Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli maaşı için bu evrakların istenilmesi normal mi, bir yanlışlık olabilir mi?

Asumann

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar, engelli maaşı alabilmek için sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfına gittim benden istenilen evraklar şunlar;

-Kira Sözleşmesi
-İşkurdan iş aradığıma dair evrak
-Borcum olduğuna dair evrak

Bunlar normal mi? Bir yanlışlık mı var diye düşündüm de, aslında görevliye de tekrar sordum ama sağolsun insanları dinlemiyordu bile bir an önce gideyim diye kafasını sallıyordu her dediğime o yüzden emin olamadım. Daha önce başka bir şehirden başvurmuştum ve bunlar istenilmemişti ev ziyaretine gelinip ardından onaylanmıştı.
Yardımcı olan herkese şimdiden çok teşekkür ederim.

Aylık başvurusu yapılırken başvuru formuyla birlikte istenen belgeler şunlardır

Dilekçe
Mal Bildirim Beyanı,
Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği,
Sağlık Kurul Raporu
2 adet Vesikalık Fotoğraf
Fakirlik Kağıdı (Muhtarlıklardan alınır)
Sosyal Güvenlik Kurumundan Maaş Almadığını Gösteren Belge.

Kira sözleşmesi için, kiracı mısınız?
Eğer iş başvurusu yaptım arıyorum tarzı birşey konuştuysanız onun için istemiş olabilirler zira sigortalı isr girer girmez engelli maaşı kesilir .
Borç belgesini bende anlayamadım ☺

mufto 27 kardeş bizden böyle şeyler istenmedi sadece sağlık raporu engelli zihinsel ise vasi kararı şu an sistem otomatik görüyor herşeyi senin bu yazdıkların ikibin yılından önceydi

Üst Alt