Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli maaşı evde bakım aylığı alındığı için kesildi!?

lwa

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba,

Benim amcam engelli maaşı alıyordu bu 3 ayda bir olan , birden maaşı kesildi bu ay ve bizde kaymakamlığa başvurduğumuzda abisinin de bakıcı parası aldığı için maaşının kesildiğini söylediler, abiside onun üzerinden bakıcı parası alıyor bu arada, acaba böyle bir kanunmu var madem abisi bakıcı parası aldığından dolayı maaşını kestiyseler abisine neden bu bakıcı parasını bağladılar.. kendisinin %90 raporu var biryerde de çalışamıyor mağduriyeti büyük, başka ne yapabiliriz lütfen danışacağımız bir yerde yok bu konuda yardımlarınızı bekliyorum..

Bakıcı parası tutarı gelire ekleniyo benim bildiğim

lwa

hanede kişi başına düşen aylık gelir 303,48 TL üstünde olursa 2022 engelli aylıkları kesilir.
evde bakım aylıkları da bu gelir hesabına dahil edilir.
2015 ikinci altı aya göre evde bakım aylığı 830,84 TL'dir.
mesela hanede iki kişi kalıyorlarsa hanede kişi başına düşen aylık gelir 830,84 /2= 415,42 TL olur.
415,42 TL de 303,48 TL'yi geçtiğinden dolayı alınan 2022 aylıkları kesilir.

hanede kaç kişi kalıyorlar ve evde bakım aylıgından başka gelirleri de var mı?

Teşekkürler cevabınız için, evde 2 kişi yaşıyorlar abi kardeş birisi engelli maaşı alıyor 3 ayda bir olan diğer ise bakıcı parası alıyor 830 tl olan, başka bir gelirleri yok, asıl engelli olan mağdur abisi başı boş gezen gereksiz birisi bu engelli için başka yapacağımız birşey yokmudur bir gelir olması için?

evde bakım aylıgı bakıma muhtaç engelliye yapılan bir sosyal yardımdır. haftanın 7 gunu 24 saatlik bakım hizmetinin sağlanması için bakıcıya ödenir.
dolayısıyla bakıcı olan abisi bakım hizmetini aksatıyorsa bakıcı değişikliği yapabilirsiniz.
bakım hizmetini aksatmıyorsa bakıcı değişikliğine gerek yok. zaten bakım hizmeti verirken çalışamaz da.

hanede 2 kişi kalıyorlar. evde bakım aylıgı ise 830,84 TL.
bu durumda hanede kişi başına düşen aylık gelir 303,48 TL'yi geçtiğinden 2022 engelli aylıgı mümkün değil baglanmaz.

anladım çok teşekkürler, 2022 maaşı dışında başka bir gelir alamaz dmı bu raporla?

Kalem

Abla peki bu kişi başı gelir hesaplanırken, ev kirası vs. hesaba katılmıyormu? ben aynı durumda sayılırım ötv indirimli aracımın süresi dolunca satıp 2022 ye başvurmayı düşünüyorum, evde 2 kişiyiz, ev kira ve tek gelir evde bakım aylığı..

lwa
gelir kriterlerine uygun bulunmadıgınızdan 2022 aylıgı alamıyorsunuz zaten. evde bakım aylıgı da alıyorsunuz. başka alabileceğiniz aylık yok.

jonjon
yok ablacım kira vs giderler gelirden düşülmüyor.
hanede 2 kişisiniz. 830,84 TL (evde bakım aylığı) geliriniz var.
bu durumda hanede kişi başına düşen aylık gelir 303,48 TL'nin ustund eoldugundan 2022 aylıgı baglanmaz.

Kalem

Anladım ablam sağolasın.. bakalım belki değişiklik falan olur yasada takipte kalalım..

Üst Alt