinirim simiden tşkl

abi ben diyalize giriyorum haftada 3kez diyalizin ne oldunu bilirsiniz böbreklerim yok.neyse doktorum bana <yüzde 90<rapor verdi...ben 3 ayda 3 aya özürlü maaş alıyorum...ama bakım parasına baş vurduk ben diyaliz hastasıyım diyalizden cıktımı o gün bütün gün yatıyom cünkü tansiyon düşüyo ayağa kalkamıyorum. ama ertesigün ayağa kalkıyorum tabi fazla gezemiyorum birde bende alp yetmezliğide var.kısacası ben bakım parası alabilirmiyim rica etsem cevaplandırırmısınız.

engellilerin maaşlarını her ay alması en doğal haklarıdır.ama hükümet adamdan saymadığı için 3 ayda bir veriyor.engellilerden başka herkes her ay alıyor buda engellileri üzüyor :/

Üst Alt