Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli maasina basvurdum. Aralikta 1 aylik mi yoksa 3 aylik mi maas alırım?

ulutaso1

Yeni Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar.
Ekim 20 de 18 yaşımı doldurdum ve 19 'dan gün aldım. Şimdi ben aralık ayında 3 aylik maas mi alırım yoksa 1 aylik maas mi alırım ?

ulutaso1
anlattıgınıza göre bu ay içinde 18 yaşınızı doldurmuşsunuz. 1997'de mi doğdunuz? 2022 18 yaş altı engelli yakını aylıgı alıyor muydunuz? anne veya babanız engelli yakını aylıgı alıyor muydu yani sizin için?

anne veya babanız engelli yakını aylıgı almıyorsa kendi adınıza 18 yaşınızı doldurdugunuz için yeni başvuru mu yapacaksınız?

eger anne veya babanız engelli yakını aylıgı alıyordu ise aylıgınız 18 yaşınızı doldurdugunuz için kesilecektir. bu işlemden sonra gidip 2022 engelli aylıgına bizzat başvurmanız gerekmektedir. o yüzden size daha iyi yardımcı olabilmem açısından yukarıdaki sorularımı cevaplayın lütfen.

2022 aylıkları 1 aylık ödenmemektedir. 3 aylık ödenir. aralık dönem aylıgı da tabi ki 3 aylık olarak ödenecektir.

Evet 20 ekim 1997 de doğdum.
Engelli yakini aylığı almıyordum Babam ve Annem de almıyordu benim için. Ben 21 ekim de kendim gittim engelli maaşına başvurdum. Buna göre aralık ayında maas alabilir miyim ? Bu zamana kadar almadığım maas için de ödeme yaparlar mi ?

hayır geriye dönük aylık alamazsınız aylık baglanırsa.
Ekim'de başvurmuşsunuz. vakıfta başvuru formunu doldurup imzalamışsanız ve aylık baglanırsa 1 kasım'dan 1 Aralık'a kadar 1 aylık birikmiş ödeme ile birlikte aralık dönem maaşınızı alırsınız. ondan sonra da 3 aylık almaya devam edersiniz.
eger aralık'a kadar aylık bağlama işlemleriniz tamamlanmazsa Mart'ta alırsınız ödemelerinizi. bunlar aylık baglandığı takdirde mümkün tabi.

2022 aylığının baglanması için hanede kişi başına düşen aylık gelirin 303,48 TL altında olması gerek. gelir uygunsa baglanır aylıgınız. aksi takdirde baglanmaz.

Üst Alt