Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli maaşımı kestiler! Neden olabilir?

lara belen

Üye
Konular
20
Reaksiyonlar
0
selam arkadaşlar benim 2022 maşımı kestiler bu ay yatmadı neden kesebilirler acaba benim iki kardeşim bekar çalışıyor ondan olabilirmi çok ihtiyacım vardı ailem benim ihtiyaçlarını almaz ancak faturaya yetişiyorlar

vergi kaçıranlar görmezden gelinirken, bazılarının borçları silinip, kredi vermede kolaylık sağlanırken bu tür olayların yaşanmasına ifrit oluyorum.

Bu zamanda kimin kime faydası var ki kardeşinin maaşı olsa ne yazar... zaten verilen iki kuruş maaş neden kesersin?

lara belen
tÜM AİLENİN ÇALIŞANLARININ GELİRİ TOPLANIYOR HANEDE YAŞAyan kişi sayısına bölünüyor kişi başına belirlenen miktardan yüksekse kesiyorlar ailede kaç kişi yaşıyor ve çalışanların altığı aylıkların toplamı ne kadar ? [FONT='inherit']2021 Yılı 2022 maaşı kişi başına düşen gelir sınırı [/FONT][FONT='inherit']852, 57 TL[/FONT][FONT='inherit'] olarak belirlenmiştir.[/FONT]

lara belen

Merhaba Saliha,
Barda üyesinin yaptığı açıklamaya katılıyorum.
2022 maaşını tekrar almak istiyorsan çalışan kardeşlerin ikamet adreslerini başka bir akraba yanında falan göstersinler. Ya da sen ikâmet adresini başka akrabanın yanına al. Yani eve giren gelir artarsa engelli maaşı kesilir.
Canım çok sıkıldı.:mad: Kanun koyucuların ve tüm siyasilerin canı cehenneme...

Bir Çin atasözü der ki;
Sanıkların ikisi de zenginse hâkim istifa eder. Biri zengin diğeri fakirse zengin kazanır. İkisi de fakirse adalet yerini bulur.

Kanun koyucuların hepsi zengindir. Kanunlar fakir halkı değil zengin kodaman kesimi korur.
Örnek haksız fiilden zenginleştirme maddesi yani fakiri asla zenginleştirme ve zengini asla fakirleştirme sistemi gibi...
Devlet yönetim şekli bu sistemle çalışır. Sosyal yardım dağıt ve devlete muhtaç bırak şeçim zamanı oy topla sistemi...:mad:

Barda üyesinin yaptığı açıklamaya katılıyorum.
2022 maaşını tekrar almak istiyorsan çalışan kardeşlerin ikamet adreslerini başka bir akraba yanında falan göstersinler. Ya da sen ikâmet adresini başka akrabanın yanına al. Yani eve giren gelir artarsa engelli maaşı kesilir.
Barda5 isimli arkadaş 2022 maaş baglanma şartlarından bir kısmını söylemiş.
senin gösterdiğin yol dogru değil.ikamet adresini alsalar dahi kontrolde kagıt üzerınde göstermelık oldugu ortaya çıkacak ve bu uzden ceza yıyecek.
sebebini anlamak için sormak lazım çalışan 2 kardeşi ne zamandan beri çalışıolar. eger işe yani girmedilerse çalışmaları maaşa engel değilmiş çünkü maaş bu ay kesilmiş.kesilme sebebi e devlette yazar.misal muhtaç olmama sebebiyle der.ayrıca önceden kesılmıodu şimdi araç alıncada kesılıo artık acaba araç mı aldılar.

Üst Alt