Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli maaşına haciz konulabilir mi?

ince75

Yeni Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
0
slm.özürlü maaşını haciz konulabılırmı? bilgilendırırsenız sevınırım teşşekkurler

yeni çıkan torba yasada haciz konulamıyacagı söyleniyordu.

içim rahatladı teşekkürler arkadaşlar.:)

Peki engelliye bakan kişinin evde bakım maaşına haciz konulur mu?

ne 2022 maaşlarına nede evde bakım paralarına haciz konulamaz. yasadan öncede konulmuyordu. benim başıma geldi vergi dairesi evde bakım parasına e-haciz koymuş, sosyal hizmetlerden yazı alıp ilgili vergi dairesine gönderdim ve 1 hafta içinde haciz kalktı.

sevgili arkadaşlar ben ve eşim engeliyiz ayrıca eşim kanser tedavisi görüyor 2.5 yıldır bir magzaya 1700 tl borcum kaldı fakat artık ödeyemiyorum çünki eşimin tedavisi artık her hafta ve izmire gidip geliyorum ve 4 çocuk var adam seni icraya verecegim özürlü ve evde bakım maaşına haciz koyduracagım diyor bende korkuyorum çünki eyer öyle bir şey olursa eşimin tedavisini yaptıramam çünki oparadan hemi kira hemi yol hemide 2 çocuk okutmaya çalışıyorum bana bir yol bu parayı ödeyemeyecegim icraya verirse maaşlara haciz koyabilirmi hani özürü ve evde bakım maaşlarına icra konamıyordu selamlar acli cevap lütfen

slm.özürlü maaşını hacız konulamaz ama bakım ücretını sen almıyorsan eger onuda koyamazlar cunkı borclu sen oldugun için başkasının uzerıne hacız yapamazlar.bakım ücretını hacız konulup konulmadıgını bılmıyorum

Değerli arkadaşlar 3 yıldır 2022 maaşı alıyorum maaşımda bir haciz yok ama bankalar ve vergi dairesiyle hep icralık durumdayım. Özel sektörde işe başlasam kaymakamlıktan 2022 maaşım kesilecek, acaba yine bir engelli olarak engelli kadrosundan özel sektörde işe başladığım taktirde maaşım ahaciz gelirmi ve birde tahminen ne kadar maaş alırım(asgari ücretle işe başladığımı varsayalım) Hepinize çok teşekkürler...

Haciz çalışacağınız şirkete yazı ile bildirilir ve 4/1 oranında maaşınız borç kapanıncaya kadar kesilir.

Cevap için teşekkür ederim Serkan bey kardeşim. O zaman engelli bir birey olmam icra ile ilgili bir değişikliği kapsamıyor herhalde. Çünkü engelli olmayan bir arkadaşımında maaşından 4/1 oranında kesinti yapılıyor... Birde özel sektörde çalışan engellilerin maaşından hiçbir vergi kesintisi yapılmayıp bürüt maaş tutarı net olarak ödeniyor diye duydum bu konuyla ilgili bir bilgin varmı acaba?

muratcemm

Engelli çalıştıran özel yada kamu olsun gelir vergisi, damga vergisi vb. kesilir. Vergi indirimi hakkı elde edersen derecene göre indirim yapılır.

%48 sürekli engelli raporum var, vergi indirimi için nereye başvurmalıyım?

kolay gelsın arkadaşlar bır kaç sorum olucaktı. ptt ön yüklemeli kart aldım az önce ve ben daha önceden icralık oldum. şımdı bana yatacak 2022 engelli maaş keserlermı ordan ?

ve birde o hesaba herhangı kışı tarafından para yatsa keserlermı ?.

son soru olarak ( bu ptt karttan mı alıyoruz engellı maaşlarını ve ınternet uzerınden alışverış ve taksıt ımkanları oluyormu ?
teşşekkurler .

Kaneki

Size 2022 maaşı ne kadar yatarsa tamamını alırsınız, haciz vs hiç bir şekilde kesinti yapamazlar.

Ptt kart ile Pttkart'lar ile 3D secure uygulaması ile internet üzerinden alışveriş yapılabilmektedir.

Sizin adınıza yatan paraya usulsuz şekilde el konamaz fakat madem ptt ye borcunuz var neden oraya para gönderiliyor elden veya başka banka aracılığı ilede sorunu çözebilirsiniz.

_SEP_

ptt ye borcum yok hocam bankaya borcum var . banka kesermı dıye düşündum sosyal yardımdan gelen aylıgımı ?

[FONT=&quot]Soru 100: 2022 sayılı Kanun kapsamında verilen aylıklara haciz konulabilir mi?[/FONT][FONT=&quot]
2022 aylıklarına kişinin rızası olsa dahi haciz konulamaz.

[/FONT]

Aylıkların haczedilemeyeceğine yönelik idari düzenleme şurada yer almaktadır. Metni de kısaca şöyledir:

Aylıkların haczedilemeyeceği

MADDE 18 - (1) (Mülga ibare:RG-19/8/2018-30514) (...) 2022 sayılı Kanun uyarınca bağlanan aylıklar kişinin rızası olsa bile haczedilemez, başkasına devir ve temlik edilemez.

Engelli Maaşına Haciz Gelirmi?

bana cezaevi yemek ücretleri çıkmıştı geçen gün tebligat yapıldı mal bildiriminde bulundum ödeme gücüm olmadığı için sadece 2022 maaşım olduğunu yazılı verdim şimdi bu maaşa haciz koyarlar mı haciz koyarlarsa ne yapmam gerek

@OturanBoğa

açıklaman için sağol arkadaş peki kaymakamlıktan arada bi yardım alıyom yardımı pttye değil ziraat bankasına yatırıyolar ona haciz gelirmi

Benim maaşıma bloke koydular 3 gün uğraştım ptt ye dedim kanun haciz konulamaz diyor siz bloke koyuyorsunuz dedim alay eder gibi cevap veriyorlar kimse demesin engelli maaşına haciz konulamaz diye bal gibi koyuyorlar gidip uğraşmak zorunda kalıyorsunuz

İzmirli78

Doğru, ama "haciz konulamaz" derken "koysalar da geri alırsınız" demek de istiyorum
basari
O maaş için de aynı şey geçerli

İzmirli78
bazen değişik kıl naklıyat türü memurlar çıkabilio bildiklerındende değil vatandaşa ezıyet edıolar.

kişinin rızası olsa bile engellı maaşına ahciz konulmazzz sadece nafaka ödemekle yükümlü ise maaşından kesıntı yapılır

İzmirli78

evet bende duydum bankaya falan haciz koyuyolar sen nasıl açtırdın tekrar nereye yazdın banada haciz koyarlarsa öyle açtırayım

basari

Ptt ye gittim müdüre anlattım durumu bana hacizi kim koydurduysa oradan yazı gelmeden açamam dedi benim borcum yargı harcı olduğu için mal müdürlüğüne gittim yazı yolladı ptt ye ondan sonra açıldı

2022 maasina haciz gelirmi

Bankalarlla turkselle vodafonla icaralik olacagim 2022 engelli maasima icra veya haciz gelirmi maasima bloke koyarlarma arkadaslar madde bagi

Madde bagimlisi kardesim beni maddi ve manevi perisan etti onu tadavi etirdim

Bilgisi olan diyelimki icra gelirse nasil kaldirabilirim

Yokmu bilgisi olan diyelimki icra gelirse nasil kaldiririm

Üst Alt