Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli maaşı başvurum için kardeşimin de raporunu istediler?

chauche

Üye
Konular
16
Reaksiyonlar
0
merhaba ben işitme kaybından dolayı 2022 aylıgına başvuruda bulundum saglık kurulunda heyete girip olumlu sonuc aldım fakat kendı raporlarımı goturdugum zaman kardeşiminde'de raporunu istediler kardeşim %80 şziforenı hastası oda 2022 engelli maaşı alıyor bende ancak kardeşimin raporun fotokobisini bulabıldım aslı yoktu goturdum ama kabul etmedi hastaneye gidip almamı soyledim ben kardeşim ile gitmek istemıyorum aramız bozuk cunkü ben hastaneye gidip onun raporunu alabılırmıyım

chauche
sen ebm ye başvurmuon bakıcı aranmıo 2022 ye başvuruksun o yüzden senden abin baban deden nene fark yapmaz kımsenın raporunu ısteyemezler sadece maaş için başvuranın raporu(senin)isteyebilirler.sorsana ne için abımın raporunu ıstıonuz alakası ne başvuru yapan engelı olan benım de.

kardeşin rapor ne ayak sen kendi icin başvurmuyormusun yoksa bakıcı maaşı icinmi başvuruyorsun kardeşinin icin anlamadim

Olay şu, ikisi de engelli maaşı alıyor, kardeşine bakım maaşı almak için başvurdu raporun aslı olmadığı için hastaneden onun adına almak istiyor
-mka

oda 2022 engelli maaşı alıyor bende diyor

-mka
hocam adam istiyince bende normal karsıladım tamam dedim ama fotokobisini bulabıldım sımdı ne yapacagım kardeşim ile hastaneye gidemem kendısı şziforen hastası sürekli farklı şeyler kuruyor zannederki hastaneye yatıracagım

Syusuf
ben kendım ıcın 2022 başvurdum kardeşimde 2022 alıyor ben heyetten yüzde 45 aldım raporu verırken kardeşimimde raporunu ıstedı bende anlamadıgım ıcın bu işlerden tamam dedim

(ben)
hayır ben almıyorum ben başvurdum 2022 engelli maaşına kardeşim alıyor heyete gırdım %46 rapor sonucu aldım gıttım adama verdim raporları abininde raporunu getir dedi ben sorgulamadan tamam dedim sonraki gün raporun fotokobisini verdim kardeşimin kendısı şziforenı hastasi raporunu gıttım verdım adama

Adam raporun fotokopisini kabul etti değil mi? Yani bir sorun kalmadı.

(ben)

ıste bende onu bılmıyorum hocam sımdı yarın gıdıp bakırkoyden kardeşımım raporun aslını alabılırmıyım tek başıma ? evde raporun fotokobısı duruyor ama aslınıda istedi adam

Adamın işgüzarlıgı illa ugrastıracak

chauche
Hastaneye gidip almaya çalışmakta fayda var. Başka türlü verip vermeyeceklerini öğrenmek imkansız.

Ankyra

evet benım goturdugum fotokobinin fotokobisini cekip aldı goturdugum fotokobiyide bana verdi ama aslınıda istedi adam

E nabızda rapor görünüyorsa raporu aslına gerek Yok.

alfa

hocam ben yınede goturmek ıstıyorum acaba tek gitsem abimin raporunu alabılırmıyım bakırkoyden

Yakını olduğun için alabilirsin
3 adet Rapor fotokopisi, kendi kimliğin ve abinin Kimlik fotokopisi yanında bulunsun çünkü isteyebilirler. Aslını vermezler aslı gibi yapıp verirler.

@chauche
güzel kardeşim aynen (ben) in dediği gibi

Adamın işgüzarlıgı illa ugrastıracak
ya da işi bilmio.çünkü sen 2022 için başvuru edıon abın değil abının raporunu ısteyemezler ayrıca abının raporu oldugnu ne bılıolar.hata edıolar.sende ısrarla başvuru eden benm abımın raporunun alakası ne dıe sor

Olay şu, ikisi de engelli maaşı alıyor, kardeşine bakım maaşı almak için başvurdu raporun aslı olmadığı için hastaneden onun adına almak istiyor
@-mka

oda 2022 engelli maaşı alıyor bende diyor
(ben) yok konu öle deil,abisiyle alakalı bişi yok
[FONT=sans-serif]2022 aylıgına başvuruda bulundum saglık kurulunda heyete girip olumlu sonuc aldım fakat kendı raporlarımı goturdugum zaman kardeşiminde'de raporunu istediler[/FONT]

chauche
Bence kimseye bir şey sormana gerek yok, hele ki vakıftaki adama. Getir dediyse götürmek gerek.
Git hastaneye kardeşinin raporunu almaya çalış. Sağlık Kurulu sekreteryasına gidip durumu anlat, anlayışla karşılayacaklardır.

merhaba ben işitme kaybından dolayı 2022 aylıgına başvuruda bulundum saglık kurulunda heyete girip olumlu sonuc aldım fakat kendı raporlarımı goturdugum zaman kardeşiminde'de raporunu istediler (kardeşim %80 şziforenı hastası oda 2022 engelli maaşı alıyor bende) ancak kardeşimin raporun fotokobisini bulabıldım aslı yoktu goturdum ama kabul etmedi hastaneye gidip almamı soyledim ben kardeşim ile gitmek istemıyorum aramız bozuk cunkü ben hastaneye gidip onun raporunu alabılırmıyım[/QUOTE mka parantez içinde olan kısmı okuyunca öyle anlaşılıyor

@chauche
Bence kimseye bir şey sormana gerek yok, hele ki vakıftaki adama. Getir dediyse götürmek gerek.
yanılıon ne demek sorma .elbet soracak engellı benm başvuru benm ne ayaksın benm raporu deilde abımın raporunu ıstıon başvuru eden o degıl o zaten alıo dıcek hakkını arayacak kendı raprunu göturecek ne alaka abısnın raporu üstelık abım laf anlamıo dıo bıde abısıyle hır gür edecek alakası olmayan bişi için.

-mka
Senin dediğin doğru ama vakiftakiler dinlemiyor genelde. Forumda bak, hicbiri de vakiftakiler cok anlayışlıydı, hemen hallettiler işimi demiyor kimse.
Köprüyü geçene kadar ayıya dayı demek şu an için daha mantıklı bence.

Sosyal yardım kanununda, "hane içinde kişi başına düşen ortalama aylık gelir tutarının hesaplanmasında birinci bakıma ihtiyacı olan engelliden sonraki her bakıma ihtiyacı olan engelli iki kişi sayılır" dendiği için kardeşin engelli raporu isteniyor bence.

Evde bakım maaşı için, evdeki ikinci engellinin iki kişi sayılması

@Ankyra
doğru olan @(ben) in dediği gibi. bahsettıgn konu ebm için geçerli. 2022de geçerli değil

Ankyra
vakıftakıelre göre degısıo.bana gelenlerçok ii idi. geçenlerde kontrole geldıler gene çok ii davrandı .daha çok 2022 de görevlı olanlar biraz olumsuz davranıo ya da bize öyle gelıo.

haklısın iş bitene kadar memura sensın dıcende iş köprüyü geçince bitmio sonraları rutın kontrol var gene gelıo artık köprü geçene kadar değil süreklı dayı oluolar. maaş için sonradan dayı sahıbı oluyok :D

Amaaaan boşver. Işimiz görülsün de, gerisi kolay :) Dediğin gibi olaya pozitif bakacağız: yoktu, dayımız oldu :)

Üst Alt