Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
görüntü ekleyemedim ama geçen ay çektiğimiz para ödemenin durumu çekildi yardım durumu kapsam dışına çıktı bide bu güne kadar aldığımız para görünüyor.
şimdiye kadar aldıklarınız 18 yaş altı engellı yakını maaşı idi.18 yaşına girince engellı kıznız kendisi başvuracak ve heyet gelıp inceleme edecek.şartları tutuosa maaşı bağlanır.arada şöle bi fark var 18 yaşına gırınce engellı kendı başvuruo.18 yaş altı maaşı 537 iken.yeni başvuruda raporuna göre maaşda farklılık olacak %40-69 engelli aylığı: 537,08 TL ,%70 ve engelli aylığı: 805,62 TL .maaş kızınız adıan yatar baglanırsa kzınız çeker.kıznızn raporunda tam bagımlı ya da ağır engelli yazıo mu?
haktan125
ağır engelli rapor varsa 2022 ile heç uğraşmayın.dogrudan gedip ebm için başvurn.2022 de en çok 800 tl alırsınız ama ebm 1460 tl aylık.2022 ye tutan gelrı şartı ebm ye hayde hayde tutar.heç vakit kaybetmeyın başvurn.
haktan125
kardeş 2022 alıp alamayacagınzı hesaplayabilirsiniz.ebm dahil tüm gelirleri adı ne olursa olsun toplayın(kirada ikamet ediosanız emsal kıra bedelini toplamdan düşün) baglatacak oldgunuz 2022 yi dahil etmeyin sonra bunu 3 kişi oldugnuz için 3 e bölün cıkan mıktar 701 den az ise 2022 baglanır.
tek gelirniz ebm ise .2022 baglanır.sizin kızın maaşının kesılme sebebi bence 18 yaşına girmiş olmasından dolayıdır.çünkü mesajınızdan.engellı yakını aylıgını ve ebm yı birlıkte aldıgnız anlamı çıkıo.siz 2022 için yenıden başvuru edeceksınız.başvuruyu kızınız edecek ve maaş onun adına yatar siz değil o çeker ama eger vasisi iseniz başvuruyu sizde yapabilirsiniz. maaşınız gelir değişikliği sebebiyle kesılseydı reddedildi feshdıldı muhtaçlık sınırından çıktı yazardı.böyle azmadıgı için kesılme sebebi büyük ihtimal 18 yaşına girmiş olması .keşke raporu yaşı dolmadan yenıleyıp gununda vakıfa verseydınız.
iyi akşamlar kızım otizmli kendi başvuru yapamaz bizim başuuru yapabilmemiz için vasi kararı mi gerekli mahkemeden mi çıkarmalıyız salgın zamanına rastlaması kötü oldu.
daha önce 2022 almıstım.başvuru i.in ben getmedım.kardeşim getti .ordan gereklı belgelerı verdıler her iş bitince ben sadece evde imza attım ama otizm nasıl bi engel bilmıom. eger kendını ıfade edebiliosa imza atabilecek durmu varsa gitmesine gerek olmayabilir.imza atamıo ve kendını ıfade edemıosa vasi olmanız istenebilir