Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli maaşına 1 ay kala işe başladım. Son maaşımı alayım mı?

derbeder47

Üye
Konular
15
Reaksiyonlar
23
ya arkadaşlar bana net bir cevap verirmisiniz ben engelli maaşıma
1 ay kala işe başladım ben dilekçede verdim maaşımı kesin işe başladım diye şimdi
ben 144 ü de aradım vakfıda aradım kimse bir şey bilmiyor yetkililer tek söyledikleri
maaşınızı çekmemenizi tavsiye ederiz belki sizden faiziyle alınır ya kardeşim
yetkililer dahi bir şey bilmiyor bana cevap verin ben son maaşımı çekiyimmi ? maaşımda yatmıştır çekiyimmi ?

derbeder47

ben mayısta işe başladım haziran maaşını aldım. Buna istinaden seninde alabilmen için herhangi bir sorun gözükmüyor.

derbeder47 sigortalı mı başladın işe? sigorta tescilin yapıldı mı? sigortalı olarak hangi tarihte işe başladın?

e-devlet şifren varsa sağlık provizyon sorgulaması yap şuradan: https://www.turkiye.gov.tr/spas-mustahaklik-sorgulama
sağlık provizyon ekranına gir ve tarih olarak da bugünkü tarihi yaz. sonra da kimlik bilgilerini gizleyerek ekrandaki bilgileri buraya kopyala.

kalem abla evet sağlık provizyon zorunlu sigorta çalışan diyor yani yeşilkarttan çalışana geçtim

bu durumda maaşımı çekebilirmiyim yersiz ödeme gelirmi ? maaş yatmış e devlette hazırdır diyor

evet devlet işinde işçi ve asgari ücretle çalışıyorum 2 mayısta başladım bir ay oldu

derbeder47 sen sigortalı çalışansan (uzun vadeli sigorta kolunda) ve sigortan mayıs'ta başlamışsa aylıgının fesh edilmesi gerekirdi. çünkü her ödeme dönemi öncesi sistem aracılıgıyla SGK sorgulaması yapılır ve SGK'lı oldugu tespit edilenlerin aylıkları fesh edilir. sigorta başlangıcın ne zaman senin? tam olarak sigortan hangi tarihte başladı? e-devletten sigorta başlangıç tarihine bakıp bana söylesene.
ayrıca e-devletten 2022 aylıgı sorgulaması yap ve orada yazanları bana kopyala lütfen.

kalem abla ben 2 mayısta işe başladım şuanda sağlıktan çalışan olarak yararlanıyorum
sigortada maaş aldıktan sonra gözükeceğini söylediler bana yani e devlette baktığımda
her zamanki gibi ödeme henüz çekilmedi 1532 ödemeniz hazırdır yardımın durumu devam ediyor
kesin bir şey diyen yok vakıftanda 144 tende bana maaşınızı çekmemem tavsiye edildi belki geri alınır dediler
ama kesin bir şey yok şimdi napiyim ben ?

derbeder47 2 mayıs'ta sigortalı çalışan olarak işe başlamışsın. kendi sigortandan yararlanıyorsun şu an. haziran dönem aylıgını hak etmiyorsun. çekersen de yersiz ödeme konusu olur. lakin senin haziran dönem aylıgını çekememen lazım. sistem aracılıgıyla sgk kaydının tespit edilmesi gerekirdi şimdiye kadar ve aylığının fesh edilmesi gerekirdi. sistemde sorun mu oldu bilemiorum. fakat eger dediğin gibi sigortalı çalışmaya başladıysan ve para da yatırıldıysa ve çekersen aldıgın ödemeyi geri alma hakları var.
sosyal yardımlar genel müdürlüğü engelli ve yaşlı yardımları daire başkanlıgını ara ve sigortalı çalışmaya başladıgını söyleyip ne yapacagını sor:http://sosyalyardimlar.aile.gov.tr/iletisim/sygm-iletisim

kalem abla peki diyelimki ben maaşı çektim ne kadar zaman sonra benden tahsil ederler
birde taksitlemi alırlar benden ya ben 144 ü arıyorum vakıfada gittim bizzat ben işe
başladım maaşımı kesin diye dilekçe verdim hala ısrarla maaşımı yatırıyorlar belkide
sadece ihtimal geri almaları çünkü zaten ben 2 ay bekledikten sonra maaşıma bir ay
kala işe başladım eğerki kesin bir dille engelli maaşını çekme senden geri alırız deselerdi zaten ben
maaşımı çekmezdim ama birde düşün eğer bu maaşı geri almazlarsa ve geri çekilirse ben niye almadım
diye üzülürüm vallahi ben maaşı çekecem ihtiyacım var birde ben yükümlülüğümü yerine getirdim
dilekçe vererek

ya arkadaş ben eskiden maaşım kesilecek diye korkardım şimdi ise zorla maaşımı yatırıyorlar
bende maaşı çekip çatır çatır yiyecem :D

bir de kalem abla ben 26 mayısta dilekçe verdim engelli maaşımı kesin diye neden maaşımı kesmediler
haklısınız ay sonunda maaşı kesmeleri lazımdı ama kesmediler tuhaf

bak kardeşim maaşını alırsan faiziyle geri alırlar ne zaman alacaklarıda meçhul 1 ay sonra belki 1 sene sonra faiziyle buda sana büyük külfet olur..

engelli maaşları herkese hayırlı olsun ben vazgeçtim son maaşı almaktan çünkü geri alınırmış
bir sene içinde okadarda ihtiyacım vardı neyse sizlere hayırlı olsun

Üst Alt